search
Netflix geeft groen licht voor 'Resident Evil'-serie en onthult plot
Series / Nieuws

Netflix geeft groen licht voor 'Resident Evil'-serie en onthult plot

Na zes films wordt de beroemde game-franchise nu omgetoverd tot een serie.

De kogel is door de zombie geïnfesteerde kerk! Netflix zal namelijk officieel een acht afleveringen durende serie maken van de beroemde game-franchise Resident Evil!

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games

Andrew Dabb, uitvoerend producent/mede-showrunner van Supernatural, zal het script van de serie schrijven. Constantin Film, de productiemaatschappij achter de eerder verschenen films, produceert. Tevens is bekend geworden dat de serie twee gloednieuwe verhaallijnen bevat. De eerste hiervan gaat over de 14-jarige zusjes Jade en Billie Wesker, die naar de bedrijvige stad New Raccoon City verhuizen. Ze merken al snel dat niet alles in de stad is wat het lijkt en dat hun vader duistere geheimen verbergt die de wereld voor altijd zullen veranderen.

In de tweede verhaallijn zien we hoe meer dan een decennium is verstreken en er nog maar 15 miljoen mensen op aarde zijn, tegenover zes miljard monsters, mensen en dieren die besmet zijn met het T-virus. Jade, nu 30 jaar oud, moet zien te overleven in deze New World.

Een fan aan het roer
Netflix werkt al sinds 2019 aan een Resident Evil-serie en heeft met scenarist Dabb een enthousiaste fan aan het roer geplaatst. Aldus Dabb:

"Resident Evil is mijn favoriete gamereeks ooit. Ik kan niet wachten om een nieuw hoofdstuk in deze geweldige wereld te schrijven en de eerste Resident Evil-serie tot leven te wekken. De tv-serie zal alle bekende elementen van de Resident Evil-franchise bevatten, waaronder actiescenes, 'easter eggs' en rollen voor bekende personages uit de games:

[i]"De serie zit vol met bekende gezichten voor de fans, maar bevat ook voor een nieuw publiek de nodige verrassingen en nieuwe monsters."


Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen