search
Voor het eerst hoofdrol voor biseksueel personage in Disney-serie
Series / Nieuws

Voor het eerst hoofdrol voor biseksueel personage in Disney-serie

De maker van de serie heeft echter bekend gemaakt dat dit niet zonder slag of stoot is verlopen...

Een personage dat biseksueel is in de hoofdrol van een serie, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Opvallend is echter dat dit nog nooit eerder het geval was in een Disney-productie. Daar komt nu dan toch (eindelijk) verandering in.

De bovenstaande primeur is weggelegd voor de animatieserie The Owl House. Het is niet voor het eerst dat er in een serie van Disney biseksuele personages hun opwachting maken, maar tot dusver ging het altijd om nevenrollen. Nu komt daar dus verandering in. Het biseksuele personage in The Owl House is Luz Noceda die de hoofdrol in de reeks op zich neemt.

Verboden
Op een bepaald ogenblik komt Luz in een compleet andere wereld terecht wanneer ze beslist om een heks te worden. In één van de afleveringen van de serie wordt er een bal georganiseerd waar Luz haar vrouwelijke klasgenoot Amity mee naartoe vraagt. Op verschillende momenten in de serie wordt er gehint naar romantische gevoelens die de twee voor elkaar zouden koesteren.

De maker van de serie, namelijk Dana Terrace heeft ondertussen zelf via social media bevestigd dat Luz inderdaad een biseksueel personage is. Ze liet er wel meteen bij optekenen dat het haar ongelofelijk veel moeite heeft gekost om een dergelijke invulling voor elkaar te krijgen. In eerste instantie werd het haar namelijk verboden om biseksuele of homoseksuele relaties in de reeks te verwerken.

Uiteindelijk ging Disney toch overstag en wordt Dana nu naar eigen zeggen gesteund door de leiding van het bedrijf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen