search

Ons nieuws van maandag 17 augustus 2020

Kijkers vragen Netflix om 'Rick & Morty' uit aanbod te schrappen
Series / Nieuws

Kijkers vragen Netflix om 'Rick & Morty' uit aanbod te schrappen

De serie zorgde in het verleden al eens voor stevige controverse, maar blijft gewoon doorgaan...

Verschillende kijkers hebben in een brief productiehuis Adult Swim (een onderdeel van Cartoon Network) verzocht om de animatieserie Rick & Morty te schrappen. Aanleiding voor de claim is een opnieuw opgedoken filmpje uit het jaar 2009.

In het filmpje in kwestie lijkt het alsof de maker van de reeks, namelijk Dan Harmon een babypop verkracht. Het filmpje dateert van het jaar 2009 en maakt deel uit van de pilootaflevering die de scenarioschrijver op dat ogenblik aan het maken was. Het is lang niet voor het eerst dat Harmon onder vuur komt te liggen voor het filmpje. Ook in 2018 was dat reeds het geval. Toen had de maker zich reeds uitgebreid geëxcuseerd waardoor de storm was gaan liggen. Die lijkt nu dus echter terug aangewakkerd te zijn.

Choqueren
In een reactie op het filmpje stuurde de maker van Rick & Morty in 2018 het volgende bericht de wereld in:

"Het enige waar ik met mijn filmpje blijkbaar in ben geslaagd is om mensen te choqueren. Ik realiseerde ze me al snel dat de inhoud van het filmpje bijzonder smakeloos was. Ik heb er dan ook meteen voor gekozen om ze offline te halen. Ik wil me graag verontschuldigen bij iedereen die dit filmpje heeft gezien."

Ondanks het publiekelijke excuus van de maker blijkt het bewuste filmpje nu toch terug op te duiken op social media. Verschillende kijkers hebben zich op basis daarvan negatief uitgelaten over de reeks. Op Twitter zei één van de kijkers bijvoorbeeld "Na het zien van dit filmpje bekijk ik nooit nog een aflevering van deze serie".

Andere kijkers en fans zijn het dan weer helemaal niet eens met bovenstaande en de claims die worden gemaakt. Zij vinden het ronduit belachelijk dat men een serie wil laten stopzetten voor iets wat inmiddels 11 jaar geleden is gebeurd.

De kans dat Rick & Morty daadwerkelijk zal verdwijnen is echter bijzonder klein. Het productiehuis die verantwoordelijk is voor de animatieserie heeft in het verleden ondanks de controverse namelijk reeds meermaals laten optekenen door te zullen gaan met de serie. Ook Netflix zal de reeks, die normaal nog zes extra seizoenen zal krijgen, naar alle waarschijnlijkheid niet van haar streamingdienst verwijderen.

Lees ook: 'Rick & Morty' eventjes terug voor gave korte animatie 'Genocider'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor het eerst hoofdrol voor biseksueel personage in Disney-serie
Series / Nieuws

Voor het eerst hoofdrol voor biseksueel personage in Disney-serie

De maker van de serie heeft echter bekend gemaakt dat dit niet zonder slag of stoot is verlopen...

Een personage dat biseksueel is in de hoofdrol van een serie, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Opvallend is echter dat dit nog nooit eerder het geval was in een Disney-productie. Daar komt nu dan toch (eindelijk) verandering in.

De bovenstaande primeur is weggelegd voor de animatieserie The Owl House. Het is niet voor het eerst dat er in een serie van Disney biseksuele personages hun opwachting maken, maar tot dusver ging het altijd om nevenrollen. Nu komt daar dus verandering in. Het biseksuele personage in The Owl House is Luz Noceda die de hoofdrol in de reeks op zich neemt.

Verboden
Op een bepaald ogenblik komt Luz in een compleet andere wereld terecht wanneer ze beslist om een heks te worden. In één van de afleveringen van de serie wordt er een bal georganiseerd waar Luz haar vrouwelijke klasgenoot Amity mee naartoe vraagt. Op verschillende momenten in de serie wordt er gehint naar romantische gevoelens die de twee voor elkaar zouden koesteren.

De maker van de serie, namelijk Dana Terrace heeft ondertussen zelf via social media bevestigd dat Luz inderdaad een biseksueel personage is. Ze liet er wel meteen bij optekenen dat het haar ongelofelijk veel moeite heeft gekost om een dergelijke invulling voor elkaar te krijgen. In eerste instantie werd het haar namelijk verboden om biseksuele of homoseksuele relaties in de reeks te verwerken.

Uiteindelijk ging Disney toch overstag en wordt Dana nu naar eigen zeggen gesteund door de leiding van het bedrijf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara toont haar strakke billen
Series / Celebrity

Sofia Vergara toont haar strakke billen

Sofia Vergara geniet ook nu weer van de heerlijke warme zon en een picknick.

De Amerikaans-Colombiaanse actrice Sofia Vergara geniet duidelijk van het lekkere weer. Op haar Instagram plaatste ze een foto waarop we haar zien in strakke bikini. Ze heeft genoten van een picknick in de zon, schrijft ze ook.

Vergara was jarenlang de best betaalde actrice op Amerikaanse televisie: tussen 2012, 2013 en 2016 en later weer in 2019. Dat regelde ze voor zichzelf met haar werk in Modern Family, een immens populaire komedieserie die tien jaar lang te zien was.

Sofia Vergara
Vergara werd in eerste instantie vooral populair in de Spaanse televisiewereld, toen ze eind jaren negentig twee series presenteerde. Maar al snel begon ze aan de weg te timmeren in andere gebieden en was ze te zien in Chasing Papi uit 2003. In 2009 kreeg ze de rol van Gloria Delgado-Pritcett in Modern Family, waarmee ze definitief haar Amerikaanse doorbraak wist te maken.

Bekijk op de site TooFab de foto van Sofia Vergara.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de opnames voor het einde van 'Lucifer' seizoen 5 in de soep liepen
Series / Nieuws

Hoe de opnames voor het einde van 'Lucifer' seizoen 5 in de soep liepen

Het vijfde seizoen van Lucifer debuteert op 21 augustus op Netflix.

De coronacrisis heeft heel wat sets van films en series op slot doen gaan. Zo ook voor de Netflix-serie Lucifer die later deze maand het vijfde seizoen induikt.

Het blijkt nu dat de opnames voor de allerlaatste aflevering van het vijfde seizoen bijna waren afgerond. "We waren pijnlijk dicht bij de afronding, maar de lockdown versloeg ons," zei Tom Ellis in gesprek met Da Man. "Dus we hebben nog steeds 60 procent van de finale van seizoen vijf om op te nemen."

Wat te verwachten van seizoen 5?
Ellis over het aankomende seizoen: "Nou, we dachten lange tijd dat we het laatste seizoen van Lucifer aan het maken waren, dus besloten we de mentaliteit van 'go big or go home' aan te nemen. De meeste afleveringen zitten dichter tegen het uur aan dan normaal en zitten boordevol fantastische verhalen en uitvoeringen."

Lees ook: 'Lucifer' doet iets heel leuks in seizoen 5

"We verwelkomden de legende die Dennis Haysbert is in de rol van God en enkele van de scènes die ik met hem gedaan heb, behoren tot mijn favoriete momenten sinds de show begon. Ik denk dat mensen van hem zullen houden. Ik weet dat ik dat doe!" sluit Ellis teasend af.

Deel 1 van seizoen 5 van Lucfer met acht afleveringen staat vanaf aankomende vrijdag op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prinses Diana gevonden voor 'The Crown' in Marvel-actrice
Series / Nieuws

Prinses Diana gevonden voor 'The Crown' in Marvel-actrice

In het vijfde seizoen van The Crown krijgen dan ook Prinses Diana te zien!

Eind 2020 moet op Netflix het vierde seizoen van The Crown debuteren. De makers zijn ondertussen druk bezig met het vijfde seizoen en nu is er opnieuw een grote naam aangetrokken voor de Britse hitserie.

Actrice Elizabeth Debicki, bekend uit onder meer de films Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Tenet en de nieuwe HBO-serie Lovecraft Country, gaat de rol spelen van wijlen Prinses Diana.

"Elizabeth Debicki zal prinses Diana spelen in de laatste twee seizoenen van The Crown (seizoenen 5 en 6)," twitterde Netflix met een reactie van Debicki. "De geest van prinses Diana. Haar woorden en haar daden leven in de harten van zo velen. Het is echt een voorrecht en een eer om deel te mogen nemen aan deze meesterlijke serie die me vanaf aflevering één verslaafd heeft gemaakt."

Lees ook: Grote naam in 'The Crown' seizoen 5!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'La Casa de Papel' onthult eerste beelden
Series / Foto's

Laatste seizoen 'La Casa de Papel' onthult eerste beelden

We krijgen wat materiaal vanaf de set van de Netflix-serie te zien.

Netflix wist slim gebruik te maken van het Spaanse succes La Casa de Papel. Het werd de best bekeken niet-Engelstalige serie in de geschiedenis van de streamingdienst. Met 65 miljoen streams binnen een maand na het debuut van het vierde seizoen eerder dit jaar, blijft de serie succesvol.

Maar aan alles komt een eind en dus ook aan deze serie. Netflix is nu bezig met de opnames van het vijfde en laatste seizoen. Wanneer dat te zien zal zijn weten we nog niet, maar de opnames zijn hervat en vandaag hebben we daar voor het eerst setfoto's van te pakken.

Lees ook: 'La Casa de Papel' seizoen 5: Dit moet je weten

Laatste seizoen
In het vijfde seizoen worden de laatste plotlijnen opgelost. Lisbon zit vast in de bank en El Profesor is eindelijk in een hoekje gedreven door Inspectora Alicia Sierra. Voor Lisbon en de anderen is er geen manier om te ontsnappen en dus gaan ze door met het omsmelten van het goud.

Lees ook: Netflix hitserie 'La Casa De Papel' gaat definitief stoppen

Aan El Profesor de taak om Sierra te slim af te zijn en iedereen te redden.

Post verwijderd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megan Fox is enorm sexy in zwarte lingerie
Series / Celebrity

Megan Fox is enorm sexy in zwarte lingerie

Megan Fox poseert in lingerie gemaakt door het merk Fredericks of Hollywood.

De temperatuur mag dan wel gedaald zijn, we krijgen het snel weer warm van deze oude foto van Megan Fox. Op het beeld dat ze enige tijd geleden plaatste op haar Instagram-account, poseert ze in sexy lingerie van Fredericks of Hollywood.

De foto mag dan wel uit de oude doos komen, Megan Fox ziet er nog altijd enorm sexy uit op het beeld. De afgelopen tijd plaatste ze trouwens wel meer van dit soort beelden, waarop ze in sexy lingerie poseert.

Transformers-films
Megan Fox brak wereldwijd door toen ze de rol van Mikaela Banes speelde in de blockbuster Transformers. Die film werd in 2007 uitgebracht, toen ze pas 21 jaar oud was en daarin zag ze er al enorm sexy uit. Toch speelde ze de rol niet lang, want enkel in de tweede film Revenge of the Fallen deed ze dat weer.

Daarna ging Fox voor wat braver werk en was ze onder meer te zien in de films Teenage Mutant Ninja Turtles en de serie New Girl.

Bekijk op haar Instagram de sexy foto uit de oude doos van Megan Fox.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' seizoen 3: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Umbrella Academy' seizoen 3: Dit moet je weten

Dit weten we al over de releasedatum, het plot en de terugkerende personages van de serie.

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is net klaar en dus is het wellicht tijd om even te kijken of er een derde seizoen komt en wat dat brengt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het mogelijke derde seizoen.

Op moment van schrijven heeft Netflix nog geen derde seizoen besteld. Toch hebben we goede hoop dat het zal gebeuren, want het eerste seizoen was een van de tien meest bekeken series op Netflix van 2019. Dat moet toch bijna wel gelden voor dit nieuwe seizoen?

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 2: Wat betekent het einde?

Wanneer te zien
Als het derde seizoen besteld wordt, is het even de vraag wanneer het te zien zal zijn. Het eerste seizoen was op 15 februari 2019 te streamen op Netflix en het tweede op 31 juli 2020. Volgen we die logica, dan komen we ergens in de loop van oktober of november 2021 uit voor de derde reeks.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' toont fanfavoriet personage

Maar helaas is niets hetzelfde door het coronavirus en is het echt de vraag of de opnames snel plaats kunnen vinden.

Wie keren er terug
Het is niet zeker wie er allemaal te zien zullen zijn in het derde seizoen van de serie, op de Hargreeves na. Dat zijn vermoedelijk in elk geval:
Ellen Page als Vanya
Aidan Gallaghar als Five
Tom Hopper als Luther
Robert Sheehan als Klaus
Emmy Raver-Lampman als Allison
David Castañeda als Diego
Colm Feore als Reginald
En natuurlijk is ook Justin H. Min weer te zien, maar ditmaal niet direct als Ben maar als een personage dat verbonden is aan The Sparrow Academy.

Lees ook: Spectaculaire openingsscène 'The Umbrella Academy' seizoen 2 vrijgegeven

Het verhaal
Aan het einde van het derde seizoen leek het erop dat The Handler dood was en dat de Commission hervormd zou worden. Maar Lila, de dochter van The Handler, is ontkomen en het zou zomaar kunnen dat zij zich uiteindelijk tegen de groep keert. Natuurlijk is het ook de vraag wat The Sparrow Academy precies is en hoe het gaat met de andere baby's die geboren werden op de dag dat de Umbrella-kids ontstonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Dit is de cast van HBO-serie 'Green Lantern'
Series / Nieuws

Gerucht: Dit is de cast van HBO-serie 'Green Lantern'

Volgende week verwachten we officieel aankondigingen rond de serie, maar mogelijk is er nu al iets gelekt.

HBO Max werkt aan een dure, en grootschalige serie rond de Green Lantern-comics. Vandaag horen we een gerucht over wie er allemaal in de serie te zien zouden zijn.

Tijdens het DC FanDome-evenement van volgende week, zullen er vermoedelijk wat dingen onthuld worden rond de comicverfilming. Dat maakt het des te waarschijnlijker dat lekken een kern van waarheid bevatten. Maar toch moet dit gerucht met een flinke korrel zout genomen worden.

Lees ook: Mogelijke hoofdrolspeler 'Green Lantern'-serie gevonden?

Dit is de cast
Naar het schijnt zijn deze acteurs en actrices allemaal gecast in de serie: James Marsden is Hal Jordan; Jovan Adepo is John Stewart. Verder is Linda Cardellini straks te zien als Carol Ferris en zou Michael K. Williams de rol van schurk Sinestro spelen.

Lees ook: Een interessant gerucht rondom 'Green Lantern'-serie!

Het verhaal komt voort uit geruchten die via Reddit en 4Chan de wereld in zijn geholpen en moet dus met een flinke korrel zout genomen moeten worden. Tegelijk is de timing gezien het DC FanDome-event wel interessant.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-schrijvers trollen hun fans op Twitter
Series / Nieuws

'Stranger Things'-schrijvers trollen hun fans op Twitter

Ze houden er wel van om zo nu en dan een gemene grap te maken, ook nu weer.

De schrijvers van Netflix-serie Stranger Things houden ervan om soms met fans te spelen. Vandaag werd dat weer eens duidelijk, want op hun Twitter-account gebruikten ze de nieuwe functie van Twitter.

Die functie laat je instellen wie op je tweet kunnen reageren. Zo kan je aangeven dat alleen specifieke mensen kunnen reageren. En aangeven dat niemand kan reageren. Dat laatste deden ze specifiek voor dit bericht. En schreven ze dat er bij één reactie, alle geheimen van het vierde seizoen onthuld zouden worden.

Lees ook: 'Stranger Things' maakte Will bijna een moordenaar

Het nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen, dat negen afleveringen schijnt te krijgen, pikt de draad op als het leven niet meer heel gemakkelijk is voor onze bende. Ze zijn van elkaar gescheiden en moeten op zoek naar Hopper. Die blijkt namelijk de gebeurtenissen aan het einde van het vorige seizoen op wonderbaarlijke wijze overleefd te hebben.

Lees ook: 'Stranger Things'-theorie over oorspong gruwelijke 'Demogorgon'-monster

En dus staat er nog iets interessants te wachten voor Eleven en haar maten. Wanneer de serie verder gaat is nog niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave poster 'Legends of Tomorrow' seizoen 6
Series / Posters

Gave poster 'Legends of Tomorrow' seizoen 6

De serie gaat in 2021 pas weer verder, maar nu alvast is er een poster.

DC FanDome vindt deze week plaats. Dan krijgen we heel wat onthullingen te zien over films en series rond DC Comics. Een van die series is natuurlijk Legends of Tomorrow. En vandaag hebben we alvast een nieuwe poster voor de serie.

Die poster laat zien dat Caity Lotz straks weer te zien zal zijn als de White Canary. We zien haar geheel in stijl, namelijk een heldin die klaar voor de strijd is, tegen de achtergrond van comic-panelen. In dit geval zien we niet al te veel, omdat het personage specifiek gemaakt is voor televisie en gebaseerd werd op een schurk in de comics rond de Black Canary.

Lees ook: 'The Flash'-poster teaset zevende seizoen

Legends of Tomorrow
De serie eindigde zijn vijfde seizoen met een gigantische cliffhanger. De Waverider-crew vierde de overwinning op de Fates. Maar aan het einde werd Sara opgestraald door blauw licht. En bleek ze ontvoerd te zijn door buitenaardse wezens.

Lees ook: En weer neemt 'Legends of Tomorrow' afscheid van een bekend personage

Daar is na een boel mythologie in het vijfde seizoen bewust voor gekozen. De serie gaat in 2021 verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn hier bang voor
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn hier bang voor

Ze vrezen dat Netflix oude fouten van de vorige live-action verfilming gaat herhalen.

Netflix zag Michael DiMartino en Bryan Konietzko vertrekken bij de live-action remake van Avatar: The Last Airbender. Maar wat ging er achter de schermen precies mis?

Netflix kondigde twee jaar geleden aan dat de serie er zou komen, en stelde fans gerust. De visie van DiMartino en Konietzko zou gevolgd worden. Daarom waren zij uitvoerend producenten en showrunners. Maar vorige week vertrokken ze uit onvrede met het project. Screen Rant zette op een rij waar fans zich zorgen over maken.

Lees ook: Fans zijn helemaal klaar met Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Speculatie van fans
Toen DiMartino en Konietzko aan boord stapten, lieten ze meteen weten dat ze van plan waren om passende acteurs te zoeken voor de hoofdrollen. Geen whitewashing dus. Maar nu speculeren fans dat Netflix dit misschien toch niet wil doen. Of dat echt zo is, is niet bekend, want DiMartino en Konietzko hebben daar niets over gezegd. En Netflix zal wel twee keer denken voordat het de fouten herhaalt die gemaakt werden rond de eerdere live-action film. Die was onder meer controversieel vanwege de blanke acteurs in rollen van niet-blanke personages.

Lees ook: Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

Een andere zorg van fans is dat Netflix van plan was om romantiek een grotere rol te geven. In de serie was die er zo nu en dan, met name rond Katara en Aang. Maar de focus van de animatieserie lag op vriendschap, en de gevolgen van oorlog voor kinderen. Netflix zou volgens fans willen dat de personages ouder zijn en de personages meer romantiek laten beleven.

Zeker is het allemaal niet. Hoe dan ook weten we dat Netflix nog altijd vertrouwen heeft in de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.