'The Witcher': Wat is de Conjunction of the Spheres?

The Witcher: Wat is de Conjunction of the Spheres?

De Conjunction of the Spheres is een belangrijke gebeurtenis in The Witcher.

Jim Pedd, 12 september 2020 om 10:00

Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de The Witcher-franchise is de Conjunction of the Spheres. Daar zal de prequelserie, Blood Origin, ons vermoedelijk meer over vertellen. Maar wat weten we eigenlijk al van deze bizarre gebeurtenis?
De Conjunction of the Spheres is letterlijk een botsing van dimensies. De gebeurtenis leidde ertoe dat mensen en monsters strandden op het Continent, waar tot die tijd de Elder Races, zoals elfen en dwergen, woonden. Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor The Witcher af, en is het verhaal van de eerste Witcher. Ook zien we hoe de botsingen tussen mensen en monsters ertoe leidden dat er wel zo iemand moest komen als een Witcher.

Lees ook: 'The Witcher' biedt je nu nog meer Jaskier

The Continent en de wereld van The Witcher
Het is nog best moeilijk om een beeld te krijgen van de wereld van de Witcher. Dat komt omdat er geen kaart is gemaakt door schrijver Andrzej Sapkowski. Sterker nog, hij vertelde pas in het boek The Lady of the Lake dat het Continent op een planeet ligt en dat die planeet op eenzelfde manier als de Aarde om een ster beweegt. Bovendien vertelde hij dat de planeet enigszins van zijn as is gedraaid, waardoor er een ijstijd aan zit te komen.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt een AR-game als Pokémon Go

Het Continent is het enige stuk van de planeet van The Witcher waar we echt veel van weten. Een grote oceaan naar het westen en de Fiery Mountains in het oosten, vormen de grenzen van de bekende wereld en het is niet mogelijk om daar voorbij te reizen.

De witte schepen
In Blood of Elves vertelt de dwergkrijger Yarpen Zigrin aan Ciri dat de elfen op witte schepen aankwamen op het Continent. Zij kwamen duizend jaar voor de mensheid aan op het Continent en kwamen oorspronkelijk uit het westen, ver aan de andere kant van de oceaan.

Lees ook: Netflix lanceert 'Making the Witcher'

Dwergen migreerden ook naar het Continent en kwamen ook ergens anders vandaan. De oudste wezens daar waren kabouters, die er woonden nog voordat de dwergen arriveerden.

Conjunction of the Spheres
Maar The Witcher speelt zich af in een multiversum, waarin het Continent een van de vele werelden is. De Conjunction of the Spheres is min of meer een botsing tussen verschillende dimensies. Om onbekende reden, botsten de werelden en werden mensen en monsters letterlijk op het Continent gedumpt.

Lees ook: Wat was het budget van Netflix-hit 'The Witcher'

Het was, interessant genoeg, dan ook een soort vluchtelingensituatie, waarbij de mensen en wezens van andere werelden het noodgedwongen tegen elkaar opnamen om dominantie op de planeet. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat mensen het dominante ras werden en elfen en dwergen verdreven werden.

Bron: screenrant

Lees meer over: The Witcher, Conjunction of the Spheres, Netflix

Populair nieuws