'Jack Ryan' levert prima actie [Blu-ray]

Na meerdere films is er nu een tv-serie met A Quiet Place-acteur John Krasinski.

Bram de Groot, 13-09-2020 11:04

Gemaakt door: Carlton Cuse | Graham Roland | Cast: John Krasinski (Jack Ryan), Wendell Pierce (James Greer), John Hoogenakker (Matice), Abbie Cornish (Cathy Mueller), Ali Suliman (Suleiman), Dina Shihabi (Hanin) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: Amazon Prime Video
In het verleden zagen we het personage Jack Ryan al in actie in films als The Hunt for Red October (1990), The Sum of All Fears (2002) en Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) en sinds 2018 heeft hij ook zijn eigen serie op Amazon Prime Video. Het is A Quiet Place-acteur/regisseur John Krasinski die de titelrol speelt en een derde seizoen moet er binnenkort gaan komen.

Onlangs verscheen het tweede seizoen van de serie rond het personage van Tom Clancy via Universal Pictures op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.


In het tweede seizoen wordt er een verdacht pakket ontdekt in het oerwoud van Venezuela. CIA-agent Jack Ryan sluit aan bij zijn oude baas James Greer en Mike November. Als Jack op het punt staat om een samenwerkingscomplot te ontrafelen, slaat de president van Venezuela terug met een tegenaanval, die op Jack persoonlijk gemunt is. Dit leidt Jack en zijn collega's op een wereldwijde missie die zich afspeelt in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Rusland en Venezuela.Uitgave: Jack Ryan - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x gem. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dobly Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083218485 | Release: augustus 2020 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Jack Ryan zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. In de hoes staan de titels per disc aangegeven, inclusief Engelstalige synopsissen. Nette uitgave.

Beeld en geluid
Ondanks dat de serie best goed is ontvangen, is deze niet zo enorm populair. Zeker niet in Nederland. Daarom is het ergens wel opvallend dat de serie op Blu-ray verschijnt. Dit is uiteraard voor de liefhebbers van de serie en de beste beeld kwaliteit erg fijn.

De uitgave laat ook een zeer goed High Def-beeld zien en dat is ook te danken dat er niet teveel afleveringen op de schijven zijn geperst. De geluidstrack is Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) en dat zorgt uiteraard voor een optimale geluidskwaliteit. De muziek komt van Ramin Djawadi, die onder meer werkt(e) aan Warcraft, Westworld en The Eternals.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal blijft beperkt tot enkele verwijderde scènes en dat is wel erg karig en jammer. Er zijn vast meer mensen die wat meer hadden willen weten over de serie en de rol van John Krasinski.

Seizoen 3 onderweg!
In februari 2019 werd het derde seizoen al aangekondigd, maar er is nog niets duidelijk over de release. Ook een trailer is nog niet verschenen. Dit komt uiteraard door de coronacrisis en mocht het lukken de opnames af te ronden in kwartaal vier, dan kunnen we de serie waarschijnlijk in de eerste maanden van 2021 verwachten.

Lees ook: Veel actie in trailer voor tweede seizoen 'Jack Ryan' met John Krasinski (The Office)

Lees meer over: Jack Ryan, Amazon, John Krasinski, Abbie Cornish, Seizoen 2

Populair nieuws