'Doctor Who' seizoen 13: Dit moet je weten

'Doctor Who' seizoen 13: Dit moet je weten

Een dertiende reeks van de serie brengt ons mogelijk heel wat interessants!

Jim Pedd, 22-07-2020 09:14

Doctor Who brengt ons sowieso nog een dertiende seizoen. De serie is al sinds 1963 op televisie en de TARDIS zal vermoedelijk voorlopig niet zomaar vertrekken.
De dertiende Doctor zal ook nog eens te zien zijn in een nieuw seizoen. Dat wordt wederom gemaakt door showrunner Chris Chibnall, over wie al een tijdje het gerucht gaat dat hij wil vertrekken. Maar niets is minder waar, vertelt hij. Hij brengt ons dus een dertiende seizoen en daarover vertellen we je nu alles wat je moet weten.

Lees ook: Nieuwe 'Doctor Who'-crossover is mogelijk!

Het verhaal
Op moment van schrijven is er nog niets bekend over het nieuwe seizoen. Verhaallijnen over de Doctor en de TARDIS gaan gewoonlijk alle kanten op, al kunnen we op basis van het vorige seizoen wel een beetje gokken over de richting van de dertiende reeks.

Lees ook: 'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen

Vorig seizoen bracht ons twee verhaallijnen die het hele seizoen in beslag namen: The Timeless Child en The Lone Cyberman. Dat soort verhaallijnen, over de oorsprong van de Doctor en The Division, zullen we weer kunnen verwachten straks. En de Daleks zijn natuurlijk ook weer van de partij.

Wie zijn er te zien?
Allereerst is er natuurlijk de vraag wie er allemaal terugkeren.
Jodie Whittaker is The Doctor
Bradley Walsh is Graham
Tosin Cole is Ryan
Mandip Gill is Gill
En mogelijk is ook Sacha Dhawan weer te zien als The Master.

Lees ook: 'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?

Wanneer te zien?
Natuurlijk is er ook nog de vraag wanneer het dertiende seizoen te zien zal zijn. Eerdere seizoenen begonnen in maart of april, maar sinds een paar jaar gaat dat niet meer op. De opnames van het nieuwe seizoen waren nog niet begonnen, al was de kerstspecial Revolution of the Daleks wel al opgenomen.

Lees ook: 'Doctor Who' in de problemen door coronacrisis

Voorlopig zal het nog even duren voordat de Doctor terug keert in een nieuw seizoen. Dat zal op zijn vroegst ergens half 2021, maar misschien wel later dan dat, te zien zijn.

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Dit moet je weten

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws