search
Hier gaat 'The Witcher: Blood Origins' over
Series / Featured

Hier gaat 'The Witcher: Blood Origins' over

De Netflix-serie is een spin-off van The Witcher en vertelt veel meer over de oorsprong van de Witchers.

Netflix kondigde deze week de komst van The Witcher: Blood Origin aan. De miniserie krijgt zes afleveringen en dient als prequel op The Witcher. En dat is interessant nieuws. Vandaag vertellen we je wat je in elk geval moet weten over de serie.

The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal van de eerste Witcher en van de gebeurtenissen die leidden tot de conjunction of the spheres, een gebeurtenis die de werelden van monsters, mensen en elven samenvoegde. De serie speelt zich bovendien 1.200 jaar voor de gebeurtenissen in The Witcher af.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt flinke tegenslag te verwerken

Conjunction of the spheres
Dit is de belangrijkste gebeurtenis in de franchise. Dit is het moment waarop het multiversum geraakt wordt door een vreselijke gebeurtenis die meerdere werelden samenvoegt. Dat is ook wat heel wat onnatuurlijke wezens plaatst op de wereld waar de franchise zich afspeelt.

Maar het waren niet alleen traditionele monsters die zich toen vertoonden op de wereld. Ook mensen kwamen terecht in wat eigenlijk de wereld van de elfen was. Hun eigen wereld werd verwoest door de Conjunction, waardoor ze wel moesten. Die mensen leerden op hun nieuwe thuiswereld de kracht van magie - Chaos - te gebruiken. Daar komen de eerste menselijke tovenaars uit voort, die vervolgens succesvol kunnen strijden tegen de oorspronkelijke rassen op de wereld van The Witcher. Zij verslaan die andere rassen uiteindelijk en heersen daarna over de wereld.

De eerste Witcher
Die eerste magiërs zijn belangrijk in het ontstaan van de Witchers. Er waren drie mensen voor hun ontstaan verantwoordelijk: Alzur, Cosimo Malaspina en Idarran of Ulivo. Zij maakten niet alleen vele monsters die de wereld teisterden, maar waren ook verantwoordelijk voor het ontstaan van de eerste Witchers.

Lees ook: 'The Witcher' seizoen 2 maakt stappen!

Dat zijn gewone mensen op wie op jonge leeftijd genetische experimenten uitgevoerd worden. Als gevolg daarvan muteren ze en krijgen ze krachten zoals bovenmenselijke snelheid, extreme kracht en nog meer mogelijkheden. Zo worden de Witchers ertoe in staat gesteld om de monsters op te jagen aan wie ze hun eigen bestaan te danken hebben.

The Witcher: Blood Origin
The Witcher: Blood Origin zal een deel van dit verhaal gaan vertellen. De conjunction of the spheres begon vijftienhonderd jaar voor de gebeurtenissen van The Witcher en de avonturen van Geralt of Rivia, en deze serie speelt zich twaalfhonderd jaar eerder af.

Lees ook: 'The Witcher': Henry Cavill was wel heel vies op de set

De show wordt ook weer door Lauren Schmidt Hissrich gemaakt. Er zijn nog geen castleden bekend, maar we weten wel dat Declan de Barra de showrunner is ditmaal. Hissrich mag meewerken als producent. En verder werkt bedenker Andrzej Sapkowski ook mee aan de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen