Netflix-serie over berucht muziekfestival op komst

Netflix-serie over berucht muziekfestival op komst

De nieuwe docureeks zal gaan over het beruchte Woodstock muziekfestival...

Geoffrey Ketels, 2 september 2020 om 15:45

Er is door de jaren heen heel wat gezegd en geschreven over het beruchte Woodstock festival uit het jaar 1999. Nu gaat Netflix heel wat van deze zaken in beeld brengen in een gloednieuwe docureeks die ze heeft aangekondigd.
Woodstock werd voor het eerst gehouden in het jaar 1969. Het verhaal rond dit festival is alom bekend. Voor de editie die 30 jaar later werd gehouden geldt dit heel wat minder. In eerste instantie leek deze editie goed georganiseerd te zijn. Al snel werd echter het tegenovergestelde duidelijk. Ondanks een prachtige affiche met namen zoals James Brown, Jamiroquai, Sheryl Crow, The Offspring, Rage Against the Machine, Korn, Limp Bizkit en Metallica (om er slechts een aantal te noemen) liep het festival al snel compleet in het honderd.

Enorme hitte
Aan de basis van het fiasco lag wellicht de enorme hitte waar de festivalgangers mee werden geconfronteerd. Deze hitte met temperaturen tot boven de 38 graden zorgde er voor dat bij veel mensen de stoppen doorsloegen. Dit gecombineerd met het feit dat de drankjes die werden aangeboden op het festivalterrein ongelofelijk duur waren geprijsd zorgde er voor dat de spanningen tussen de ruim 400.000 bezoekers aanzienlijk begonnen op te lopen. Tijdens het optreden van Limp Bizkit liep het uiteindelijk helemaal fout.

Het Woodstock festival uit 1999 biedt meer dan voldoende stof voor Netflix om er een boeiende docureeks van te maken. Voor de productie van de nieuwe serie doet 's werelds grootste streamingdienst een beroep op het productiehuis dat eerder reeds verantwoordelijk was voor Don’t F**k with Cats en Fear City: New York vs. The Mafia. Het productiehuis heeft alvast de intentie om exact in beeld te brengen wat er zich tijdens die drie bewuste dagen allemaal heeft afgespeeld.

Wanneer de docureeks over Woodstock op Netflix te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend.

Lees meer over: Woodstock, serie, series, Netflix

Populair nieuws