Terugkeer in 'Doctor Who' maakt Five Doctors-special mogelijk

Maakt 'Doctor Who' Five Doctors-special mogelijk?

Het zou zomaar kunnen dat we een geweldige zestigste verjaardag van de franchise tegemoet gaan.

Jim Pedd, 15 augustus 2020 om 15:32

Komt er een nieuwe special voor Doctor Who aan? Christopher Eccleston keert terug voor een audioverhaal als de Negende Doctor. En dat biedt wat Screen Rant betreft, kansen voor 2023.
In dat jaar bestaat de franchise namelijk zestig jaar. Dat soort grote verjaardagen worden steevast op briljante wijze gevierd door meerdere Doctors samen te laten komen. In 2013, toen de serie vijftig jaar oud was, maakte de BBC de special The Day of the Doctor, waarin uiteindelijk alle Doctors bij elkaar kwamen.

Lees ook: 'Doctor Who' brengt eerste reboot-Doctor terug

Vijf Doctors?
Grote verjaardagen van Doctor Who worden altijd op mooie wijze gevierd. Zo bracht 1972 ons The Three Doctors, 1983 The Five Doctors en 2013 The Day of the Doctor. Het zou mooi zijn als de BBC ons in 2023, als de franchise zestig jaar bestaat, een modern versie van The Five Doctors brengt.

Lees ook: 'Doctor Who' seizoen 13: Dit moet je weten

Die speciale aflevering zou dan de vijf modern incarnaties van de Doctor bij elkaar kunnen brengen: David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, Jodie Whittaker en Christopher Eccleston. Die laatste keerde tot nu toe nooit terug na één seizoen gemaakt te hebben. Hij werd namelijk weggestuurd door de BBC omdat hij worstelde met persoonlijke problemen tijdens de opnames.

Daar was Eccleston jarenlang boos over en het voorkwam dat hij terugkeerde voor de vijftigste verjaardag. Nu hij in een audioverhaal weer in de huid van de Negende Doctor kruipt, lijkt er meer mogelijk.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, Jodie Whittaker, BBC

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws