Waarom Five in 'The Umbrella Academy' geen echte naam heeft

Waarom The Umbrella Academy's Five geen naam heeft

Hoe kan het nou eigenlijk dat Five geen naam heeft, zoals zijn broers en zussen dat wel hebben?

Jim Pedd, 20 augustus 2020 om 10:18

Alle leden van The Umbrella Academy hebben een echte naam, naast hun nummer. Op Five na. Waar komt dat vandaan?
Toen Reginald Hargreeves de kinderen adopteerde om hen op te leiden, werkte hij met elk van hen aan een manier om goed om te gaan met hun krachten. Maar Five wilde zijn tijdreiskrachten te graag gebruiken, zo graag dat hij ze aanwendde voordat hij begreep hoe hij ze moest gebruiken. Waardoor hij terecht kwam in een apocalyptische toekomst en daar decennia vast zat.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' breekt indrukwekkend Netflix-record

Mr. Five
In de comics legt men uit waarom Five geen echte naam krijgt. ‘Moeder’ Grace gaf elk van de Umbrella-kinderen een naam tijdens de afwezigheid van Five. De Netflix-serie gaf nooit uitleg, maar vermoedelijk heeft dit dezelfde reden. Toen Ben doodging, was iedereen nog jong en hadden ze al een eigen naam.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 3: Dit moet je weten

Maar mogelijk heeft het ook te maken met het uiteenvallen van de Academy, waarbij elk van de leden een eigen leven opbouwde. Elk van hen bouwde een eigen identiteit en daar hoorde een naam bij.

Zodoende kreeg je dus namen als Vanya, Luther, Diego, Allison, Klaus en Ben. Maar Five bleef achter, mede doordat hij nooit iets voor zichzelf kon opbouwen. Zelfs toen hij aan de slag ging voor de Commission, werd hij een meedogenloze moordenaar en was hij dus ook niet zozeer bezig met een toekomst en identiteit bouwen.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Umbrella Academy, Netflix

Populair nieuws