Waarom 'The Walking Dead' stopt met seizoen 11

Waarom 'The Walking Dead' stopt met seizoen 11

The Walking Dead geeft er na elf seizoenen de brui aan. Waarom niet na twaalf?

Jim Pedd, 12 september 2020 om 11:06

The Walking Dead stopt er na elf seizoenen mee. Dat laatste seizoen krijgt maar liefst 24 afleveringen, waarmee de serie nog wel even te gaan heeft.
Sterker nog: de serie heeft tot het einde nog 31 afleveringen te gaan. Het tiende seizoen zal in oktober zijn oorspronkelijke finale laten zien, maar gaat volgend jaar in de lente nog verder met zes nieuwe afleveringen. In de lente van 2021 zijn er tot het eind van 2022 nog 24 afleveringen van het elfde seizoen te zien.

Lees ook: 'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

Maar waarom?
Waarom eindigt de serie echter na elf seizoenen? Lang werd gedacht dat de boel twaalf seizoenen zou krijgen. De serie volgt immers de comics en die eindigden na de dood van Rick Grimes. Toch doet de serie het iets anders en is Rick al weg. Maar gaat de show nu ook echt richting het einde.

Lees ook: 'The Walking Dead'-helden Carol en Daryl krijgen eigen serie

Toch klopt het ergens wel, want als de serie onder normale omstandigheden tot het twaalfde seizoen door was gegaan, dan hadden we nog 33 afleveringen gehad. Nu eindigt de boel na nog 31 afleveringen. In die zin is het dus een natuurlijk moment om te stoppen.

Bron: CB

Lees meer over: The Walking Dead, AMC

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws