search

Ons nieuws van zondag 2 augustus 2020

Yes! Er komt een 'Luther'-film met Idris Elba
Series / Nieuws

Yes! Er komt een 'Luther'-film met Idris Elba

Idris Elba bevestigt waar de fans van op wachten: een heuse Luther-film!

De BBC One-serie Luther is één van die successen die over de hele wereld bekend is. En dat komt niet in de laatste plaats door hoofdrolspeler Idris Elba.

De bekende acteur, die nog altijd in verband wordt gebracht met de rol van James Bond, zei tijdens een persvideo op BAFTA Television Awards dat hij zeker weet dat er werk wordt gemaakt van een Luther-film.

Grootser en Internationaler
"Ik heb altijd volgehouden dat ik graag een film zie verschijnen en ik denk dat die er ook gaat komen, een film. En ik kijk ernaar uit om dat te laten gebeuren. Het gaat gebeuren," aldus Elba overtuigd. "Met film is the sky the limit. Je kunt een beetje grootser zijn met de verhaallijnen. En een beetje internationaler, en een beetje meer op schaal. Maar John Luther zal altijd John Luther blijven."

Lees ook: Nieuwe trailer BBC-hit 'Luther'!

Het laatst verschenen vijfde seizoen van Luther verscheen in 2019 met vier afleveringen. Mocht de film er komen, verwacht deze dan niet eerder dan eind 2021 of begin 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer Governor in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Terugkeer Governor in 'The Walking Dead'?

Het zou zomaar kunnen via de The Walking Dead-films, aangezien er nog genoeg over hem te vertellen valt.

In de komende seizoenen van The Walking Dead zal Negan voorlopig nog wel een rol spelen. En we hebben uiteraard nog Beta en zijn Whisperers. Vele seizoenen geleden was Philip Blake a.k.a. de Governor nog de badguy.

Ondanks dat we in het vierde seizoen afscheid van het personage van acteur David Morrissey namen, blijft hij in verband gebracht worden met een tijdelijke terugkeer. Bijvoorbeeld via de films die gemaakt worden.

Meer over de Governor?
Volgens Morrissey valt er nog veel te vertellen, via Digital Spy. "Het zijn schitterende verhalen. Als ik terug zou komen, zou ik graag op een filmische manier terugkomen om die verhalen te vertellen," zei Morrissey over de comics The Walking Dead: Rise of the Governor, The Road to Woodbury en The Fall of the Governor: Part One en Part Two die meer over de achtergrond van het personage vertellen.

Lees ook: Grote clash voor Daryl in 'The Walking Dead' aanstaande?

"Een van de geweldige dingen voor mij was in seizoen vier toen ik terugkwam. Ik had vier afleveringen en het ging geheel over mij. Het was gewoon mijn verhaal. Ik vond dat geweldig. En ik denk dat er nog meer te vertellen is. Er zijn verhalen te vertellen uit die comics die ik echt fascinerend vind," aldus Morrissey.

Lees ook: Zonder Negan is 'The Walking Dead' geen zak aan

Er wordt op dit moment gewerkt aan drie films en mogelijk wordt daarin - bijvoorbeeld met flashbacks - gekeken naar meer dan alleen wat er na het verdwijnen van Rick Grimes gebeurt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gemengde reacties op 'Pretty Little Liars' concurrent 'Get Even'
Series / Nieuws

Gemengde reacties op 'Pretty Little Liars' concurrent 'Get Even'

De hooggespannen verwachtingen lijken op het eerste zicht niet helemaal ingelost te worden...

De verwachtingen rond de serie Get Even waren hooggespannen. Nu ze op Netflix staat blijken de eerste reacties echter stevig tegen te vallen.

Het is altijd gevaarlijk om zo'n gigantische druk op de schouders van een nieuwe serie te leggen zoals het geval is bij Get Even. Reeds van zodra werd aangekondigd dat de reeks op Netflix zou verschijnen werd er gesproken over de vervanger voor Pretty Little Liars. Dat verhoogt de verwachtingen natuurlijk meer dan aanzienlijk.

Dalende scores
Nu de reeks op Netflix staat dalen ook de scores op gespecialiseerde websites. Vooraleer Get Even op de streamingdienst verscheen bedroeg de score op bijvoorbeeld IMDB nog 6,8/10. Inmiddels is deze score gedaald naar 6/10.

Er wordt de serie vooral een gebrek aan innovatie verweten. In heel wat reacties en recensies wordt verwezen naar bijvoorbeeld Euphoria, een serie die wat heeft gedaan met de actualiteit van nu. Ondanks het feit dat pestgedrag van alle tijden is, is de verhaallijn eigenlijk flinterdun. Desalniettemin is het wel zo dat Get Even wel gewoon vermakelijk entertainment biedt, al zal ze er wellicht niet in slagen om de hoge verwachtingen volledig in te lossen.

Get Even is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt nieuwe afspeelmogelijkheden toe voor gebruikers
Series / Nieuws

Netflix voegt nieuwe afspeelmogelijkheden toe voor gebruikers

Netflix heeft nieuwe knoppen toegevoegd aan haar streamingdienst om de afspeelsnelheid te verhogen of te verlagen...

Videodienst Netflix heeft in haar blog bekend gemaakt dat het nieuwe knoppen aan haar platform heeft toegevoegd. Het gaat om knoppen die het mogelijk maken om de afspeelsnelheid te verhogen en te verlagen.

Met de introductie van de nieuwe knoppen is het mogelijk om de afspeelsnelheid van video's te halveren of met 50 procent te verhogen. Netflix maakte eerder al bekend dat het met de nieuwe opties aan het testen was. De tests voor de nieuwe opties liepen dan ook reeds van in oktober.

Android-app
De nieuwe functies worden geleidelijk beschikbaar gesteld in de Android-applicatie van Netflix. Op moment van schrijven zou de streamingdienst verder nog tests uitvoeren om dezelfde optie ook te integreren in de app voor de iPhone en de iPad. Ook voor de website van Netflix wordt de nieuwe functie uitgetest. Daar zal de functie pas later worden uitgerold.

Dat Netflix deze nieuwe functie aanbiedt hoeft niet als een echte verrassing te komen. Andere apps voor podcasts en audioboeken maken het voor gebruikers reeds langer mogelijk om geluid sneller of langzamer af te spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'The Last of Us' zal de populaire games versterken
Series / Nieuws

HBO-serie 'The Last of Us' zal de populaire games versterken

HBO en de makers van Chernobyl werken momenteel keihard aan de scenario's van de gameverfilming.

Er wordt al jaren gesproken over een verfilming van Naughty Dogs The Last of Us-franchise, maar een aantal maanden geleden werd officieel aangekondigd dat HBO, Craig Mazin (Chernobyl) en Neil Druckmann van Naughty Dog er een big budget serie van zullen maken.

Lees ook: 'The Last of Us' vindt misschien al een hoofdrolspeler

Ondanks de betrokken namen, blijven de fans toch altijd wat huiverig over de verfilming van hun favoriete games. Mazin liet tijdens een korte update over de serie echter weten dat de serie de games alleen maar zal doen versterken, in plaats van er afbreuk aan te doen:

"Mensen die fan ergens van zijn, maken zich er altijd zorgen over dat iemand die een verfilming maakt van alles zal veranderen. In mijn geval maak ik de serie met de gast die de spellen heeft bedacht. De veranderingen die we maken zijn dan ook enkel bedoeld om het verhaal van de spellen te versterken en uit te breiden. We willen absoluut geen afbreuk doen aan wat de games hebben gedaan."[/i]

Mazin zei daarnaast dat hij een enorme fan is van The Last of Us en dat de serie een droomproject van hem is. Hij voegde daar echter ook aan toe dat het een intimiderend project is, zeker als je bedenkt hoe emotioneel veel mensen reageren op de franchise.

[b]Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur in HBO's 'The Last of Us'?


Meer Chernobyl-talent betrokken
Naast Mazin is ook Johan Renck, regisseur van alle afleveringen van Chernobyl, betrokken bij het project. Hij is niet alleen uitvoerend producent, maar zal ook de pilot-aflevering regisseren. Hij sluit echter niet uit dat hij in de toekomst meer afleveringen zal regisseren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze series verschenen deze week op Netflix

De voorbije week werden er weer enkele interessante, nieuwe series aan het aanbod van Netflix toegevoegd...

De vakantie is volop bezig en dus is het extra uitkijken naar wat Netflix allemaal toevoegt aan haar aanbod. Ook de voorbije week verschenen er terug enkele interessante titels.

1.) Into the World's Toughest Prisones (seizoen 4)
Eén van de meest beklijvende docu-series ooit gemaakt luistert naar de naam Into the World's Toughest Prisones. In deze serie laten journalisten zich vrijwillig opsluiten in de meest beruchte gevangenissen van de wereld. Ze maken er kennis met niet alleen de andere gevangenen, maar ook met de mensen die er voor moeten zorgen dat de criminelen achter de tralies blijven. Het vierde seizoen van Into the World's Toughest Prisones verscheen op Neflix op 29 juli 2020.



2.) Get Even (seizoen 1)
De serie Get Even moet het gemis opvangen van Pretty Little Liars die uit het aanbod van Netflix werd geschrapt. De serie vertelt het verhaal van een groep jongeren die een anti-pestbeweging opzetten in de school waarin ze les krijgen. Wanneer één van de pestkoppen plots wordt vermoord wijst alles in de richting van de groep..., maar zijn zij wel echt verantwoordelijk voor de moord? Get Even is te bekijken op Netflix vanaf 31 juli 2020.



3.) The Umbrella Academy (seizoen 2)
De makers van The Umbrella Academy hadden eerder al aangegeven goed te hebben geluisterd naar de kritieken van de doelgroep en dat blijkt ook uit het tweede seizoen. Dat tweede seizoen gaat trouwens erg sterk van start. In minder dan tien minuten tijd vergaat de wereld namelijk niet één, maar wel twee keer. Om de apocalyps te voorkomen wordt de groep naar het Texas van november 1963 gestuurd. Kan de groep de apocalyps voorkomen? Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is op Netflix verschenen op 31 juli 2020.



4.) The Big Bang Theory (seizoen 12)
Voor Nederlanders was het reeds lange tijd mogelijk om het finale seizoen van The Big Bang Theory te bekijken op Netflix. Dat was echter niet zo voor Belgen. Daar is nu verandering in gekomen. Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 is het namelijk ook in België mogelijk om het laatste seizoen van deze veelgeprezen serie te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver mist cruciale deadline
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver mist cruciale deadline

Hij legde hem zelf op, maar heeft ook deze deadline niet gehaald.

Schrijver George R.R. Martin schreef vorig jaar op zijn blog dat hij het zesde boek in de A Song of Ice and Fire waar HBO de hitserie Game of Thrones op baseerde, af zou hebben. Dat heeft hij niet gehaald.

Martin schreef vorig jaar dat hij op 29 juli 2020, als de 2020 World Science Fiction Convention zou beginnen in Nieuw-Zeeland, een kopie van het boek in handen zou hebben. De conventie begon, virtueel, maar het boek is er niet. Dat terwijl Martin echt een garantie gaf dat het boek nu af zou zijn. En hij zei zelfs dat fans hem mochten opsluiten als hij nu nog niet klaar zou zijn.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon' draait hierom

Game of Thrones
"Als ik The Winds of Winter niet in mijn handen heb als ik in Nieuw-Zeeland aankom voor de Worldcon, dan heb je bij deze mijn formele, geschreven toestemming, om mij gevangen te zetten in een klein hutje op White Island, voor een meer van zuur, tot ik klaar ben. Zolang de rookwalmen van het zuur mijn oude DOS-wordprocessor niet vernielt, is dat best," schreef Martin.

Lees ook: 'Game of Thrones: House of the Dragon': dit moet je weten

Maar het boek is dus niet af en het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze nieuwe serie toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze nieuwe serie toe

Het was weer een uiterst rustige week op Amazon Prime Video, helaas.

Het is weer rustig op streamingdienst Amazon Prime Video. Deze week werd er maar een nieuwe serie toegevoegd aan de streamingdienst.

Daarmee wordt eens te meer duidelijk dat Amazon Prime Video echt een heel andere tactiek volgt om nieuwe abonnees te werven dan bijvoorbeeld Netflix doet. Dat laatste zet telkens weer nieuwe content online en concentreert zich daarbij niet zozeer op een specifieke doelgroep. Amazon Prime Video zet vooral in op grote titels, al komen er zo nu en dan wat kleinere dingen online te staan.

Nieuw te streamen
Deze week zijn er maar liefst vier nieuwe seizoenen toegevoegd van de serie The Bold Type. Daarmee is de serie, die tussen 2017 en 2019 op televisie te zien was, ook meteen in zijn geheel te zien op Amazon Prime Video. De synopsis luidt als volgt:
The Bold Type gaat over de medewerkers van het vrouwenblad Scarlet en hun grootse en meeslepende levens. De nieuwe generatie Scarlet-vrouwen steunt elkaar terwijl ze te midden van intimiderende leiders hun eigen stem proberen te vinden. Samen verkennen ze seksualiteit, identiteit, liefde en fashion.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Trek'-serie bewaakt het canon
Series / Nieuws

Deze 'Star Trek'-serie bewaakt het canon

Star Trek: Lower Decks gaat het canon van de franchise niet verbreken, wordt nu beloofd.

De serie Star Trek: Lower Decks gaat het canon van Star Trek niet verbreken. Dat belooft de bedenker van de animatieserie, Mike McMahan.

Met decennia aan geschiedenis, is het voor fans van Star Trek erg belangrijk dat het canon gehonoreerd wordt. De series Star Trek: Discovery en Star Trek: Picard wijzigden het canon natuurlijk al, maar dat gaat niet gebeuren in Star Trek: Lower Decks.

Lees ook: Eindelijk: Eerste trailer nieuwe 'Star Trek'-serie

Star Trek: Lower Decks
Mike McMahan vertelde dat zijn animatieserie zich vlak na de gebeurtenissen in de film Star Trek Nemesis afspeelt. "We proberen alles te passen in het canon, zodat we niets verbreken. Maar tegelijk proberen we natuurlijk ook iets nieuws te doen." McMahan gelooft heel erg in het bewaken van het canon: zonder dat canon zou Lower Decks niet eens kunnen bestaan, vertelde hij ook.

Lees ook: 'Star Trek: Lower Decks' zorgt voor verdeeldheid

De serie speelt zich af op het minst belangrijke schip van de Federation, de U.S.S. Cerritos, waar de bemanning van de onderste dekken moet zorgen dat het schip blijft draaien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kendall Jenner is ontzettend sexy in bikini
Series / Celebrity

Kendall Jenner is ontzettend sexy in bikini

Waar ze is weten we niet, maar ze ziet er weer fantastisch uit!

Kendall Jenner ziet er werkelijk fantastisch uit op een nieuw stel foto's dat ze op haar Instagram-account plaatste. Ze zette op het beeld dat ze plaatste "niet op Aarde... een paar weken geleden". En het ziet er inderdaad heel buitenaards uit.

Waar Kendall op vakantie was zien we niet, maar duidelijk is wel dat ze heel erg van de zon kon genieten waar ze was. Op de foto zit ze in bikini te genieten aan het water en maakt ze een foto van een grote rots. Niet slecht, zeggen we dan maar!

Kendall Jenner
Kendall is een van de vele Jenner-telgen en net als de rest doet ze het ontzettend goed op sociale media. Kendall is de eerste dochter die geboren werd bij Caitlyn Jenner en Kris Jenner. Ze heeft een langlopende modellencarrière en heeft samen met haar jongere zusje Kylie ook een eigen modemerk, Kendall and Kylie.

Check hier op Instagram de sexy foto's van Kendall Jenner!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dracula' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'Dracula' seizoen 2: Dit moet je weten

Wat is er te vertellen over de tweede reeks van de BBC/Netflix-serie rond Dracula?

Het tweede seizoen van Dracula is een moeilijke. Graaf Dracula is gezegend of vervloekt met onsterfelijkheid (het hangt af van hoe je ernaar kijkt), maar hoe de vampier terug kan keren voor een eventueel tweede seizoen is onduidelijk.

Toch vertelde maker Mark Gatiss, die de serie samen met Steven Moffat maakte, dat de serie echt nog eens terug zou kunnen keren. "Het is echt heel moeilijk om een vampier te doden. Weet je wat ik bedoel? Ze staan weer op," aldus de showrunner.

Lees ook: Hoe kan Netflix/BBC-hit 'Dracula' straks verder gaan?

Wanneer te zien?
De eerste drie afleveringen waren rond de jaarwisseling te zien op Netflix. Het is verder nog niet zeker of er echt een tweede seizoen gaat komen, want dat is nog niet besteld door Netflix en de BBC. Dat is ook niet zeker, want hoe ga je het einde van het derde seizoen omzeilen? Tegelijk moet er natuurlijk iets mogelijk zijn.

Lees ook: Kijkcijfers BBC/Netflix-serie 'Dracula' behoorlijk ingestort

Wie te zien?
Als de schrijvers Dracula echt terug brengen, zonder de gebeurtenissen van het eerste seizoen helemaal ongedaan te maken, lijkt het zeker dat we deze mensen weer gaan zien:
Claes Bang als Dracula
Dolly Wells als Sister Agatha
Verder hopen we natuurlijk dat Mark Gatiss weer te zien is als Renfield uit de finale. Maar wie er terug keren verder is maar de vraag.

Lees ook: Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'

Het verhaal
De hamvraag is natuurlijk hoe de serie verder zou kunnen gaan. Aan het einde van het eerste seizoen eindigde het verhaal van Dracula en eigenlijk ook van de familie Van Helsing. Toen ze er eenmaal achter was gekomen dat de graaf doodsbang is voor de dood, stierf Doctor Helsing aan haar kanker. Dracula besloot daarop te voeden met haar giftige bloed, waardoor ze beiden dood gingen.

Lees ook: Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!

Dat was een passend eind aan de epische strijd tussen de twee. Maar we hebben ze niet echt zien sterven. Mocht de BBC besluiten een nieuwe reeks te maken, dan moet er meer mogelijk zijn. Dat vindt trouwens ook Steven Moffat, die zei: "Het is een serie over wederopstanding. Dat is letterlijk de voornaamste superkracht van de hoofdpersoon. Dracula begon de serie dood, stierf weer in de tweede aflevering en kwam terug. En ging daarna weer dood. Sister Agatha ging dood en kwam terug. Ik bedoel, iedereen gaat dood in die serie, dus we zullen zien."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.