Kijkers vragen Netflix om 'Rick & Morty' uit aanbod te schrappen

Verdwijnt 'Rick & Morty' straks van Netflix?

De serie zorgde in het verleden al eens voor stevige controverse, maar blijft gewoon doorgaan...

Geoffrey Ketels, 17 augustus 2020 17:57

Verschillende kijkers hebben in een brief productiehuis Adult Swim (een onderdeel van Cartoon Network) verzocht om de animatieserie Rick & Morty te schrappen. Aanleiding voor de claim is een opnieuw opgedoken filmpje uit het jaar 2009.
In het filmpje in kwestie lijkt het alsof de maker van de reeks, namelijk Dan Harmon een babypop verkracht. Het filmpje dateert van het jaar 2009 en maakt deel uit van de pilootaflevering die de scenarioschrijver op dat ogenblik aan het maken was. Het is lang niet voor het eerst dat Harmon onder vuur komt te liggen voor het filmpje. Ook in 2018 was dat reeds het geval. Toen had de maker zich reeds uitgebreid geëxcuseerd waardoor de storm was gaan liggen. Die lijkt nu dus echter terug aangewakkerd te zijn.

Choqueren
In een reactie op het filmpje stuurde de maker van Rick & Morty in 2018 het volgende bericht de wereld in:

"Het enige waar ik met mijn filmpje blijkbaar in ben geslaagd is om mensen te choqueren. Ik realiseerde ze me al snel dat de inhoud van het filmpje bijzonder smakeloos was. Ik heb er dan ook meteen voor gekozen om ze offline te halen. Ik wil me graag verontschuldigen bij iedereen die dit filmpje heeft gezien."

Ondanks het publiekelijke excuus van de maker blijkt het bewuste filmpje nu toch terug op te duiken op social media. Verschillende kijkers hebben zich op basis daarvan negatief uitgelaten over de reeks. Op Twitter zei één van de kijkers bijvoorbeeld "Na het zien van dit filmpje bekijk ik nooit nog een aflevering van deze serie".

Andere kijkers en fans zijn het dan weer helemaal niet eens met bovenstaande en de claims die worden gemaakt. Zij vinden het ronduit belachelijk dat men een serie wil laten stopzetten voor iets wat inmiddels 11 jaar geleden is gebeurd.

De kans dat Rick & Morty daadwerkelijk zal verdwijnen is echter bijzonder klein. Het productiehuis die verantwoordelijk is voor de animatieserie heeft in het verleden ondanks de controverse namelijk reeds meermaals laten optekenen door te zullen gaan met de serie. Ook Netflix zal de reeks, die normaal nog zes extra seizoenen zal krijgen, naar alle waarschijnlijkheid niet van haar streamingdienst verwijderen.

Lees ook: 'Rick & Morty' eventjes terug voor gave korte animatie 'Genocider'!

Lees meer over: Rick and Morty, serie, animatieserie, series, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws