Alexa Davalos pakt hoofdrol in 'The Man in the High Castle'

Ridley Scott produceert de serie, die gebaseerd is op het boek van Philip K. Dick.

Zilko Tarici, 10-09-2014 08:00

Clash of the Titans-actrice Alexa Davalos heeft de vrouwelijke hoofdrol bemachtigd in de langverwachte door Ridley Scott geproduceerde verfilming van Philip K. Dicks iconische boek The Man in the High Castle. Volgens Deadline zal ze een personage genaamd Juliana spelen.
Het boek van Dick werd gepubliceerd in 1962 en gaat over een alternatieve geschiedenis waarin Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen door de moord van Franklin D. Roosevelt in 1933 (gebaseerd op de daadwerkelijke mislukte aanslag van Giuseppe Zandara, die uiteindelijk de toenmalige burgemeester van Chicago Anton Cermak ombracht).

Davalos speelt de hoofdrol naast de eerder aangekondigde Luke Kleintank. Juliana is naar verluidt een inwoonster van het door Japan bezette San Francisco, en de sport aikido beoefent. Als haar zus Trudy wordt vermoord door een Japanse soldaat, reist Juliana af naar Colorado om het verzet te versterken.

Frank Spotnitz zal de pilot schrijven en de serie produceren. David Semel (Legends) neemt de regie voor zijn rekening. The Man in the High Castle zou oorspronkelijk een vier uur durende miniserie worden, maar misschien wordt dit wel meer nu Amazon Studios de serie zal maken.


Bron: Deadline

Lees meer over: luke kleintank, alexa davalos, the man in the high castle, ridley scott, philip k dick

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 kneitergoede series op
Netflix

4 kneitergoede series op Netflix

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie