Henry Cavill over harde kritiek 'The Witcher'

Het eerste seizoen van The Witcher werd zeker niet goed ontvangen, ondanks dat er ook vele fans zijn van de Netflix-serie.

Bram de Groot, 15 juli 2020 13:42

Eind 2019 verscheen op Netflix de grote fantasyserie The Witcher waarin Henry Cavill te zien is als Geralt of Rivia, de eenzame witcher / monsterjager. De acteur sprak met Vanity Fair over de kritiek op het eerste seizoen.
"Ik ben erg blij dat mensen het personage zo leuk vonden. Ik weet dat er ook minder positieve meningen zijn, die ik ook zeker tot mij neem. Voor mij is het essentieel om deze te lezen: ik zit op alle Reddit-forums. Ik lees alle recensies," aldus Cavill.

"Ik probeer letterlijk alle informatie te krijgen. Een deel ervan is niet nuttig, maar andere kritiek is juist ongelooflijk zinvol. Ik neem het allemaal in mij op en ik kijk ernaar uit om dichter aan te sluiten op het werk van Sapkowski."

Lees ook: 'The Witcher' verandert dit belangrijke element uit de boeken

Achterstand van kijkers
Ook geeft Cavill aan dat veel kijkers een achterstand hebben ten opzichte van de lezers van de boeken. Zij hebben namelijk veel meer een beeld van wie Geralt of Rivia nu eigenlijk is. Juist de kritiek van de lezers vindt hij erg belangrijk, zodat hij in de volgende seizoenen een betere invulling kan geven aan het personage.

Seizoen twee is al deels opgenomen en in augustus gaan de opnames weer verder. Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

Bron: vanity fair

Lees meer over: The Witcher, Seizoen 2, Henry Cavill, Geralt, Freya Allan, Netflix, Kristofer Hivju, Game of Thrones, Natalie Dormer

Populair nieuws