search
'Star Trek'-acteur over spanningen op de set
Series / Nieuws

'Star Trek'-acteur over spanningen op de set

Het gaat er allemaal niet zo heel soepel aan toe.

Het is geen geheim dat de cast van Star Trek het niet altijd onderling even goed kon vinden met elkaar. Vandaag vertelt acteur George Takei meer over de rivaliteiten die klaarblijkelijk speelden op de set.

"Het werd steeds intenser," vertelde Takei over de rivaliteit tussen Leonard Nimoy en William Shatner. Het probleem was namelijk dat Nimoy al snel even populair bleek als Shatner, terwijl die zichzelf een charismatischer personage vond.

Lees ook: Waarom verzweeg Spock zijn zus in 'Star Trek'?

Vele fanbrieven
"Hoe leg ik het uit? Het begon vanuit de televisieserie. Je had een personage wiens charisma en wiens mysterie als een magneet werkte. Dat was Spock, de vreemde alien met de puntige oren. Dat intrigeerde het publiek en vrouwen dachten: 'Ik ben degene die hem op kan winden'. Hij kreeg veel fanbrieven en Leonard kreeg er zoveel dat 't voor onzekerheid zorgde," aldus Takei.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?

Maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee. "Het is natuurlijk televisie maken, het gaat om teamwork. En een goede acteur weet wanneer er een dynamiek zit in de cast. Sommige acteurs denken dat het een one-man show is, en dat is vaak een bron van spanningen."

Aanbevolen artikelen