'Game of Thrones: House of the Dragon' draait hierom

Game of Thrones: House of the Dragon draait hierom

De spin-off van de serie Game of Thrones van HBO heeft nu eindelijk een verhaal!

Jim Pedd, 27 juli 2020 om 06:00

Waar gaat Game of Thrones spin-off House of the Dragon nou echt over? Dat is een vraag waar heel wat fans natuurlijk nog mee zitten. Maar nu we weten dat er gezocht wordt naar acteurs voor de rollen van Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower, weten we wat er gaan zien.
House of the Dragon zoekt volgens een recent gerucht twee acteurs voor de hoofdpersonen in wat in de franchise bekend staat als de Dance of the Dragons. Dat was de periode waarvan fans al het vermoeden hadden dat die verfilmd zou worden en dat lijkt te kloppen.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

Dance of the Dragons
In de wereld van George R.R. Martin begon de Dance of the Dragons met een dispuut tussen Rhaenyra en Alicent over de troonopvolging. De eerste vrouw van King Viserys I Targaryen gaf hem nooit een zoon en dus benoemde hij zijn oudste dochter Rhaenyra tot de troonopvolger van de Iron Throne. Daarmee doorbrak hij de cyclus van mannen als troonopvolger die traditie maar geen wet was in die tijd.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

Maar de tweede vrouw en uiteindelijk weduwe van Viserys, Alicent, gaf hem wel een zoon: Aegon II Targaryen. Nadat King Viserys overleed, besloot ze hem de koning te maken en bij zijn kroning besloot Rhaenyra om in opstand te komen. Zij verzamelde een kamp van loyalisten en zwoer wraak op Aegon en Alicent.

Grote oorlog
De strijd wierp de mensen van het continent Westeros in een bitter en lang conflict tussen de blacks die Rhaenyra’s claim ondersteunden en de greens die Alicent en haar zoon steunden. Natuurlijk vocht heel het continent de strijd uit, maar het beroemdst zijn de draken die meevochten aan beide kanten.

Lees ook: Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

De kans lijkt groot dat die draken straks ook de show gaan stelen in de HBO-serie. De serie wordt gemaakt door Ryan Condal en Miguel Sapochnik en volgt in elk geval ook gebeurtenissen die schrijver George R.R. Martin omschreef in Fire & Blood.

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones

Populair nieuws