search

Ons nieuws van zaterdag 12 september 2020

Amazon komt met eigen 'Tiger King' serie met Nicolas Cage!
Series / Nieuws

Amazon komt met eigen 'Tiger King' serie met Nicolas Cage!

De echte Joe Exotic heeft ondertussen gratie gevraagd aan president Donald Trump...

Opvallend nieuws vandaag, want Amazon heeft bekend gemaakt dat het met haar eigen Tiger King serie komt. De geacteerde serie zal in ieder geval kunnen rekenen op een prima cast. Niemand minder dan Nicolas Cage zal de hoofdrol vertolken en kruipt aldus in de huid van Joe Exotic!

De nieuwe serie die de wereld wordt ingestuurd door Amazon wordt een samenwerkingsverband tussen Amazon, de zender CBS en de productiemaatschappijen Make Good Content en Imagine. Zij zijn samen verantwoordelijk voor het produceren van de achtdelige serie. Wanneer de serie precies moet verschijnen is nog niet bekend.

Joe Exotic
De nieuwe Amazon-serie zal volledig draaien rond de opkomst en ondergang van Joe Exotic. Op moment van schrijven zit de man in de Verenigde Staten een gevangenisstraf uit van 22 jaar. Dit vanwege dierenmishandeling en het beramen van de moord op zijn aartsrivaal Carole Baskin.

Vorige week schreef Exotic nog een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump van maar liefst 257 pagina's lang. In die brief vroeg Exotic om gratie te krijgen van de president en gaf hij te kennen dat hij in de gevangenis wordt mishandeld.

Wanneer de Tiger King serie van Amazon zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Feria' moet dé nieuwe Spaanse Netflix-topper worden
Series / Nieuws

'Feria' moet dé nieuwe Spaanse Netflix-topper worden

Voor een deel van de opnames wordt gebruik gemaakt van dezelfde locaties als in 'Warrior Nun'...

Netflix heeft een gloednieuwe Spaanse original aangekondigd. Het nieuwe project kreeg de (voorlopige) naam Feria. Voor één van de opnamelocaties wordt alvast gebruik gemaakt van een plaats die we eerder al gebruikt zagen worden in Warrior Nun.

Er is eigenlijk nog niet zoveel bekend over deze nieuwe Spaanse serie. Wel weten we dat er gebruik zal worden gemaakt van verschillende opnamelocaties in de provincie Malaga. Ook in Barcelona zullen opnames plaatsvinden. Daarvoor is de productiemaatschappij nog op zoek naar kinderen van tussen de 10 en 12 jaar oud. De serie zal zich afspelen in de jaren '90 in een klein stadje in Spanje die over een wel erg bijzondere traditie beschikt.

Sektes
De exacte verhaallijn van Feria is nog niet bekend. Wel heeft Netflix laten optekenen dat de serie zich zal afspelen in een raadselachtige wereld waarin heel wat verschillende sektes actief zijn. In het bijzonder volgen we in Feria het doen en laten van Eva en Sofia wiens ouders verdwenen zijn. De naam Feria is een werktitel en kan dus nog veranderen.

De opnames voor de gloednieuwe serie zullen plaatsvinden tussen november van dit jaar en maart 2021. Wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële serie 'The Goop Lab' met Gwyneth Paltrow krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Controversiële serie 'The Goop Lab' met Gwyneth Paltrow krijgt tweede seizoen

Ondanks felle kritiek van wetenschappers heeft Netflix nu toch een tweede seizoen aangekondigd...

Het zat er eigenlijk niet meteen aan te komen, maar de serie The Goop Lab met Gwyneth Paltrow krijgt van Netflix dan toch een tweede seizoen.

The Goop Lab is een serie waarin actrice Gwyneth Paltrow verschillende tips geeft om gezonder en bovendien ook beter te gaan leven. Samen met het personeel van haar eigen bedrijf genaamd 'Goop' probeert ze heel wat verschillende alternatieve therapieën uit. Verschillende van deze therapieën vielen niet bepaald in goede aarde bij experts. Onder meer de Britse gezondheidsdienst heeft zich al sterk negatief uitgelaten over het programma van de actrice. Zij noemde ze zelfs ronduit "misleidend".

Aanzienlijke gezondheidsrisico's
Onder meer de Britse gezondheidsdienst heeft eerder reeds aangegeven dat de serie een aanzienlijke gezondheidsrisico met zich meebrengt. Dit niet in het minst omdat er volgens de dienst compleet foutieve informatie wordt verspreid. Gwyneth zelf reageerde op de beschuldigingen door te stellen dat ze op zo'n transparant mogelijke manier te werk gaat. Dit in het bijzonder voor de onderwerpen die voorbijkomen die (nog) niet wetenschappelijk zijn onderbouwd.

Wanneer het tweede seizoen van The Goop Lab precies op Netflix te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend, maar dat ze er komt staat dus wel helemaal vast.

Lees ook: Wetenschappers trachten Netflix-serie met Gwyneth Paltrow tegen te houden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zéér onverwachte dood in 'The 100'
Series / Nieuws

Zéér onverwachte dood in 'The 100'

Het personage [...] kwam aan zijn einde in een van de laatste afleveringen van de geliefde serie The 100.

Al jaren is The 100 een succes, maar komende tijd wordt er toegewerkt naar de allerlaatste aflevering. Nu blijkt dat in de meest recente aflevering "Blood Giant" een groot personage het einde niet haalt. Hieronder de details, maar pas op: SPOILERS!!!

In de aflevering die afgelopen woensdag door The CW werd uitgezonden werd het personage Bellamy (Bob Morley) neergeschoten en gedood door Clarke (Eliza Taylor). Dit komt doordat Bellamy de kant kiest van de Disciples en geheimen wil verklappen aan de cultleider Cadogan (John Pyper-Ferguson).

Lees ook: Trailer 'The 100' hint naar gruwelijk einde!

Show over overleven
"Zeven seizoenen lang is The 100 een show geweest over de duistere dingen die de mensheid zal doen om te overleven en de gevolgen die dit heeft op het geweten van onze helden," zei showrunner Jason Rothenberg over de laatste aflevering.

"We wisten dat de dood van Bellamy de kern moest raken van waar het allemaal om draait: overleven. Wie je wilt beschermen. En wie je wilt opofferen. Zijn verlies is verwoestend," aldus Rothenberg. "Het zal alles beïnvloeden wat hierna komt, tot het einde van de seriefinale zelf. We danken Bob voor zijn prachtige werk gedurende de jaren en wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige werk."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op terugkeer 'The Fresh Prince of Bel Air'!
Series / Foto's

Eerste blik op terugkeer 'The Fresh Prince of Bel Air'!

De komedieserie met onder meer Will Smith debuteerde alweer 30 jaar geleden.

Via Will Smith en HBO Max krijgen we een eerste blik op de reünie-aflevering van de komedieserie The Fresh Prince of Bel Air met onder meer Smith en uiteraard ook de complete cast.

Hieronder zie je een foto met daarop ook onder meer Alfonso Ribeiro (Carlton), Karyn Parsons (Hilary), Tatyana Ali (Ashley), Daphne Maxwell Reid (Aunt Viv), Joseph Marcell (butler Geoffrey) en DJ Jazzy Jeff (Jazz). Ook zie je een foto met daarop Smith en Janet Hubert die Aunt Viv speelde.

Niet gescripte aflevering
Net als bij Friends heeft de reünie van The Fresh Prince of Bel Air geen script en het zal waarschijnlijk vooral veel terugkijken zijn op de vroegere serie. De opnames zijn al verricht op de 30e verjaardag van de komedie die oorspronkelijk door NBC werd uitgezonden en ook in Nederland te zien was.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' maakt mogelijk tijdsprong in tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Mandalorian' maakt mogelijk tijdsprong in tweede seizoen

The Mandalorian lijkt mogelijk een tijdsprong verklapt te hebben met een foto van Greef Karga.

Er wordt gespeculeerd dat het tweede seizoen van The Mandalorian halverwege een tijdsprong maakt. We weten dat de tweede reeks direct begint waar de eerste stopte. Maar mogelijk zien we wel wat tijd verstrijken.

Dat verhaal komt voort uit een foto van Greef Karga. Die heeft ineens grijs gezichtshaar, waar dat in het eerste seizoen nog gewoon zwart haar was. Dat zou zomaar eens een hint kunnen zijn dat hij ouder geworden is, end at zou kunnen betekenen dat de serie inderdaad een tijdsprong maakt.

Lees ook: George Lucas was moeilijk in 'The Mandalorian'

Tweede seizoen
Het tweede seizoen van de serie is vanaf 30 oktober weer op Disney+ te zien. Dan verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van de Star Wars-serie online. We gaan dan weer zien hoe Mando avonturen beleeft in zijn pogingen om Baby Yoda zo goed als mogelijk te beschermen.

Lees ook: Wat je van 'The Mandalorian' seizoen 2 kunt verwachten

The Mandalorian krijgt overigens ook een derde seizoen op streamingdienst Disney+, horen we nu al.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde heel wat nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde heel wat nieuwe series toe

Een prima week voor de liefhebber van series als je kijkt naar de aantallen op Disney+.

Disney+ voegde maar liefst drie nieuwe series toe en een nieuwe aflevering van een serie deze week. Dat is daarmee echt een behoorlijk goede week voor de streamingdienst.

Laten we beginnen met de serie waarvan een nieuwe aflevering verscheen: One Day at Disney, aflevering 40. Daarin volgen we Alice Taylor die vertelt over haar werk bij StudioLAB. Niet slecht toch?

GROEN IN DE GROTE STAD: Deze serie is speciaal voor de kids. Daarin volgen we Cricket Groen, een deugniet en een optimistische knul die net naar de stad is verhuisd. Daar maakt hij de nodige avonturen mee!
GABBY DURAN DE ALIEN BABYSITTER: Gabby Duran heeft altijd het gevoel dat ze in de schaduw staat van haar gladgestreken, succesvolle moeder Dina, en pientere zusje Olivia. Maar Gabby krijgt een kans om te laten zien wat ze kan, als ze een buitenaards baantje krijgt als babysitter voor een groepje opstandige alienkinderen die ongezien op aarde wonen. Gabby is dapper en neemt geen blad voor de mond in haar poging om te bewijzen dat ze de beste oppas in het sterrenstelsel is.
EARTH TO NED: Van de Jim Henson Company. Een latenight-show met de alien-commandant Ned en zijn luitenant Cornelius, die hun aanval op de aarde afbliezen omdat ze helemaal verliefd werden op onze cultuur. Op de brug van hun ondergrondse ruimteschip ontvangen Ned en Cornelius de grootste rijkdom van onze planeet: celebs. Met de hulp van de kunstmatige intelligentie van het schip, genaamd B.E.T.I., en de destructieve Clods moet Ned zijn show wel geheimhouden voor zijn thuisplaneet, anders wacht hem de toorn van de Admiraal van de Intergalactische Vloot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt nog meer oude bekenden terug
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt nog meer oude bekenden terug

We horen nu iets over Captain Rex en Sabine Wren in de Star Wars-serie.

Al enige tijd horen we geruchten over een live-action serie die moet draaien om Captain Rex en Sabine Wren. Een nieuw gerucht is dat die twee personages uit de Star Wars-franchise debuteren in The Mandalorian.

Kessel Run Transmissions stelt op basis van bronnen binnen Lucasfilm dat de serie straks deze twee hoofdpersonen laat zien. Zij zouden straks dan onderdeel uitmaken van de serie die gemaakt wordt rond het personage Ahsoka Tano, dat ook zou debuteren in The Mandalorian.

Lees ook: Wat je van 'The Mandalorian' seizoen 2 kunt verwachten

Meer helden te zien
We hoorden al dat het tweede seizoen van The Mandalorian naar het schijnt niet alleen gaat draaien om Din Djarin. In plaats daarvan zouden er juist andere personages ook de hoofdrol gaan krijgen, waardoor dit soort spin-off series opgezet kunnen worden.

Lees ook: Oude bekende terug in 'The Mandalorian'

Disney heeft namelijk enorm grote plannen met de Star Wars-franchise, die samen met Marvel echt een van de pijlers onder de streamingdienst moet gaan vormen. Dat betekent dat er heel wat series op komst zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Walking Dead' stopt met seizoen 11
Series / Nieuws

Waarom 'The Walking Dead' stopt met seizoen 11

The Walking Dead geeft er na elf seizoenen de brui aan. Waarom niet na twaalf?

The Walking Dead stopt er na elf seizoenen mee. Dat laatste seizoen krijgt maar liefst 24 afleveringen, waarmee de serie nog wel even te gaan heeft.

Sterker nog: de serie heeft tot het einde nog 31 afleveringen te gaan. Het tiende seizoen zal in oktober zijn oorspronkelijke finale laten zien, maar gaat volgend jaar in de lente nog verder met zes nieuwe afleveringen. In de lente van 2021 zijn er tot het eind van 2022 nog 24 afleveringen van het elfde seizoen te zien.

Lees ook: 'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

Maar waarom?
Waarom eindigt de serie echter na elf seizoenen? Lang werd gedacht dat de boel twaalf seizoenen zou krijgen. De serie volgt immers de comics en die eindigden na de dood van Rick Grimes. Toch doet de serie het iets anders en is Rick al weg. Maar gaat de show nu ook echt richting het einde.

Lees ook: 'The Walking Dead'-helden Carol en Daryl krijgen eigen serie

Toch klopt het ergens wel, want als de serie onder normale omstandigheden tot het twaalfde seizoen door was gegaan, dan hadden we nog 33 afleveringen gehad. Nu eindigt de boel na nog 31 afleveringen. In die zin is het dus een natuurlijk moment om te stoppen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher': Wat is de Conjunction of the Spheres?
Series / Featured

'The Witcher': Wat is de Conjunction of the Spheres?

De Conjunction of the Spheres is een belangrijke gebeurtenis in The Witcher.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de The Witcher-franchise is de Conjunction of the Spheres. Daar zal de prequelserie, Blood Origin, ons vermoedelijk meer over vertellen. Maar wat weten we eigenlijk al van deze bizarre gebeurtenis?

De Conjunction of the Spheres is letterlijk een botsing van dimensies. De gebeurtenis leidde ertoe dat mensen en monsters strandden op het Continent, waar tot die tijd de Elder Races, zoals elfen en dwergen, woonden. Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor The Witcher af, en is het verhaal van de eerste Witcher. Ook zien we hoe de botsingen tussen mensen en monsters ertoe leidden dat er wel zo iemand moest komen als een Witcher.

Lees ook: 'The Witcher' biedt je nu nog meer Jaskier

The Continent en de wereld van The Witcher
Het is nog best moeilijk om een beeld te krijgen van de wereld van de Witcher. Dat komt omdat er geen kaart is gemaakt door schrijver Andrzej Sapkowski. Sterker nog, hij vertelde pas in het boek The Lady of the Lake dat het Continent op een planeet ligt en dat die planeet op eenzelfde manier als de Aarde om een ster beweegt. Bovendien vertelde hij dat de planeet enigszins van zijn as is gedraaid, waardoor er een ijstijd aan zit te komen.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt een AR-game als Pokémon Go

Het Continent is het enige stuk van de planeet van The Witcher waar we echt veel van weten. Een grote oceaan naar het westen en de Fiery Mountains in het oosten, vormen de grenzen van de bekende wereld en het is niet mogelijk om daar voorbij te reizen.

De witte schepen
In Blood of Elves vertelt de dwergkrijger Yarpen Zigrin aan Ciri dat de elfen op witte schepen aankwamen op het Continent. Zij kwamen duizend jaar voor de mensheid aan op het Continent en kwamen oorspronkelijk uit het westen, ver aan de andere kant van de oceaan.

Lees ook: Netflix lanceert 'Making the Witcher'

Dwergen migreerden ook naar het Continent en kwamen ook ergens anders vandaan. De oudste wezens daar waren kabouters, die er woonden nog voordat de dwergen arriveerden.

Conjunction of the Spheres
Maar The Witcher speelt zich af in een multiversum, waarin het Continent een van de vele werelden is. De Conjunction of the Spheres is min of meer een botsing tussen verschillende dimensies. Om onbekende reden, botsten de werelden en werden mensen en monsters letterlijk op het Continent gedumpt.

Lees ook: Wat was het budget van Netflix-hit 'The Witcher'

Het was, interessant genoeg, dan ook een soort vluchtelingensituatie, waarbij de mensen en wezens van andere werelden het noodgedwongen tegen elkaar opnamen om dominantie op de planeet. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat mensen het dominante ras werden en elfen en dwergen verdreven werden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.