search

Ons nieuws van donderdag 3 september 2020

'Game of Thrones'-ster scoort rol in Netflix-serie 'Criminal: UK'
Series / Trailer

'Game of Thrones'-ster scoort rol in Netflix-serie 'Criminal: UK'

Netflix brengt ons deze maand nog het tweede seizoen van Criminal: UK!

Game of Thrones-acteur Kit Harington heeft voor het eerst sinds die serie eindigde weer een tv-rol gevonden. Hij is te zien in het tweede seizoen van Netflix-serie Criminal: UK.

Dat blijkt uit de eerste trailer die voor de tweede reeks van de serie is vrijgegeven. Kit Harington is dit seizoen een verdachte. Het wordt behoorlijk interessant, want dit is dus het tweede seizoen van een van de vier reeksen die er in de Criminal-franchise bestaan. Vorig jaar gooide Netflix in een keer vier seizoenen online, elk met drie afleveringen: Criminal: UK, Criminal: Spain, Criminal: Germany en Criminal: France.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Spannende ondervragingen in 'Criminal' seizoen 1

Tweede seizoen
Netflix lijkt het nu over een andere boeg te gooien. Criminal: UK lijkt de enige te zijn die een tweede seizoen krijgt, en zal op 16 september daarmee beginnen. Het seizoen zal zich afspelen in een donkere verhoorkamer van de politie. We volgen een groepje onderzoekers in Londen die verdachten aan een ondervraging onderwerpen.

Kit Harington is dus een van die verdachten. Hieronder kan je de trailer zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix tekent monsterdeal voor 130 miljoen euro!
Series / Nieuws

Netflix tekent monsterdeal voor 130 miljoen euro!

Netflix is er in geslaagd om een wel erg opvallende deal binnen te halen...

Netflix gaat in zee met niemand minder dan prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. De streamingdienst zou naar verluidt wel zeer diep in de buidel hebben moeten tasten om de twee te overtuigen.

Eigenlijk raakte reeds gisteren bekend dat Netflix een deal had gesloten met het populaire koppel, maar toen werd er nog met geen woord gerept over het bedrag dat daarmee gemoeid was. Dat is op vandaag wel even anders. Verschillende bronnen, waaronder ook het betrouwbare Deadline hebben namelijk inmiddels gesteld dat er sprake zou zijn van een overeenkomst voor een bedrag van zo'n slordige 130 miljoen euro. Slik!

Verschillende projecten
De overeenkomst die werd gesloten met de hertog en hertogin omvat verschillende deals. In eerste instantie zullen er docu-series worden gemaakt, maar daarnaast zouden de twee ook hun medewerking verlenen aan films en kinderprogramma's. Dat de hertog en hertogin plannen hadden in die richting bleek eerder al. Recent raakte namelijk reeds bekend dat de twee hun eigen productiehuis hadden opgericht. Het contract dat ze met Netflix hebben ondertekend is een meerjarig contract waardoor beide partijen constructief met elkaar samen kunnen werken.

Vroeger had Ted Sarandos van Netflix reeds laten optekenen dat hij zeker brood zag in een samenwerking tussen de streamingdienst en prins Harry en Meghan Markle. Hij wist dan ook met zijn trots geen blijf nu de deal eindelijk rond is. Hij stelde dan ook het volgende:

"We zijn bijzonder trots dat Harry en Meghan voor Netflix hebben gekozen als hun creatieve thuis. We zijn bovendien bijzonder enthousiast om samen met hen verhalen te vertellen die het wederzijds begrip en respect alleen maar nog zullen verbeteren."

Wanneer de eerste projecten van prins Harry en Meghan Markle te zien zullen zijn op de streamingdienst is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 4: Dit moet je weten
Series / Featured

'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 4: Dit moet je weten

Chilling Adventures of Sabrina gaat misschien dit jaar nog verder op Netflix.

Chilling Adventures of Sabrina is een van de meest verfrissende series van Netflix. Maar de show komt snel tot een einde, want het vierde deel is meteen het laatste. Nog acht afleveringen en dan is de boel klaar.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over het laatste deel van het tweede seizoen van de serie. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Lees ook: 'Chilling Adventures of Sabrina'-fans starten petitie

Wanneer te zien?
Het is nog niet zeker wanneer het vierde deel van Chilling Adventures of Sabrina te zien zal zijn op Netflix. Het eerste deel was op 26 oktober 2018 te streamen op Netflix, het tweede in 2019 en het derde in januari 2020. Je zou denken dat eind 2020 de boel verder gaat, maar het kan zijn dat het coronavirus ervoor zorgt dat de serie wat later verder gaat.

Lees ook: Vijfde deel 'Chilling Adventures of Sabrina' was geweldig

Wie zijn te zien?
Natuurlijk is Kiernan Shipka weer te zien als ieders favoriete halfheks: Sabrina Spellman. Maar naast haar zijn er ook andere castleden te zien, waaronder:
Ross Lynch als Harvey Kinkel
Lucy Davis als Hilda Spellman
Chance Perdomo als Ambrose Spellman
Michelle Gomez als Mary Wardell
Miranda Otto als Zelda Spellman
En natuurlijk zijn er veel meer castleden die terugkeren.

Lees ook: Fans 'Chilling Adventures of Sabrina' zijn woedend

Het verhaal
Netflix gaf natuurlijk al een synopsis vrij voor het vierde deel van Chilling Adventures of Sabrina. The Eldritch Terrors dalen neer op Greendale en de coven moet elke angstaanjagende bedreiging apart bestrijden (The Weird, The Returned, The Darkness, om er maar een paar te noemen) en dat leidt hen uiteindelijk tot The Void, het einde van alles. Terwijl de heksen oorlog voeren, met behulp van de Fright Club, weet Nick zich langzaam weer in Sabrina's hart te nestelen, maar zal dat te laat zijn?

Lees ook: Wow! Netflix stopt met 'Chilling Adventures of Sabrina'

Dat wordt nog wat, want het moge duidelijk zijn dat Mambo Marie niet overdreef toen ze Zelda waarschuwde dat er iets duisters op komst was en dat ze zich moest voorbereiden op oorlog. Father Blackwood zal verslagen moeten worden en er moet iets gebeuren met de twee Sabrina's.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat je moet weten over de gloednieuwe streamingdienst 'Streamz'
Series / Streaming-diensten

Alles wat je moet weten over de gloednieuwe streamingdienst 'Streamz'

De nieuwe streamingdienst van Vlaamse bodem werd vandaag officieel voorgesteld...

Tijdens een persconferentie die via verschillende kanalen werd uitgezonden werd vandaag de gloednieuwe streamingdienst 'Streamz' voorgesteld aan het grote publiek. Wij hebben alle details op deze pagina even voor je op een rijtje gezet.

De persconferentie werd geleid door An Lemmens en Erik Van Looy. Meteen aan het begin werd aangekondigd wanneer de nieuwe streamingdienst gelanceerd zal worden. Dat is niet lang meer wachten. Streamz zal namelijk beschikbaar zijn vanaf maandag 14 september! Nog maar 11 keer slapen dus!

De Bende van Jan de Lichte
De eerste absolute toptitel van Vlaamse bodem die op Streamz te bekijken zal zijn luistert naar de naam De Bende van Jan de Lichte. In de serie zijn onder meer actrice Charlotte Timmers en acteur Matteo Simoni te zien. Andere titels die meteen werden aangekondigd die op de streamingdienst te zien zullen zijn, zijn namen zoals Fair Trade en Cold Currage.

11 gloednieuwe titels in het najaar
Streamz weet meteen te imponeren met de komst van maar liefst 11 gloednieuwe titels die nog dit najaar zullen verschijnen. Bovendien moet het aanbod geschikt worden voor het hele gezin. Zo zal er ook een zeer ruim kinderaanbod en aanbod voor tieners op de streamingdienst terug te vinden zijn. Daarnaast is er ook ruimte voor zogenaamde "guilty pleasures".

Home of HBO
Streamz wordt tijdens de persconferentie onder meer omschreven als een "Home of HBO" service. Dit betekent dat (bijna) alle HBO-series meteen op de streamingdienst te bekijken zullen zijn en dat op hetzelfde ogenblik als dat ze in de Verenigde Staten zullen worden uitgezonden. Verder zou men voor Streamz ook een overeenkomst hebben gesloten met onder meer Universal.

Enkele nieuwe titels die zeker in het najaar toegevoegd zullen worden klinken meteen al als muziek in de oren. Onder meer Batwoman en Love Life met Anna Kendrick zijn dan te bekijken op de streamingdienst.

Meer dan 1000 titels in totaal
Dat Streamz over een enorme ambitie beschikt blijkt niet alleen uit de vele deals die zijn gesloten voor de lancering, daarnaast willen de bedrijven achter de streamingdienst een continue aanbod aanbieden bestaande uit maar liefst 1000 verschillende titels. Meer dan genoeg dus om al je weekends deze herfst en winter mee te vullen!

Exclusieve content
De verschillende acteurs en actrices die tijdens de persconferentie aan bod zijn gekomen benadrukten allemaal dat er ongelofelijk veel nieuwe titels in de pijplijn zitten om gelanceerd te worden op de streamingdienst. Verschillende van deze titels zijn zogenaamde "Streamz Exclusives" waardoor ze enkel en alleen op de streamingdienst te bekijken zullen zijn.

Tot 5 profielen per account
Met één account zal je tot 5 profielen kunnen aanmaken. Deze 5 profielen kunnen tegelijkertijd naar vier verschillende 'streamz' kijken. Dit betekent dat er op hetzelfde ogenblik door verschillende leden van het gezin naar vier verschillende series of films kan worden gekeken.

11,95 euro per maand
Bovenstaande brengt ons natuurlijk bij misschien wel de absolute hamvraag van dit artikel. Wat moet al dit moois namelijk gaan kosten? Een abonnement op streamingdienst Streamz zal een kostprijs hebben van 11,95 euro per maand. Voor nieuwe klanten geldt dat ze gedurende 2 weken volledig gratis kunnen kijken.

Voor zij die maar niet genoeg kunnen krijgen van Streamz komt er ook een Streamz+ abonnement. Deze kost 8 euro meer, maar geeft de kijker toegang tot een extra database bestaande uit meer dan 300 absolute topfilms.

Nog even geduld en we kunnen met z'n allen massaal gaan bingen op Streamz. De streamingdienst is beschikbaar vanaf 14 september 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegt deze series toe in september
Series / Featured

Amazon Prime Video voegt deze series toe in september

Het wordt een lekkere maand op Amazon Prime Video, als we dit zo zien.

Amazon Prime Video heeft een prima maand voor ons in het verschiet. Vandaag vertellen we je welke nieuwe series we allemaal mogen verwachten in de maand september.

VRIJDAG 4 SEPTEMBER
THE BOYS (seizoen 2): In dit tweede seizoen gaat het helemaal los. Vrijdag kan je de eerste drie afleveringen bekijken en daarna volgt er elke week een nieuwe toevoeging. In dit tweede seizoen is de jacht van The Seven op The Boys geopend. En krijgt Homelander concurrentie van een nieuw lid van de club.

VRIJDAG 11 SEPTEMBER
DOOM PATROL (seizoen 2): Deze serie draait om een groepje buitenstaanders: Robotman, Negative Man, Elasti-Girl en Crazy Jane, vier superhelden die aangevoerd worden door Dr. Niles Caulder, een gestoorde wetenschapper. Elk van deze groepsleden maakte een bizar ongeluk mee waardoor ze krachten kregen, maar ook gewond en misvormd achterbleven.

DINSDAG 15 SEPTEMBER
BONES (seizoen 1 - 12): Deze serie volgt Dr. Temperance 'Bones' Brennan en de FBI Special Agent Seeley Booth, die samen een team op mogen zetten en leiden om moordgevallen te onderzoeken. Vaak is er niet veel meer over dan wat verrot vlees en een stel botten.

VRIJDAG 25 SEPTEMBER
UTOPIA (seizoen 1): Een groepje young adults, dat elkaar online ontmoet, krijgt een cult graphic novel in bezit. Daardoor worden ze het doelwit van een deep state organisatie en krijgen ze de gevaarlijke taak op zich om de wereld te redden.

MAANDAG 30 SEPTEMBER
DORA (seizoen 2): Dora en haar vriendje Boots beleeft avonturen in deze kindvriendelijke serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Enorm probleem voor 'The Mandalorian' seizoen 2'
Series / Nieuws

'Enorm probleem voor 'The Mandalorian' seizoen 2'

Het tweede seizoen van de live-action Star Wars-serie zou tegen een immens probleem lopen.

Disney heeft naar het schijnt een enorm probleem met The Mandalorian. De serie moet in oktober beginnen met zijn tweede seizoen. De eerste trailer stond daarom gepland voor release in augustus, maar sindsdien is het stil.

Insider Grace Randolph stelt nu dat de studio niet blij was met de trailer. Die moest opnieuw gemaakt worden. Op zich lijkt dat een klein probleem, maar volgens Randolph speelt er veel meer en is Disney niet probleem met de serie. "Ze hebben moeite met het volledige seizoen, maar ook reshoots zijn voor zover ik hoor een GROOT probleem."

Lees ook: Wat is er aan de hand met 'The Mandalorian'?

Wat speelt er dan?
Wat er precies mis zou zijn met het tweede seizoen van The Mandalorian is helaas niet bekend. Daarover kon Randolph opmerkelijk genoeg geen details onthullen. "Ik weet wel wat het probleem is, maar dat onthullen zou mijn bron ook blootstellen, omdat zo weinig mensen dit weten."

Lees ook: Succes Baby Yoda in 'The Mandalorian' overweldigde iedereen

Maar Disney heeft volgens haar tijd om de boel recht te zetten en zal dat waarschijnlijk wel doen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois' geeft ons een eerste indruk met TV-trailer
Series / Trailer

'Superman & Lois' geeft ons een eerste indruk met TV-trailer

Superman & Lois wordt nog een heel interessante serie in het nieuwgenoemde The CWverse.

The CW komt met een promo waarin het voor het eerst beelden laat zien van de spin-off serie Superman & Lois. Het geeft een goede indruk van wat we mogen verwachten van de interessante en heel nieuwe serie in het The CWverse, zoals de franchise tegenwoordig heet.

De serie draait natuurlijk om Superman en zijn geliefde Lois. We volgen de bekendste superheld van de wereld en de meest beroemde journalist van de comics. Ze gaan allebei op hun eigen manier om met de intense druk en stress die komt kijken bij het leven van een superheld en journalist in de wereld van nu. En hebben een kind, wat natuurlijk ook voor de nodige problemen en bovenal uitdagingen zal zorgen.

Lees ook: Volgende Arrowverse-crossover speelt zich hier af

Dankbaar voor de serie
Acteur Tyler Hoechlin, die de rol van Superman speelt, is dankbaar voor de serie. "Ik zou niet dankbaarder kunnen zijn voor de kans om dit verhaal te vertellen, dat voorlopig nog even geheim blijft," aldus Hoechlin die dit vertelde toen de serie aangekondigd werd.

Lees ook: Eerste poster voor tv-serie 'Superman & Lois'

"Alle mensen achter de schermen geven zoveel om deze personages en hun leven en de zaken waar we het over gaan hebben, dus ik weet heel zeker dat we erin gaan slagen precies dat te doen wat we moeten doen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier' in de problemen
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' in de problemen

The Falcon and the Winter Soldier lijkt de beoogde release in 2020 niet meer te gaan halen.

Mocht je gehoopt hebben dit jaar nog te kunnen genieten van afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier, hebben we mogelijk slecht nieuws voor je. Murphy's Multiverse meldt namelijk dat de serie nog zijn productie moet afronden.

The Falcon and the Winter Soldier moet in oktober in Praag opgenomen worden. De bedoeling is dat de opnames tegen eind november afgerond zijn. Dat betekent dat het bijna niet te doen zal zijn om de serie nog in 2020 uit te brengen. De makers zouden dan namelijk slechts een maand de tijd hebben om de boel af te ronden.

Lees ook: 'Marvel-series voor Disney+ uitgesteld naar volgend jaar'

The Falcon and the Winter Soldier
De serie is een belangrijke voor het Marvel Cinematic Universe, omdat de show ons een conflict tussen twee Avengers en de Amerikaanse regering laat zien. Falcon is de beoogd opvolger van Captain America, maar de Amerikaanse overheid wil dat US Agent dat doet.

Lees ook: Verschijnen deze Marvel Cinematic Universe-series dan toch dit jaar?

Dat zal leiden tot een conflict, waarin ook de Winter Soldier een grote rol heeft. Wat het precies brengt is nog afwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse bestaat niet meer
Series / Video/clip/featurette

Het Arrowverse bestaat niet meer

The CW geeft de boel namelijk een nieuwe naam: het The CWverse.

Arrow is voorbij. En dus wil televisiezender The CW van de naam Arrowverse af. De DC-serie vormde het lanceerpunt voor de volledige franchise, waarvan nu The Flash de bekendste en meest populaire is.

Maar de naam Arrowverse is natuurlijk ergens wel een vreemde. Nu lijkt het er dan ook op dat The CW zijn best doet om een nieuwe naam te lanceren. In een nieuwe video noemt The CW het fictieve universum het The CWverse. Daarin benadrukt men de grote rol die Green Arrow gespeeld heeft in de opkomst van het universum, maar wordt ook naar de toekomst gekeken. En noemt men dit expliciet het The CWverse.

Lees ook: Hoe gaat 'The Flash' om met ontslag van deze acteur?

Andere naam
Het is geen verkeerde beslissing om het Arrowverse nu een andere naam te geven. Arrow is immers niet meer te zien en hoofdpersoon Oliver Queen, a.k.a. The Green Arrow, is dood. Maar tegelijkertijd noemt letterlijk iedereen dit het Arrowverse.

Lees ook: Volgende Arrowverse-crossover is kleinschaliger

De vraag is in dat opzicht dan ook hoeveel nut de nieuwe naam op langere termijn heeft. Maar goed, dat is aan The CW.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Grey's Anatomy'

De opnames van het zeventiende seizoen (!) van de ABC-serie gaan snel verder.

Grey's Anatomy gaat weer van start met de opnames. Variety weet te melden dat de productie van de ABC-serie deze maand nog van start gaat.

Volgende week gaan de camera's rollen en worden de eerste twee afleveringen van het zeventiende seizoen opgenomen. Wanneer de serie precies terugkeert is nog niet bekend. Wel zou het nog even kunnen duren, omdat het coronavirus de planningen behoorlijk in de war heeft geschopt.

Lees ook: 'Grey's Anatomy' seizoen 17 begint hiermee

Coronavirus
Het coronavirus schopte de boel behoorlijk door de war in maart, toen het zestiende seizoen vier afleveringen eerder stopte dan de bedoeling was. Maar goed, volgens uitvoerend producent Krista Vernoff is het ergens ook wel een kans. Het coronavirus wordt namelijk een belangrijk plotpunt in het zeventiende seizoen.

Lees ook: Dit wordt het verhaal voor 'Greys Anatomy' seizoen 17!

De medische dramaserie begint middenin de pandemie, als onze favoriete artsen allemaal druk zijn met het bestrijden van de pandemie en het redden van heel wat levens. "Ik heb het gevoel dat onze serie een kans en een verantwoordelijkheid heeft om een aantal van deze verhalen te vertellen," aldus Vernoff.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen