search
'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn hier bang voor
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn hier bang voor

Ze vrezen dat Netflix oude fouten van de vorige live-action verfilming gaat herhalen.

Netflix zag Michael DiMartino en Bryan Konietzko vertrekken bij de live-action remake van Avatar: The Last Airbender. Maar wat ging er achter de schermen precies mis?

Netflix kondigde twee jaar geleden aan dat de serie er zou komen, en stelde fans gerust. De visie van DiMartino en Konietzko zou gevolgd worden. Daarom waren zij uitvoerend producenten en showrunners. Maar vorige week vertrokken ze uit onvrede met het project. Screen Rant zette op een rij waar fans zich zorgen over maken.

Lees ook: Fans zijn helemaal klaar met Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Speculatie van fans
Toen DiMartino en Konietzko aan boord stapten, lieten ze meteen weten dat ze van plan waren om passende acteurs te zoeken voor de hoofdrollen. Geen whitewashing dus. Maar nu speculeren fans dat Netflix dit misschien toch niet wil doen. Of dat echt zo is, is niet bekend, want DiMartino en Konietzko hebben daar niets over gezegd. En Netflix zal wel twee keer denken voordat het de fouten herhaalt die gemaakt werden rond de eerdere live-action film. Die was onder meer controversieel vanwege de blanke acteurs in rollen van niet-blanke personages.

Lees ook: Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

Een andere zorg van fans is dat Netflix van plan was om romantiek een grotere rol te geven. In de serie was die er zo nu en dan, met name rond Katara en Aang. Maar de focus van de animatieserie lag op vriendschap, en de gevolgen van oorlog voor kinderen. Netflix zou volgens fans willen dat de personages ouder zijn en de personages meer romantiek laten beleven.

Zeker is het allemaal niet. Hoe dan ook weten we dat Netflix nog altijd vertrouwen heeft in de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen