search
De 'Friends'-acteurs verdienen gestoord veel geld
Series / Featured

De 'Friends'-acteurs verdienen gestoord veel geld

Het is nog altijd bijzonder hoeveel geld ze elk jaar betaald krijgen voor hun werk aan de serie.

De hoofdrolspelers van Friends behoorden toen de serie nog gemaakt werd, al tot de best verdienende acteurs en actrices van de filmwereld. En nog altijd verdienen ze goed aan de serie. De site Screen Rant zette op een rij hoeveel precies.

De serie was een decennium te zien en werd tussen september 1994 en 2004 gemaakt. Er kwamen tien seizoenen en in totaal 236 afleveringen. De zes hoofdrolspelers, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courtney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow en Matt LeBlanc verdienen er nog bakken geld aan.

Lees ook: 'Friends'-reünie krijgt weer een fikse tegenslag te verwerken

Steeds meer geld
Tijdens het eerste seizoen verdienden de zes acteurs allemaal 22.500 dollar per aflevering. Het seizoen daarna kreeg een deel van hen 40.000 dollar, wat tot onvrede leidde. Daarop werd er voor het derde seizoen onderhandeld en wilde iedereen hetzelfde betaald krijgen. Dat leidde tot de volgende bedragen per acteur, per aflevering en per seizoen:
Seizoen 3: 75.000 dollar
Seizoen 4: 85.000 dollar
Seizoen 5: 100.000 dollar
Seizoen 6: 125.000 dollar
Seizoen 7 en 8: 750.000 dollar
Seizoen 9 en 10: 1 miljoen dollar
Gooi je dat op een hoop, dan blijkt dat de castleden per persoon in totaal 88.940.000 dollar kregen.

Lees ook: 'Friends'-reünie wordt niet wat je had verwacht

Nog altijd hoge inkomsten
En nog altijd krijgen ze hoge royalty's voor de serie. Ze krijgen volgens USA Today in totaal 20 miljoen dollar per jaar betaald, per persoon. Dat komt door de royalty's die ze onderhandeld hebben met Warner Bros., die neerkomen op 2 procent van de inkomsten uit herhalingen. Warner Bros. zou maar liefst 1 miljard dollar per jaar verdienen aan de serie.

Lees ook: Voorpret voor de 'Friends'-reünie met Aniston en Kudrow

Maar nu de castleden weer terugkeren voor een revival, gaan ze al helemaal veel verdienen. HBO Max werkt namelijk aan een speciale aflevering met de acteurs. Daarvoor krijgen ze 2,5 miljoen dollar per persoon betaald.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen