'Star Trek'-acteur ziet deze spin-off wel zitten

'Star Trek'-acteur ziet deze spin-off wel zitten

George Takei ziet het al voor zich: een serie waarin Hikaru Sulu een hoofdrol heeft.

Jim Pedd, 1 september 2020 om 07:07

Sinds Captain Hikaru Sulu de boel redde in Star Trek IV: The Undiscovered Country, hopen fans al op een spin-off serie rond de stuurman van de Enterprise. En nu vertelt acteur George Takei dat hij het ook wel ziet zitten om terug te keren in de rol.
Hij sprak met StarTrek.com over de mogelijkheid van zo’n spin-off. In het licht van het succes van de serie Star Trek: Picard, ziet Takei het wel zitten om terug te keren. “Wat een goed idee! Zoals je weet, kreeg Sulu zijn eigen schip in Star Trek IV: The Undiscovered Country. De eerste scène is van een groot, prachtig ruimteschip dat de Excelsior heet, en dan zoomt de camera in op de brug en zie je de gloednieuwe kapitein vol zelfvertrouwen op de hoofdstoel zitten en elegant zijn kopje groene thee opdrinken: Captain Sulu.”

Lees ook: Verhalen over ruzie 'Star Trek' kloppen niet?

Bedankt voor het redden
Sulu redt in de film niemand minder dan Captain Kirk. “Aan het eind zie je vanuit de brug van de Enterprise dat Captain Kirk naar het view screen voor hem kijkt, en zie je het gigantische beeld van Captain Sulu. Hij staat op en zegt: ‘Bedankt dat je me gered hebt!’ Waarop Sulu reageert: ‘Goed om je nog eens in actie te zien, kapitein’, waarna hij weer weg vliegt.”

Lees ook: 'Star Trek'-acteur over spanningen op de set

Dus ja, wat Takei betreft, komt er een serie rond Captain Sulu. “Daarover schreven fans, die een spin-off serie genaamd The Excelsior with Captain Sulu wel zouden willen zien. Maar dat werd genegeerd door de bazen van Paramount, die de kans misten. Maar fans vonden het een geweldig idee en waarschijnlijk was het een gigantisch succes geweest.”

Bron: CB

Lees meer over: Sulu, George Takei, Star Trek

Informatie over de serie: Star Trek

Populair nieuws