search
'Westworld'-producenten maken serie van sci-fi film 'Sphere'
Series / Nieuws

'Westworld'-producenten maken serie van sci-fi film 'Sphere'

Samuel L. Jackson, Sharon Stone en Dustin Hoffman speelden de hoofdrollen in de film uit 1998.

HBO ontwikkelt momenteel Sphere, een sci-fi serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Crichton uit 1987 en de filmversie uit 1998 met Dustin Hoffman, Sharon Stone en Samuel L. Jackson.

De nieuwe serie is een hersenspinsel van showrunner, scenarist en uitvoerend producent Denise Thé, die momenteel de populaire HBO-serie Westworld produceert.

Sphere speelt zich af op de bodem van de oceaan, waar een groep wetenschappers de prachtige, doch dodelijke mysteries van het universum moeten confronteren. Ze komen er echter achter dat niks zo gevaarlijk is als de mensheid zelf. De filmversie van Barry Levinson bracht in 1998 73 miljoen dollar in het laatje, dat net genoeg was om het budget terug te verdienen.

Grote namen achter de schermen
De serie Sphere wordt geproduceerd door Jonathan Nolan, Lisa Joy, Robert Downey Jr. en Susan Downey, in samenwerking met Warner Bros. television. De betrokkenheid van Nolan en Joy is wellicht wat onverwacht, daar de twee onlangs hun banden braken met Warner Bros. TV om een enorme deal met Amazon te kunnen sluiten. Volgens bronnen stond Sphere echter al op de planning toen dit besluit werd genomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen