Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Star Trek: Discovery onthulde de halfzus van Spock, waarom kenden we haar niet?

Jim Pedd, 27-08-2020 09:15

Fans van Star Trek waren nogal verbaasd toen bleek dat Star Trek: Discovery zou draaien om de halfzus van Spock, Michael Burnham. Van haar hadden we namelijk nog nooit gehoord. Waarom vertelde Spock niet over haar in de vijftig jaar dat de franchise bestaat?
Star Trek: Discovery speelt zich tien jaar voor The Original Series af, waarmee de boel dus een prequel is op de serie die de franchise lanceerde. De Vulcan werkt in Star Trek: Discovery samen met Michael, zijn van hem vervreemde zus, om het universum te redden van Control.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-rechtszaak eindelijk afgerond

Uit de geschiedenis
Aan het einde van het tweede seizoen, zien we dat Michael en de Discovery naar de toekomst vertrekken, om precies te zijn, naar de 32ste eeuw. Kennis van Michael en de USS Discovery zou de tijdlijn weer bedreigen en dus wiste Spock zijn zus en de Discovery uit alle archieven van Starfleet.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?

Om het bestaan van Michael geheim te houden, beloofde de Vulcan haar naam nooit meer te noemen. En aan die belofte hield hij zich de rest van zijn leven, want zelfs Kirk wist niet van het bestaan van Michael.

Lees meer over: Star Trek Discovery, Michael Burnham, Spock, CBS All Access

Populair nieuws