'Avatar: The Last Airbender'-gerucht na jaren ontkracht

Avatar: The Last Airbender-gerucht nu ontkracht

Een hardnekkig gerucht over het aantal seizoenen van de serie is nu ontkracht.

Jim Pedd, 4 september 2020 06:00

Er waren nooit plannen voor een vierde seizoen van Avatar: The Last Airbender. Dat vertellen makers Michael DiMartino en Bryan Konietzko nu tijdens een interview over hun Nickelodeon-serie.
Er gingen ontzettend lang geruchten rond over een vierde seizoen. Dat zou ergens wel passen: de eerste drie seizoenen zijn elk een ‘boek’, vernoemd naar een van de elementen. Daarvan zijn er vier in de serie en lang werd gedacht dat de show dan ook een vierde seizoen zou komen.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender': Zo veranderde de wereld

Nooit gepland
Volgens de twee bedenkers was dat nooit het idee.
Konietzko: “Er waren nooit plannen voor een vierde seizoen. Niet van ons en niet van Nickelodeon. Mike en ik wilde ATLA in drie seizoenen vertellen, zo pitchten we het al in 2002 en zo hebben we het in 2008 ook afgerond.”
DiMartino: “We hebben de serie precies zo afgerond als we van plan waren. We overwogen niet het verhaal van Aang voort te zetten, totdat Dark Horse Comics ons benaderde met het idee om met een graphic novel terug te keren naar ATLA. Op dat moment werkten we met schrijver Gene Luen Yang om het verhaal breder te maken dan de animatieserie.”
De vele geruchten klopten dus niet, en dat past bij het feit dat DiMartino en Konietzko de verhalen ook nooit bevestigd hebben. Zelfs niet nadat eerder schrijver Aaron Ehasz vertelde dat een vierde seizoen zou draaien om de vergiffenis van Azula, na haar gevecht met haar broer Zuko.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-acteur verliest vertrouwen in Netflix

De serie wordt nu verfilmd als live-action show op Netflix. Wanneer die er komt is nog niet bekend, maar wel weten we dat de show het zonder de makers moet doen.

Bron: polygon

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Avatar, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws