search
Netflix tekent monsterdeal voor 130 miljoen euro!
Series / Nieuws

Netflix tekent monsterdeal voor 130 miljoen euro!

Netflix is er in geslaagd om een wel erg opvallende deal binnen te halen...

Netflix gaat in zee met niemand minder dan prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. De streamingdienst zou naar verluidt wel zeer diep in de buidel hebben moeten tasten om de twee te overtuigen.

Eigenlijk raakte reeds gisteren bekend dat Netflix een deal had gesloten met het populaire koppel, maar toen werd er nog met geen woord gerept over het bedrag dat daarmee gemoeid was. Dat is op vandaag wel even anders. Verschillende bronnen, waaronder ook het betrouwbare Deadline hebben namelijk inmiddels gesteld dat er sprake zou zijn van een overeenkomst voor een bedrag van zo'n slordige 130 miljoen euro. Slik!

Verschillende projecten
De overeenkomst die werd gesloten met de hertog en hertogin omvat verschillende deals. In eerste instantie zullen er docu-series worden gemaakt, maar daarnaast zouden de twee ook hun medewerking verlenen aan films en kinderprogramma's. Dat de hertog en hertogin plannen hadden in die richting bleek eerder al. Recent raakte namelijk reeds bekend dat de twee hun eigen productiehuis hadden opgericht. Het contract dat ze met Netflix hebben ondertekend is een meerjarig contract waardoor beide partijen constructief met elkaar samen kunnen werken.

Vroeger had Ted Sarandos van Netflix reeds laten optekenen dat hij zeker brood zag in een samenwerking tussen de streamingdienst en prins Harry en Meghan Markle. Hij wist dan ook met zijn trots geen blijf nu de deal eindelijk rond is. Hij stelde dan ook het volgende:

"We zijn bijzonder trots dat Harry en Meghan voor Netflix hebben gekozen als hun creatieve thuis. We zijn bovendien bijzonder enthousiast om samen met hen verhalen te vertellen die het wederzijds begrip en respect alleen maar nog zullen verbeteren."

Wanneer de eerste projecten van prins Harry en Meghan Markle te zien zullen zijn op de streamingdienst is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen