'Lucifer' moest flink veranderen door extra seizoen

Dat er een zesde seizoen besteld werd, had behoorlijk grote gevolgen voor de serie.

Jim Pedd, 26-08-2020 10:12

Lucifer zou eigenlijk na vijf seizoenen stoppen. Maar werd voor een tweede keer 'gered' door Netflix en kreeg een zesde seizoen.
Voor showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich betekende dat, dat er bepaalde dingen volledig veranderd moesten worden. Want het vijfde seizoen zou het einde zijn. En dus kozen de twee een heel eigen manier om het vijfde seizoen te laten eindigen.

Lees ook: 'Lucifer'-fans dolenthousiast over seizoen 5a

Laatste momenten
"We wilden het vijfde seizoen niet veranderen, toen we akkoord gingen met het zesde. Dus als je de tweede heft van seizoen vijf ziet, zal je zien hoe alles in elkaar past. Het is vind ik een heel grote, prachtige, puzzel en ik hou ervan. We hebben het einde ook niet veranderd, maar het vijfde seizoen gewoon beëindigd. We hebben de zesde akte, die Ildy aan het schrijven was en waarbij we razendsnel door de verhalen heen gingen, gewoon gebruikt voor het zesde seizoen," aldus Henderson.

Lees ook: 'Lucifer' seizoen 5, deel 2: Dit moet je weten

Dat betekent dus dat het vijfde seizoen van de serie niet eindigt zoals men gepland had, maar dat het einde doorgeschoven is naar het zesde seizoen.

Bron: CB

Lees meer over: Lucifer, Tom Ellis, Netflix, Joe Henderson, Ildy Modrovich

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in