search

Ons nieuws van vrijdag 31 juli 2020

Netflix hitserie 'La Casa De Papel' gaat definitief stoppen
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'La Casa De Papel' gaat definitief stoppen

Netflix bevestigt dat La Casa De Papel stopt na het vijfde seizoen.

De Spaanse serie La Casa De Papel of Money Heist is een groot succes voor Netflix en al enige tijd hing in de lucht dat de serie geen al te lang leven meer zou hebben. Nu is de kogel door de kerk. Na seizoen 5 stopt de serie ermee.

Netflix kondigde vandaag het vijfde seizoen voor de Spaanse misdaadserie aan, maar bevestigde ook dat dit de laatste zal zijn.

"We hebben bijna een jaar nagedacht hoe we deze personages in situaties kunnen krijgen die onomkeerbaar zijn," zei bedenker ílex Pina eerder. "Het resultaat is in het vijfde seizoen te zien. De oorlog die gaande is wordt nog extremer en woester, maar het seizoen is daarnaast ook het meest opwindende en epische tot dusver."

Lees ook: 'La Casa de Papel' seizoen 5: Dit moet je weten

Groot succes voor Netflix
Netflix investeert al jaren in series van buiten de States. Tot op heden is La Casa De Papel de populairste niet-Engelstalige serie op Netflix ooit. De opnames voor seizoen vijf starten op 5 augustus en vinden plaats in Spanje, Denemarken en Portugal. Een verschijningsdatum voor de tien laatste afleveringen heeft Netflix nog niet onthuld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonge Luke & Leia in 'Star Wars'-serie!
Series / Nieuws

Jonge Luke & Leia in 'Star Wars'-serie!

Alles wijst erop dat Disney+ ons over een tijdje een jonge Luke & Leia Skywalker laat zien.

Disney+ en Lucasfilm werken aan een hele reeks series gebaseerd op de films uit de Skywalker Saga. Zo verschijnt later dit jaar het tweede seizoen van The Mandalorian en wordt er minimaal gewerkt aan series rond de film Rogue One en het personage Obi-Wan Kenobi.

Nu wordt via Illuminerdi duidelijk dat we in de serie rond Obi-Wan minimaal de jonge Luke & Leia Skywalker te zien krijgen. Een nieuwe casting call onthult namelijk dat Disney zoekt naar: "(Meisje) Blank, 8-11 jaar oud, om een jonge tiener te portretteren," en een "(Jongen) Blank, 8-11 jaar oud, om een jonge tiener te portretteren."

Jonge Luke & Leia
En dat dit zou gaan gebeuren is dan ook niet vreemd. In de serie keert Ewan McGregor terug in de rol die hij ook speelde in de prequelfilms en in deel drie Star Wars: Revenge of the Sith zien we Luke en Leia geboren worden.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi' van Disney+ toont ook de Clone Wars

De serie van Disney+ zal zich vele jaren later afspelen en dan is het niet onlogisch dat Luke en Leia alweer een paar jaartjes ouder zijn. De opnames voor Obi-Wan moeten in maart 2021 gaan aanvangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drama: Zwangere Vanessa Morgan (Riverdale) gaat scheiden
Series / Celebrity

Drama: Zwangere Vanessa Morgan (Riverdale) gaat scheiden

Daags nadat de actrice bekendmaakte dat ze zwanger is van een jongetje wordt bekend dat ze gaat scheiden...

Geoffrey Ketels
Riverdale-actrice Vanessa Morgan maakt behoorlijk roerige tijden mee. Slechts daags nadat de actrice bekendmaakte dat ze in januari moet bevallen van een jongetje blijkt nu dat ze gaat scheiden van haar man (en dus de toekomstige vader van haar kind).

De scheiding komt erg onverwacht, niet in het minst omdat de twee nog maar zeven maanden geleden in het huwelijksbootje stapten. Het blije nieuws dat op 24 juli de wereld in werd gestuurd bleek dan ook de kers op de taart te zullen worden, maar niets blijkt minder waar te zijn. Al in juni zou het koppel in alle stilte de scheiding hebben aangevraagd. Het zou Kopech zijn die het verzoek tot scheiding zou hebben ingediend.

Wel de vader
In een reactie heeft de woordvoerder van de 28-jarige Morgan het nieuws bevestigd. Zij heeft er ook meteen bij aangegeven dat Kopech wel degelijk de vader is van Morgan's nog ongeboren kind. De twee waren sinds het jaar 2018 een koppel en stapten in januari van dit jaar in het huwelijksbootje.

Het nieuws over de scheiding komt voor velen misschien als een donderslag bij heldere hemel, maar helemaal onverwachts is ze toch ook weer niet. Het viel eerder namelijk al op dat de actrice Kopech niet vermelde in haar aankondiging. Via Instagram deelde ze dan ook uitsluitend foto's van haar gender reveal-feest, de zwangerschapstesten evenals een echo.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'The Big Bang Theory' nu ook op Netflix België!
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'The Big Bang Theory' nu ook op Netflix België!

Het finale seizoen is in Nederland reeds geruime tijd via Netflix te bekijken...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor Belgische Netflix-abonnees die fan zijn van The Big Bang Theory! Zij kunnen vanaf morgen, zaterdag 1 augustus 2020 eindelijk genieten van het laatste seizoen van deze populaire serie op de streamingdienst.

In Nederland verscheen het laatste seizoen van de populaire serie reeds in september vorig jaar op streamingdienst Netflix. Heel wat Belgische gebruikers vroegen zich af waarom de titel in België nog niet beschikbaar was. Een overeenkomst met zender Q2, die op dat ogenblik het twaalfde seizoen nog aan het uitzenden was, was de boosdoener.

Laatste seizoen
Bovenstaande zorgde er voor dat Netflix-abonnees dus nog even moesten wachten om het einde van de reeks te zien. Daar komt nu verandering in. Vanaf morgen, zaterdag 1 augustus 2020 is het twaalfde seizoen namelijk ook eindelijk in België te bekijken op Netflix.

Wil jij ook al graag een voorsmaakje van wat het twaalfde en laatste seizoen van The Big Bang Theory voor jou in petto zal hebben? Dan kan je ook alvast even de onderstaande trailer bekijken!Lees ook: Kansen 'The Big Bang Theory'-reünie zijn klein (maar niet uitgesloten!)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Splinter Cell'-serie in ontwikkeling bij Netflix
Series / Nieuws

'Splinter Cell'-serie in ontwikkeling bij Netflix

Netflix slaat voor de productie van de animeserie de handen in elkaar met Ubisoft...

Geoffrey Ketels
Netflix en Ubisoft werken samen aan de productie van een animeserie gebaseerd op de videogameserie Splinter Cell. Derek Kolstad, die onder meer betrokken was bij de productie van de John Wick-films zou ook mee verantwoordelijk zijn voor deze nieuwe animeserie.

Volgens verschillende bronnen waaronder Variety heeft Netflix meteen voor twee seizoenen en in totaal zestien afleveringen getekend. De Splinter Cell-serie zou worden geschreven door Derek Kolstad waardoor er meteen een zeer ervaren naam betrokken is bij de productie. Ubisoft zou de samenwerking inmiddels hebben bevestigd, maar Netflix zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar.

2002
Voor het verschijnen van de eerste Splinter Cell-game moeten we alweer stevig terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2002. De stealthgames met Sam Fisher in de hoofdrol werden in geen tijd razend populair. Ze moesten dan ook onder meer de strijd aangaan met een gevestigde waarde als Metal Gear Solid. In totaal heeft Ubisoft 7 games uitgebracht binnen de Splinter Cell franchise. De laatste dateert echter alweer van het jaar 2013.

Een animeserie rond Splinter Cell zou volgens verschillende geruchten niet het enige project zijn waar Ubisoft momenteel aan werkt. Zo zouden er ook animeseries verschijnen over Far Cry 3: Blood Dragon, Watch Dogs en Rayman: Raving Rabbids. Wanneer de Splinter Cell animeserie precies kan worden verwacht is vooralsnog nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte Stephen King-serie 'The Stand' komt eind dit jaar!
Series / Nieuws

Langverwachte Stephen King-serie 'The Stand' komt eind dit jaar!

Eindelijk weten we (ongeveer) wanneer we de langverwachte boekverfilming kunnen verwachten!

ViacomCBS heeft laten weten de streamingdienst CBS All Access (niet beschikbaar in Europa) een flinke opfrisbeurt te gaan geven door series van BET, Comedy Central, MTV en Nickelodeon aan zijn arsenaal toe te voegen. In totaal gaat het over zo'n 70 extra series met meer dan 3500 afleveringen

Lees ook: Eindelijk: eerste foto's uit Stephen Kings 'The Stand'!

Niet heel spannend dit nieuws natuurlijk, maar het persbericht van ViacomCBS bracht ook op slinkse wijze naar buiten dat de langverwachte Stephen King-verfilming The Stand eind 2020 naar de streamingdienst komt! Daar was een hoop onduidelijkheid over, maar King-fans kunnen dus hun hart ophalen. Een exacte datum is echter nog niet onthuld. Het is overigens nog onduidelijk waar we de serie in Nederland kunnen bekijken.

Een toepasselijk verhaal voor 2020
Het is opmerkelijk te noemen dat de opnames van The Stand net voor de coronacrisis werden afgerond. Centraal staat namelijk een wereld waarvan de mensheid zo'n beetje helemaal weggevaagd wordt door een virus... Daarop breekt een strijd tussen goed en kwaad uit. Het goede wordt beschermd door de 108-jarige Mother Abagail en een handjevol overlevenden. Hun ergste nachtmerries komen uit in de vorm van Randall Flagg, een man met een dodelijke glimlach en grote krachten.

Lees ook: Stephen King schrijft nieuw einde voor miniserie 'The Stand'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brendan Gleeson í­s Donald Trump in eerste teaser 'The Comey Rule'
Series / Trailer

Brendan Gleeson í­s Donald Trump in eerste teaser 'The Comey Rule'

Brendan Gleeson lijkt en klinkt angstaanjagend veel op Donald Trump.

Vandaag zijn de eerste bewegende beelden opgedoken van The Comey Rule, een miniserie die is gebaseerd op James Comey's bestseller A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership. Je kunt deze teaser hieronder bekijken!

Lees ook: Overtuigende eerste foto Brendan Gleeson als Donald Trump in 'The Comey Rule'-serie!

De intrigerende serie zal op zeer gedetailleerde wijze laten zien hoe de presidentsverkiezingen van 2016 en de nasleep ervan verliepen. Het is niet bepaald een biopic, maar vertelt vooral het verhaal over de spanningen en botsingen tussen Comey (Jeff Daniels) en Trump, twee extreem machtige figuren uit de Amerikaanse politiek.

Cast om van te smullen
Naast de eerder genoemde Gleeson en Daniels, is ook de omringende cast er een om je vingers bij af te likken. De sterrencast bestaat namelijk verder uit namen als Holly Hunter (als Sally Yates), Michael Kelly (als voormalig FBI-directeur Andrew McCabe), Jennifer Ehle (als Patrice Comey), Scoot McNairy (als Rod Rosentein), Jonathan Banks (als James Clapper), Oona Chaplin (als Lisa Page), Amy Seimetz (als Trisha Andersson), Steven Pasquale (als Peter Strzok), Peter Coyote (als Robert Mueller) en Kingsley Ben-Adir (als voormalig president Barack Obama).

The Comey Rule wordt op 27 en 28 september a.s. in twee delen uitgezonden door CBS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze groep gaat 'The Walking Dead' heel erg veranderen
Series / Nieuws

Deze groep gaat 'The Walking Dead' heel erg veranderen

De Commonwealth brengt een heel nieuwe dynamiek naar de AMC-serie in het tiende en elfde seizoen.

De wereld van The Walking Dead breidt weer uit. In de seizoensfinale zullen Eugene, King Ezekiel, Yumiko en Princess contact leggen met de Commonwealth.

Dat belooft showrunner Angela Kang in een nieuw interview over wat we van de serie mogen verwachten. "Het is zo trippy, want we hebben echt een miljoen jaar geleden aan de finale van seizoen 10 gewerkt," vertelde Kang tijdens het Comic-Con @ Home panel van The Walking Dead.

Lees ook: Zonder Negan is 'The Walking Dead' geen zak aan

De Commonwealth
"Ik denk dat Greg [Nicotero] fantastisch werk verricht heeft bij het regisseren van de aflevering, de schrijvers een geweldig script hebben afgeleverd en de acteurs mooi werk hebben geleverd. Het was heel mooi om dat allemaal tot leven te zien komen," ging Kang verder.

Lees ook: Groot, bruut Daryl-moment in finale 'The Walking Dead'!

"Ik denk dat de Commonwealth-groep een behoorlijk gaaf element gaat worden. En iedereen speelt daar een rol in. Maggie keert terug, er is een cruciale rol voor Negan. En ik heb er gewoon echt zin in om te zien dat de hele groep zijn ding doet en samenwerkt om dat wat op het pad ligt het hoofd te bieden."

De Commonwealth is in de comics een aan elkaar verbonden groep nederzettingen in Ohio, waarin bijna 50.000 mensen leven. Governor Pamela Milton is de baas over deze klassensamenleving, waarin zelfs cafés, een rechtbank en een arena waar optredens gehouden worden bestaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Bad Batch' brengt mogelijk fanfavoriet personage terug
Series / Nieuws

'Star Wars: The Bad Batch' brengt mogelijk fanfavoriet personage terug

Het zou zomaar mogelijk moeten zijn dat Captain Rex in de serie te zien is straks.

Misschien zit Captain Rex wel in de serie Star Wars: The Bad Batch. Die spin-off van Star Wars: The Clone Wars komt volgend jaar ergens naar Disney+. En het verhaal gaat dat held Captain Rex daar straks in te zien is.

The Bad Batch volgt een groep klonen die missies op zich nemen als huurlingen. Dat doen ze nadat Order 66 is gegeven en ze hun doel in het leven kwijt zijn geraakt. Dankzij de unieke setting van de serie, direct na Revenge of the Sith, is het mogelijk dat er cameo's zijn voor verschillende personages.

Lees ook: 'Star Wars: The Bad Batch' verkent nieuwe gebieden

Captain Rex
Nu horen we via schrijver Brent Friedman, dat een verschijning van Captain Rex mogelijk moet zijn. En als er iemand is die zoiets mag zeggen, is hij het natuurlijk wel. Friedman schreef namelijk het oorspronkelijke Bad Batch-verhaal voor The Clone Wars.

Lees ook: 'Star Wars'-fans zijn echt blij met 'The Bad Batch'

Het verhaal van Rex is bovendien nauw verbonden met dat van de Bad Batch, die bestaat uit Hunter, Crosshair, Tech, Wrecker en Echo. Een fan speculeerde daar dan ook over, waar Friedman het volgende over te zeggen had:
Overigens is Friedman niet betrokken bij de serie op dit moment. Enkel de naam van Dave Filoni staat in dat rijtje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe Geralt toch in 'The Witcher: Blood Origins' kan zitten
Series / Nieuws

Hoe Geralt toch in 'The Witcher: Blood Origins' kan zitten

Alles kan in de wereld van fantasy, dus hier moet toch ook iets te regelen zijn?

Netflix maakt een prequel op The Witcher: Blood Origins. De zesdelige miniserie moet ons laten zien wat het verhaal van de allereerste Witcher is en speelt zich 1.200 jaar voor de gebeurtenissen in de 'moederserie' af.

Toch zou acteur Henry Cavill, die de rol van Geralt of Rivia speelt, er wel een rol in kunnen krijgen. Screen Rant zette diverse manieren op een rij.

Toch een rol
Hoewel Geralt behoorlijk oud is als we hem ontmoeten, speelt de prequel The Witcher: Blood Origins zich behoorlijk ver voor zijn geboorte af. De serie vertelt het verhaal van de eerste Witcher en die heeft absoluut geen bloedband met Geralt. Dat kan niet, want Witchers zijn niet vruchtbaar.

Maar Screen Rant kon wat manieren bedenken:
Parallellen: Cavill zou de rol van de eerste Witcher kunnen spelen, om zo duidelijk parallellen te schetsen met de eerste Witcher en Geralt.
Flashforwards: Die zouden de connectie tussen Geralt en de eerste Witcher kunnen laten zien. En heel duidelijk kunnen schetsen hoe de eerste Witcher van invloed is op hoe de wereld er nu uit ziet.
Verteller: Ook zou Geralt de verteller kunnen zijn van de prequel. Zo vertelt hij in zes delen het verhaal van hoe de eerste Witcher ontstond. Het is een verhaal dat hij dan aan Ciri zou kunnen vertellen tijdens haar training.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alexandra Daddario doet de sex appeal calculator
Series / Celebrity

Alexandra Daddario doet de sex appeal calculator

En ze scoort echt opvallend slecht op deze rekenmachine van Instagram... hoe kan dat!?

Actrice Alexandra Daddario ziet er weer fantastisch uit. Op haar Instagram deed ze mee aan een van de filter-spelletjes die bepaalt hoe sexy je bent. Te zien aan de score van slechts 30 procent die Alexandra kreeg, is de filter duidelijk stuk.

Alexandra Daddario gebruikte de sex appeal calculator om te kijken hoe het programma haar eigenlijk beoordeelt. Dat blijkt meteen een stuk slechter te zijn dan je mag verwachten van deze bloedmooie dame. In plaats van de score van 100 procent die ze verdient, scoort ze slechts 30 procent. En dat terwijl ze echt heel duidelijk haar best doet om er zo sexy mogelijk uit te zien voor de calculator.

Alexandra Daddario
De afgelopen tijd vermaakt Daddario zich heel duidelijk op sociale media. Ze plaatst veel beeldmateriaal van zichzelf in bikini en laat zien dat het ontzettend goed met haar gaat. Ben je benieuwd hoe ze er nu uit ziet op haar Instagram?

Bekijk hier de foto's van Alexandra Daddario en het gifje met de calculator.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier gaat 'The Witcher: Blood Origins' over
Series / Featured

Hier gaat 'The Witcher: Blood Origins' over

De Netflix-serie is een spin-off van The Witcher en vertelt veel meer over de oorsprong van de Witchers.

Netflix kondigde deze week de komst van The Witcher: Blood Origin aan. De miniserie krijgt zes afleveringen en dient als prequel op The Witcher. En dat is interessant nieuws. Vandaag vertellen we je wat je in elk geval moet weten over de serie.

The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal van de eerste Witcher en van de gebeurtenissen die leidden tot de conjunction of the spheres, een gebeurtenis die de werelden van monsters, mensen en elven samenvoegde. De serie speelt zich bovendien 1.200 jaar voor de gebeurtenissen in The Witcher af.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt flinke tegenslag te verwerken

Conjunction of the spheres
Dit is de belangrijkste gebeurtenis in de franchise. Dit is het moment waarop het multiversum geraakt wordt door een vreselijke gebeurtenis die meerdere werelden samenvoegt. Dat is ook wat heel wat onnatuurlijke wezens plaatst op de wereld waar de franchise zich afspeelt.

Maar het waren niet alleen traditionele monsters die zich toen vertoonden op de wereld. Ook mensen kwamen terecht in wat eigenlijk de wereld van de elfen was. Hun eigen wereld werd verwoest door de Conjunction, waardoor ze wel moesten. Die mensen leerden op hun nieuwe thuiswereld de kracht van magie - Chaos - te gebruiken. Daar komen de eerste menselijke tovenaars uit voort, die vervolgens succesvol kunnen strijden tegen de oorspronkelijke rassen op de wereld van The Witcher. Zij verslaan die andere rassen uiteindelijk en heersen daarna over de wereld.

De eerste Witcher
Die eerste magiërs zijn belangrijk in het ontstaan van de Witchers. Er waren drie mensen voor hun ontstaan verantwoordelijk: Alzur, Cosimo Malaspina en Idarran of Ulivo. Zij maakten niet alleen vele monsters die de wereld teisterden, maar waren ook verantwoordelijk voor het ontstaan van de eerste Witchers.

Lees ook: 'The Witcher' seizoen 2 maakt stappen!

Dat zijn gewone mensen op wie op jonge leeftijd genetische experimenten uitgevoerd worden. Als gevolg daarvan muteren ze en krijgen ze krachten zoals bovenmenselijke snelheid, extreme kracht en nog meer mogelijkheden. Zo worden de Witchers ertoe in staat gesteld om de monsters op te jagen aan wie ze hun eigen bestaan te danken hebben.

The Witcher: Blood Origin
The Witcher: Blood Origin zal een deel van dit verhaal gaan vertellen. De conjunction of the spheres begon vijftienhonderd jaar voor de gebeurtenissen van The Witcher en de avonturen van Geralt of Rivia, en deze serie speelt zich twaalfhonderd jaar eerder af.

Lees ook: 'The Witcher': Henry Cavill was wel heel vies op de set

De show wordt ook weer door Lauren Schmidt Hissrich gemaakt. Er zijn nog geen castleden bekend, maar we weten wel dat Declan de Barra de showrunner is ditmaal. Hissrich mag meewerken als producent. En verder werkt bedenker Andrzej Sapkowski ook mee aan de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.