'Dracula' seizoen 2: Dit moet je weten

'Dracula' seizoen 2: Dit moet je weten

Wat is er te vertellen over de tweede reeks van de BBC/Netflix-serie rond Dracula?

Jim Pedd, 02-08-2020 10:00

Het tweede seizoen van Dracula is een moeilijke. Graaf Dracula is gezegend of vervloekt met onsterfelijkheid (het hangt af van hoe je ernaar kijkt), maar hoe de vampier terug kan keren voor een eventueel tweede seizoen is onduidelijk.
Toch vertelde maker Mark Gatiss, die de serie samen met Steven Moffat maakte, dat de serie echt nog eens terug zou kunnen keren. "Het is echt heel moeilijk om een vampier te doden. Weet je wat ik bedoel? Ze staan weer op," aldus de showrunner.

Lees ook: Hoe kan Netflix/BBC-hit 'Dracula' straks verder gaan?

Wanneer te zien?
De eerste drie afleveringen waren rond de jaarwisseling te zien op Netflix. Het is verder nog niet zeker of er echt een tweede seizoen gaat komen, want dat is nog niet besteld door Netflix en de BBC. Dat is ook niet zeker, want hoe ga je het einde van het derde seizoen omzeilen? Tegelijk moet er natuurlijk iets mogelijk zijn.

Lees ook: Kijkcijfers BBC/Netflix-serie 'Dracula' behoorlijk ingestort

Wie te zien?
Als de schrijvers Dracula echt terug brengen, zonder de gebeurtenissen van het eerste seizoen helemaal ongedaan te maken, lijkt het zeker dat we deze mensen weer gaan zien:
Claes Bang als Dracula
Dolly Wells als Sister Agatha
Verder hopen we natuurlijk dat Mark Gatiss weer te zien is als Renfield uit de finale. Maar wie er terug keren verder is maar de vraag.

Lees ook: Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'

Het verhaal
De hamvraag is natuurlijk hoe de serie verder zou kunnen gaan. Aan het einde van het eerste seizoen eindigde het verhaal van Dracula en eigenlijk ook van de familie Van Helsing. Toen ze er eenmaal achter was gekomen dat de graaf doodsbang is voor de dood, stierf Doctor Helsing aan haar kanker. Dracula besloot daarop te voeden met haar giftige bloed, waardoor ze beiden dood gingen.

Lees ook: Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!

Dat was een passend eind aan de epische strijd tussen de twee. Maar we hebben ze niet echt zien sterven. Mocht de BBC besluiten een nieuwe reeks te maken, dan moet er meer mogelijk zijn. Dat vindt trouwens ook Steven Moffat, die zei: "Het is een serie over wederopstanding. Dat is letterlijk de voornaamste superkracht van de hoofdpersoon. Dracula begon de serie dood, stierf weer in de tweede aflevering en kwam terug. En ging daarna weer dood. Sister Agatha ging dood en kwam terug. Ik bedoel, iedereen gaat dood in die serie, dus we zullen zien."

Lees meer over: Dracula, Netflix, BBC, Dit moet je weten

Populair nieuws