Ai! Pijnlijke tegenslag voor Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Pijnlijke tegenslag voor Avatar The Last Airbender

De live-action versie van Netflix moet het nu doen zonder de bedenkers van de serie.

Jim Pedd, 12 augustus 2020 om 19:38

Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko waren nog lyrisch over het feit dat ze een live-action remake van hun animatieserie Avatar: The Last Airbender mochten maken van Netflix. Maar nu vertrekken ze bij het project.
Waarom ze precies vertrokken bij het project, is niet helemaal zeker, maar het lijkt erop dat het te maken heeft met creatieve meningsverschillen. Dat lijkt DiMartino in elk geval te impliceren in een uitgebreid bericht dat hij op zijn website plaatste.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-fans vinden Aang niet de beste Avatar

Plotseling vertrek
“Toen Bryan en ik in 2018 voor het project tekenden, werden we ingehuurd als uitvoerend producenten en als showrunners. In een gemeenschappelijk statement voor de serie, stelde Netflix dat het zich committeerde aan het eren van onze visie voor deze hervertelling en dat het ons zou steunen bij het maken van de serie. En wij lieten weten hoe enthousiast we hierover waren. Maar helaas is het niet gegaan zoals we hadden gehoopt. En wie weet? De live-action versie van Netflix kan heel goed zijn en heeft dat potentieel. En wellicht wordt het een serie die je ook leuk gaat vinden. Maar wat ik wel zeker weet, is dat welke versie je dan ook te zien gaat krijgen, dit niet is wat Bryan en ik voor ogen hadden en wilden maken,” schreef DiMartino.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender' onthult nieuw element om te benden

Dat sentiment wordt gedeeld door Konietzko: “Toen Netflix Miek en mij twee jaar geleden aantrok voor deze serie, beloofden ze publiekelijk onze visie te ondersteunen. Helaas heeft Netflix zich niet aan die belofte gehouden. Al mocht ik werken met een aantal fantastische individuen, zowel aan de kant van Netflix als ons kleine ontwikkelteam, en de algemene manier waarop het project gemaakt had, kreeg ik het gevoel dat er een negatieve en niet-ondersteunende omgeving was.”

Netflix heeft op moment van schrijven nog niet gereageerd.

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Netflix, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Populair nieuws