search
'RuPaul's Drag Race' meest bekroonde wedstrijdshow in Emmy-geschiedenis

'RuPaul's Drag Race' meest bekroonde wedstrijdshow in Emmy-geschiedenis

"Shante you stay" voor bekroonde reality-wedstrijdshow 'RuPaul's Drag Race'

Emma Nota

***Dit artikel bevat spoilers over de winnaar van 'Drag Race 2020' en 'All Stars 5' ***


Zondag sleepte RuPaul's Drag Race weer een serie Emmy's binnen. Dat brengt het totaal op maar liefst 19 overwinningen in de afgelopen 11 jaar, en is daarmee officieel de meest bekroonde reality-wedstrijdshow in de geschiedenis is geworden.

Met alleen al in 2020 zes overwinningen, staat Drag Race's Emmy's overwinning hoog boven Dancing With the Stars, dat eerder het record hield met 17 beeldjes in de afgelopen 15 jaar.

Lees ook: Met schaamrood op de kaken: Jimmy Fallon blundert in interview met RuPaul

RuPaul won zijn vijfde individuele Emmy voor het hosten van de serie, en de serie zelf behaalde zijn derde opeenvolgende overwinning in de 'Outstanding Competition'-reeks.

"Ik heb altijd gezegd: elke keer dat ik met mijn valse wimpers knipper, leg ik een politieke verklaring af. Nou, vanavond is de enige politieke verklaring die ik wil afleggen dit: liefde" zei RuPaul zaterdag toen hij zijn Emmy aannam.

Hij droeg de overwinning op aan Chi Chi DeVayne, de geliefde queen van seizoen 8 die vorige maand overleed.

"Liefde voor onze LGBT-broers en -zussen, liefde voor zwarte queens en bruine queens, en liefde voor de Verenigde Staten van Amerika, waar een kleine homojongen met niets meer dan een pruik en een droom een "‹"‹internationaal platform kan bouwen dat ter ere staat van gevoelige zielen overal."

Naast de gastheer en algemene onderscheidingen won Drag Race 2020 Emmy's voor zijn casting, montage en haarstyling. Queen Raven van seizoen 2 heeft dit jaar ook haar eerste Emmy opgehaald voor haar werk op de make-upafdeling van de show.

Dit jaar werd Jaida Essence Hall gekroond tot de 12e seizoenswinnaar en Shea Couleé als All-Stars 5-kampioen, is RuPaul's Drag Race verlengd voor seizoen 13 en All-Stars 6.

Aanbevolen artikelen