search

Ons nieuws van donderdag 27 augustus 2020

Kijken we ook volgend jaar gratis naar Apple TV+?
Series / Streaming-diensten

Kijken we ook volgend jaar gratis naar Apple TV+?

Apple overweegt om de populaire promotie voor gratis Apple TV+ kijken te verlengen...

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Apple op de proppen kwam met haar eigen streamingdienst Apple TV+. Mensen die rond die periode nieuwe Apple hardware kochten konden daarbij rekenen op een jaar lang gratis kijkplezier. Dat jaar is nu echter bijna voorbij...

Op vrijdag 1 november 2019 werd Apple TV+ in heel wat landen verspreid over de wereld gelanceerd. Meteen bij de lancering van de streamingdienst was er ook sprake van een zeer interessante promotie voor fervente Apple-klanten. Zij konden op dat ogenblik namelijk door het aankopen van nieuwe Apple hardware rekenen op een jaar lang gratis kijkplezier. Dat jaar is nu echter bijna voorbij en dus denken veel gratis abonnees nu al na over wat ze gaan doen. Ook Apple wil op zeker spelen en denkt er over na om haar populaire promotie in leven te houden.

Eén jaar gratis
Mensen die er vorig jaar voor kozen om de nieuwe iPhone aan te kopen, Apple TV in huis te halen of een ander Apple product te bestellen werden aangenaam verrast door een gratis Apple TV+ abonnement voor één jaar. Heel wat mensen konden deze promotie best smaken, maar dat jaar is nu bijna voorbij. De vrees bestaat bij Apple dat lang niet alle huidige, gratis abonnees er voor zullen kiezen om een betalend abonnement af te sluiten. Mochten de huidige gratis gebruikers er massaal voor kiezen om dat niet te doen kan dat de streamingdienst heel wat klanten en marktaandeel gaan kosten.

Verschillende bronnen, waaronder het betrouwbare Bloomberg hebben ondertussen aangegeven dat Apple van plan is om de promotie terug aan te bieden. Dit keer zou er echter geen gratis abonnement worden gegeven voor een volledig jaar, maar voor een kortere periode. Daarnaast zou de promotie ook uitsluitend gelden voor nieuwe klanten die voorheen dus nog nooit gratis naar Apple TV+ hebben gekeken.

Apple heeft bovenstaand gerucht tot dusver wel nog niet bevestigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten stuurt eerste trailer van 'Red Light' de wereld in
Series / Nieuws

Carice van Houten stuurt eerste trailer van 'Red Light' de wereld in

Fans verwachten dat de eerste afleveringen nu ook snel te zien zullen zijn op de Nederlandse televisie...

Het gebeurt niet vaak meer dat Carice van Houten in het Nederlands acteert. Toch is dat wel degelijk wat ze gaat doen in de aankomende productie Red Light. De actrice stuurde alvast zelf de eerste trailer van de nieuwe serie de wereld in.

Red Light is de nieuwste samenwerking tussen van Houten en Halina Reijn. De twee staan er om bekend hechte vriendinnen te zijn en maakten in het verleden ook al samen de film Instinct. Voor de nieuwe serie Red Light geldt dat ze zal bestaan uit in totaal tien afleveringen.

Dat er nu ook een eerste trailer van de serie bestaat is goed nieuws voor de fans. Zij vroegen zich namelijk al af of het project nog wel door zou gaan. De serie werd immers aangekondigd in november van vorig jaar, maar sinds die tijd bleef het angstvallig stil.

Eerste officiële trailer
Nu de eerste officiële trailer de wereld is ingestuurd is er natuurlijk weer licht aan het einde van de tunnel. Fans verwachten nu dan ook dat het lang niet lang meer zal duren vooraleer de eerste afleveringen op de Nederlandse televisie te zien zullen zijn. Carice zelf lijkt alvast zeer enthousiast te zijn. Zij stelde bij de lancering van haar teaser op Instagram nog; "We hebben het weer geflikt Halina!".

Wanneer de nieuwe serie precies zal verschijnen en waar ze nu exact over zal gaan is voorlopig nog niet bekend.

Lees ook: Seksscènes 'Red Light' met Carice van Houten aangepast
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt uit met 6 nieuwe Scandinavische series in september!
Series / Nieuws

Netflix pakt uit met 6 nieuwe Scandinavische series in september!

September belooft een uitstekende maand te worden voor liefhebbers van Scandinavische misdaadseries...

De maand september brengt heel wat moois voor mensen die houden van Scandinavische dramaseries. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat er volgende maand 6 nieuwe series aan haar aanbod zullen worden toegevoegd.

Heel wat Scandinavische series die de voorbije tijd zijn verschenen hebben het echt uitstekend gedaan. Niet verwonderlijk ook, want ze stralen stuk voor stuk kwaliteit uit. The Bridge en Bordertown zijn slechts twee series van Scandinavische bodem die er in zijn geslaagd om vriend en vijand te verrassen. Ook Netflix blijkt fan te zijn van onder meer Deense en Zweedse series. Zij gaat er in september namelijk maar liefst 6 nieuwe aan haar aanbod toevoegen.

6 nieuwe toppers
De namen die door Netflix zullen worden toegevoegd zijn ook niet van de minste. In eerste instantie gaat het om de Deense producties Norskov en Deliver Us. De meeste nieuwe producties komen echter uit Zweden en luisteren naar namen zoals The Truth Will Out, The Lawyer, Rebecka Martinsson en Moscow Noir. Al deze verschillende series krijgen op de gespecialiseerde website IMDB prima scores waardoor ze zeker het ontdekken waard zijn.

Eén ding staat in ieder geval vast, ben jij ook iemand die helemaal weg is van Scandinavische series? Dan heb je vanaf 1 september heel wat nieuwe series om aan je kijklijst toe te voegen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Altered Carbon' stopt er ook mee
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Altered Carbon' stopt er ook mee

Netflix ruimt behoorlijk op de afgelopen weken en deze dure sci-fi serie gaat ook bij het grofvuil.

Netflix zet een punt achter de serie Altered Carbon. Er komt dus geen derde seizoen, waarmee het tweede definitief de laatste is.

Deadline meldt dat de beslissing van Netflix niet te maken heeft met de coronacrisis. In plaats daarvan bleken de productiekosten te hoog en waren de kijkcijfers niet zo hoog als men gehoopt had. En dus is er een punt achter de boel gezet.

Lees ook: Trailer 'Altered Carbon' spin-off film van Netflix!

Altered Carbon
De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2002 verscheen. Centraal staat een voormalig militair, Takeshi Kovacs. Na een mislukte opstand wordt hij 'gedeactiveerd', maar decennia later wordt hij 'wakker' gemaakt om een moord op te lossen. Mocht dat lukken, dan krijgt hij een nieuw lichaam.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Sci-fi serie 'Altered Carbon' seizoen 2!

Dat lukte dus inderdaad, want in het eerste seizoen was de hoofdrol nog voor [url2https://www.serietotaal.nl/persoon/140/joel-kinnaman]Joel Kinnaman[/url2]. Die vertrok en werd vervangen door Marvel-ster Anthony Mackie. Maar ook diens charisma en sterrenkracht bleek niet genoeg om de serie nog een derde seizoen te laten krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat 'The Flash' om met ontslag van deze acteur?
Series / Nieuws

Hoe gaat 'The Flash' om met ontslag van deze acteur?

The Flash ontsloeg een van zijn castleden. Dat heeft gevolgen. Maar welke?

Acteur Hartley Sawyer werd ontslagen bij The Flash, nadat er racistische en misogyne berichten op zijn Twitter opdoken. Het was een nette uitgang, want de acteur keert simpelweg niet terug in het zevende seizoen van de serie.

Tegenover Entertainment Weekly onthult showrunner Eric Wallace nu hoe er met dit vertrek omgegaan wordt. Het blijkt dat zijn personage, Ralph Dibney / Elongated Man, mogelijk wel terugkeert. "We gaan het doen zoals ze dit in de comics zouden aanpakken. Voorlopig laten we Elongated Man even met rust. Maar we laten de deur open," aldus Wallace.

Lees ook: Volgende Arrowverse-crossover is kleinschaliger

Niet het eind
"Dit is dus niet het einde van het personage. In feite juist het tegenovergestelde. We weten alleen niet wanneer hij terug zal keren en in welke hoedanigheid." Daarmee ligt Elongated Man voorlopig dus wel op de spreekwoordelijke plank.

Lees ook: 'The Flash' onthult nu al trailer voor seizoen 7!

"Er zijn een aantal manieren waarop hij nog zou kunnen verschijnen dit seizoen. Dan kunnen we dat verhaal afronden, krijgen wij wat we nodig hebben en kunnen fans voorlopig afscheid nemen van het personage."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?
Series / Nieuws

Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Star Trek: Discovery onthulde de halfzus van Spock, waarom kenden we haar niet?

Fans van Star Trek waren nogal verbaasd toen bleek dat Star Trek: Discovery zou draaien om de halfzus van Spock, Michael Burnham. Van haar hadden we namelijk nog nooit gehoord. Waarom vertelde Spock niet over haar in de vijftig jaar dat de franchise bestaat?

Star Trek: Discovery speelt zich tien jaar voor The Original Series af, waarmee de boel dus een prequel is op de serie die de franchise lanceerde. De Vulcan werkt in Star Trek: Discovery samen met Michael, zijn van hem vervreemde zus, om het universum te redden van Control.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-rechtszaak eindelijk afgerond

Uit de geschiedenis
Aan het einde van het tweede seizoen, zien we dat Michael en de Discovery naar de toekomst vertrekken, om precies te zijn, naar de 32ste eeuw. Kennis van Michael en de USS Discovery zou de tijdlijn weer bedreigen en dus wiste Spock zijn zus en de Discovery uit alle archieven van Starfleet.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?

Om het bestaan van Michael geheim te houden, beloofde de Vulcan haar naam nooit meer te noemen. En aan die belofte hield hij zich de rest van zijn leven, want zelfs Kirk wist niet van het bestaan van Michael.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' onthult nieuw lot voor Archie
Series / Nieuws

'Riverdale' onthult nieuw lot voor Archie

Hij gaat een heel nieuwe richting op met zijn leven en dat gaan we zien!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als we drie castingberichten mogen geloven, dan gaat Riverdale een heel nieuwe richting in met het personage Archie Andrews. We weten nu namelijk wat hij gaat doen na de middelbare school.

Een paar afleveringen na de start van het vijfde seizoen, zal de serie een tijdsprong van zeven jaar maken. Naar verluidt krijgen we te zien dat Archie naar het leger gaat. In een flashforward gaan we ook nog eens te zien krijgen dat Archie in Riverdale een brandweerman is.

Lees ook: Drama: Zwangere Vanessa Morgan (Riverdale) gaat scheiden

Vooruit in de tijd
Als Archie naar het leger gaat, is dat een interessante keuze, vooral apart omdat hij de hoofdpersoon is. Maar het is wel realistisch: het Amerikaanse leger vindt nieuwe rekruten vooral in landelijke gebieden en daar komt Archie ook vandaan.

Lees ook: 'Riverdale'-actrice verwacht eerste kindje

In vier seizoenen tijd worstelde Archie tot nu toe altijd met zijn identiteit en wat hij met het leven wilde. Hij kon maar niet kiezen tussen football en muziek en na zijn tijd in de gevangenis worstelde hij ook met zijn leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is er aan de hand met 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Wat is er aan de hand met 'The Mandalorian'?

Waarom kregen we niet de trailer voor het tweede seizoen te zien, die we nu wel verwacht hadden?

Wat is er aan de hand met The Mandalorian? We weten dat Disney+ van plan was om vorige week al een trailer vrij te geven voor het tweede seizoen van de serie. Maar die verscheen dus niet.

Disney was van plan om de trailer te droppen tijdens het DC FanDome-evenement, zodat DC Comics en Warner Bros. niet alle aandacht zouden trekken. Dat plan werd echter gewijzigd. Volgens Adam Frazier van Slashfilm, zijn de plannen flink gewijzigd. Misschien is men meer van plan.

Lees ook: Waarom Baby Yoda in 'The Mandalorian' geheim bleef

Eerste trailer
"Ik hoor dat de trailer klaar stond voor de NBA Playoffs, maar dat de plannen zijn gewijzigd. En nu is er geen planning voor het wanneer en waar voor de trailer," schrijft Frazier op Twitter. Vervolgens speculeert hij dat Disney misschien een groot evenement plant voor de lancering.

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars' brengt deze schurk terug

Het tweede seizoen van The Mandalorian is in oktober te zien. Dat betekent dat de marketing snel van start zal moeten gaan om genoeg fans weer te prikkelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-fans opgelet: er is nog meer goed nieuws
Series / Nieuws

'Lucifer'-fans opgelet: er is nog meer goed nieuws

Het zesde seizoen wordt mogelijk extra lang, zodat er een mooie mijlpaal gehaald kan worden.

Lucifer krijgt misschien nog wat extra afleveringen. Netflix bestelde volgens de geruchten nog eens tien afleveringen van de serie, waardoor het zesde seizoen de boel heel dichtbij de honderd brengt.

Tijdens een gesprek met Variety vertellen showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich dat er gekeken wordt om de serie een extra lang seizoen te geven. Dat zou betekenen dat er zeventien nieuwe afleveringen gaan komen. Zeker is het nog niet.

Lees ook: 'Lucifer'-fans dolenthousiast over seizoen 5a

Hoeveel afleveringen
"We mogen niet vertellen hoeveel afleveringen er komen," aldus Henderson. Waarop Modrovich zei: "er zijn wel gesprekken". De mijlpaal van honderd afleveringen is in de Verenigde Staten een belangrijke mijlpaal, omdat een serie dan een langer leven beschoren is met herhalingen. Dat is ook iets wat Warner Bros., dat de serie produceert voor Netflix, "heel series" neemt.

Lees ook: 'Lucifer' seizoen 6 krijgt heel speciale aflevering

Er kan veel gebeuren, want het vijfde seizoen zou ook maar tien afleveringen krijgen en werd daarna ineens verlengd voor zestien. Zo kon Netflix de boel in twee delen uitzenden. En misschien gebeurt dat nu dus ook!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.