Hoe beide 'Avatar: The Last Airbender'-series verbonden zijn

Hoe beide 'Avatar'-series verbonden zijn

Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra zijn expliciet aan elkaar verbonden.

Jim Pedd, 11 september 2020 om 10:24

Avatar: The Last Airbender stelde ons voor aan een wereld waarin sommige mensen macht hebben over de elementen. Vervolgens kwam er een vervolg in de vorm van The Legend of Korra. Beide series waren sterk aan elkaar verbonden.
Bedenkers Bryan Konietzko en Michael DiMartino spraken met Polygon over de connectie tussen de series. Zo werd hen gevraagd waarom Aang besloot Firelord Ozai niet te doden, maar zijn krachten weg te nemen. “Voor mij is het vooral een verkenning van de gevolgen van iemands keuzes, hoe goed ze ook bedoeld zijn. Dat er geen makkelijke oplossingen zijn,” aldus Konietzko.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-vervolg is mogelijk!

Verbonden aan elkaar
“Op veel manieren vindt er tussen de twee series een dialoog plaats. Vooral rond de mogelijkheid om iemands bending weg te nemen. Aang gebruikte die kracht om een tiran te verslaan, en bleef daardoor trouw aan zijn eigen normen e waarden. Maar Amon gebruikt zijn kracht om mensen te manipuleren en te terroriseren. Het is niet het vermogen dat goed of slecht is, maar de context en intentie achter de actie,” vulde DiMartino aan.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-gerucht na jaren ontkracht

Zo zijn de twee shows dus diep aan elkaar verbonden!

Bron: Polygon

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, The Legend of Korra, Bryan Konietzko, Michael Dante DIMartino

Populair nieuws