search
'Doctor Who' brengt eerste reboot-Doctor terug
Series / Nieuws

'Doctor Who' brengt eerste reboot-Doctor terug

Dat is een bijzondere prestatie, want acteur Christopher Eccleston weigerde tot nu toe altijd.

Acteur Christopher Eccleston is voor een groot deel verantwoordelijk voor het succes van de reboot van BBC-serie Doctor Who. Hij nam al na één seizoen afscheid van de serie en keerde zelfs niet terug voor de vijftigste verjaardag van de franchise. Maar nu doet hij dat, na vijftien jaar, wel.

Dat doet Eccleston niet voor de televisieserie van de BBC, maar voor Big Finish. Dat is een audioserie die wordt gemaakt voor de franchise. Voor de aflevering waar Eccleston in te horen is, keren ook Paul McGanns Eight Doctor en David Tennants Tenth Doctor terug.

Lees ook: 'Doctor Who' seizoen 13: Dit moet je weten

Vijftien jaar
In een statement zegt Eccleston dat hij ernaar uitkijkt om voor het eerst in 15 jaar weer terug te keren als Doctor Who. Hij speelde de negende Doctor, eentje die behoorlijk worstelde met wat hij mee had gemaakt tijdens de Time War. Maar de acteur had anorexia en worstelde daar ook tijdens de opnames mee.

Lees ook: Nieuwe 'Doctor Who'-crossover is mogelijk!

Om die reden nam de BBC afscheid van hem na het eerste seizoen, waarna Eccleston een zaak aanspande. Vervolgens keerde hij niet meer terug voor meer afleveringen, zelfs niet de special die gemaakt werd voor de vijftigste verjaardag. Nu dus wel, voor een audiodrama.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen