search

Ons nieuws van woensdag 23 september 2020

Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen van 'Prison Break'
Series / Nieuws

Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen van 'Prison Break'

Het was acteur Dominic Purcell die de bevestiging voor een zesde seizoen de wereld heeft ingestuurd...

Reeds enige tijd wordt er druk gespeculeerd over het al dan niet verschijnen van een zesde seizoen voor Prison Break. Die onzekerheid lijkt nu weggenomen te zijn door acteur Dominic Purcell.

Purcell speelt in de serie Prison Break het personage van Lincoln Burrows. Het was hij die via Instagram reageerde op de vraag van een fan op één van zijn foto's. Deze fan stelde de vraag of er nu wel of niet nog een zesde seizoen komt van de populaire serie. Daarom antwoordde Purcell met een eenvoudige, maar duidelijke "ja".

Lees ook: Komt 'Prison Break' seizoen 6 er nog wel?

Zesde seizoen
Sinds het laatste seizoen werd uitgezonden in het jaar 2017 werd er veelvuldig gespeculeerd over een mogelijk vervolg. Dit gebeurde niet alleen door de fans, maar ook door bijvoorbeeld Purcell zelf. Eerder dit jaar liet hij dan ook nog het volgende optekenen:

"Ik kan beloven dat er een zesde seizoen zal komen wanneer het verhaal het vertellen de moeite waard is."

Die bevestiging lijkt er nu dus eindelijk te komen. Dit gezegd zijnde is er verder niets bekend over het zesde seizoen. Ook naar wanneer dit vervolg dan precies zou moeten verschijnen blijft het voorlopig gissen.

Lees ook: 'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuwe spannende series in oktober bij de NPO!
Series / Nieuws

Veel nieuwe spannende series in oktober bij de NPO!

Nieuwe dramaserie op de NPO met Golden Globe winnaar Russell Crowe in de hoofdrol

In oktober zijn er veel nieuwe titels te zien bij de NPO, met als hoogtepunt de Nederlandse serie Vliegende Hollanders. Verder begint de Amerikaanse serie The Loudest Voice, over het leven van Roger Ailes. De hoofdrol wordt vertolkt door Russell Crowe die hier een Golden Globe voor won.

Vliegende Hollanders
Dramaserie, AVROTROS

Een nieuwe Nederlandse dramaserie over twee luchtvaartpioniers die aan de wieg staan van de burgerluchtvaart begin 20e eeuw. Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en Albert Plesman (Daan Schuurmans) zijn twee mannen met dezelfde bevlogenheid en passie voor het vliegen, maar die niet méér van elkaar kunnen verschillen. Ondanks hun strijd, weten ze samen erin te slagen om Nederland tijdens het interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

Vanaf 18 oktober wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf 18 oktober te zien op NPO Plus.

The Loudest Voice
Amerikaans drama, BNNVARA

Dramaserie over Roger Ailes, de oprichter van de Amerikaanse nieuwszender FOX News. Roger Ailes (Russell Crowe) heeft het verbruid bij zijn werkgever CNBC en besluit aan de slag te gaan voor Fox News, een nieuwe concurrerende nieuwszender van Rupert Murdoch. De nietsontziende Ailes is van drie zaken overtuigd: conservatieve kijkers hebben behoefte aan hun eigen nieuws, nieuws hoeft niet per se over feiten te gaan, en als het goed gaat met Fox, kan hij niet de laan uit worden gestuurd.

Vanaf 23 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf 9 oktober te zien op NPO Plus.

Lees ook: Russell Crowe speelt hoofdrol in Showtime-serie over Roger Ailes

Thin Ice
Scandinavische thriller, KRO-NCRV

Zweedse ecothriller van de makers van de Millennium-trilogie. Op Groenland moet de Arctische Raad vergaderen over een verstrekkend voorstel van Elsa Engström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken. Zij wil alle olieboringen op Groenland verbieden om het milieu te beschermen. De verdwijning van een onderzoeks-schip voor de Groenlandse kust, met aan boord de adviseur van Engström, zet alle verhoudingen op scherp.

Vanaf 24 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf 16 oktober te zien op NPO Plus.

World on Fire
Brits oorlogsdrama, Seizoen 1, KRO-NCRV

Aangrijpend oorlogsdrama dat de bewogen levens van mensen in vijf verschillende landen tijdens WOII volgt. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog is de dreiging van de Nazi's in heel Europa voelbaar. Vertaler Harry werkt op de Britse ambassade, terwijl in Manchester zijn meisje Lois op zijn brieven wacht. De Amerikaanse radiojournaliste Nancy probeert vanuit Berlijn de ernst van de situatie te schetsen. Ze maakt zich zorgen over haar neef in Parijs. Dan vallen de Duitsers Polen binnen.

Vanaf 25 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf 25 oktober te zien op NPO Plus.

En verder:

The Savages
Politiek drama, BNNVARA
Vanaf 3 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

Between Us
Noors drama, KRO-NCRV
Vanaf 12 oktober te zien op NPO 3 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

The Victim
Brits detective, KRO-NCRV
Vanaf 17 oktober wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

ZeroZeroZero
Thriller, VPRO
Vanaf 26 oktober te zien op NPO 3 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt mobiele streamingdienst 'Quibi' alweer opgedoekt?
Series / Streaming-diensten

Wordt mobiele streamingdienst 'Quibi' alweer opgedoekt?

De cijfers die de mobiele streamingdienst weet voor te leggen zijn erg slecht...

Bij de lancering van de mobiele streamingdienst Quibi werd er heel wat verwacht van deze nieuwe speler. Die verwachtingen blijken nu stevig overschat te zijn, want het achterliggende bedrijf staat het water aan de lippen.

In april van dit jaar werd de mobiele streamingdienst Quibi met veel tamtam op de wereld losgelaten. Verschillende partijen investeerden aanzienlijke bedragen in de mobiele streamingdienst en ook de samenwerkingsverbanden die Quibi kon voorleggen wisten vriend en vijand te verrassen. Met namen zoals Disney, BBC, ITV, Sony, Time Warner en Alibaba aan boord moest deze dienst uitgroeien tot een belangrijke speler op de markt. Dat heeft echter net even anders uitgepakt...

Mogelijkheden bekijken
De situatie voor Quibi is zo ernstig dat het bedrijf op dit ogenblik met verschillende adviesbureaus bekijkt over welke mogelijkheden ze precies beschikt. Volgens verschillende bronnen is de kans bijzonder groot dat het bedrijf zal worden verkocht voor een absolute spotprijs. Er zouden echter momenteel nog geen noemenswaardige kopers zijn.

Daardoor bestaat de kans ook dat de hele onderneming gewoon zal worden opgedoekt. Mocht dat het geval zijn laat ze een behoorlijke financiële put na.

Eén ding staat in ieder geval vast, het concept van een louter en alleen mobiele streamingdienst is iets waar veel mensen in tijden van Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ duidelijk niet op zitten te wachten. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na zes seizoenen stopt 'Supergirl' ermee
Series / Nieuws

Na zes seizoenen stopt 'Supergirl' ermee

Supergirl is de volgende serie in het Arrowverse waar de stekker uit getrokken wordt.

Na zes seizoenen valt het doek voor Supergirl definitief. Het Arrowverse neemt daarmee definitief afscheid van nog een van zijn series.

Supergirl komt na het aanstaande zesde seizoen tot een einde. Dat laten The CW, Warner Bros. TV en Berlanti Productions weten. De productie begint later deze maand en de scenario's voor de laatste twintig afleveringen worden op dit moment geschreven.

Lees ook: Nieuwe seizoensfinale voor 'Supergirl' wegens coronavirus

Eerdere verhuizing
Eerder was de serie gemaakt voor CBS in 2015. Maar het tweede seizoen verhuisde men de show al naar The CW, waar de boel onderdeel werd van het Arrowverse. Ook actrice Melissa Benoist reageert al op het treurige nieuws:

Lees ook: 'Supergirl' versus vele schurken [Blu-ray]

"Om te zeggen dat het een eer was om dit iconische personage te spelen, is een understatement. Om te zien welke impact deze serie op jonge vrouwen rond de hele wereld heeft gehad, voel ik mij nederig en sprakeloos. En ze heeft ook op mij die impact gehad. Ze heeft mij kracht leren vinden waarvan ik niet wist dat ik die had. Ik heb geleerd hoop te vinden waar die afwezig leek, en geleerd dat we samen sterker staan. En waar zij voor staat, maakt ons allemaal beter."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'Lord of the Rings' wordt mindblowing!
Series / Nieuws

Tv-serie 'Lord of the Rings' wordt mindblowing!

Na de trilogie in de bioscoop krijgen we binnenkort de Lord of the Rings tv-serie.

Van 2001 tot en met 2003 zagen we de drie films The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King in de bioscoop. Aankomende tijd werkt Amazon aan een tv-serie The Lord of the Rings en die wordt "mindblowing".

"Het aantal mensen dat aan deze serie werkt, is voortdurend enorm indrukwekkend. Er is zelfs iemand die kijkt hoe stof reageert op voetstappen en adem! Dat zou nooit bij me opgekomen zijn. Anders dan iets als Marvel, denk ik niet dat iets groter kan zijn dan dit," zei actrice Morfydd Clark tegenover NME.

The Lord of the Rings wordt "mindblowing"
De actrice uit onder meer de tv-series Dracula en His Dark Materials noemt de ervaring "mindblowing". En dat is uiteraard niet raar. De Lord of the Rings-serie lijkt veruit de grootste productie van Amazon tot op heden, en misschien is het dus wel een van de grootste producties voor het kleine scherm ooit.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-acteur is klaar met de franchise

De serie zal overigens weinig overeenkomsten hebben met de films, aangezien deze enkele honderden jaren eerder afspeelt. Het zou overigens wel kunnen dat we bepaalde bekende personages terug gaan zien. Tijd zal uitwijzen welke.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing op komst in Marvel-serie 'WandaVision'
Series / Nieuws

Grote verrassing op komst in Marvel-serie 'WandaVision'

De Marvel-serie WandaVision maakt de tongen los: dit wordt vreemd, maar ook interessant!

Mogelijk niet de bioscoopfilm Black Widow maar de Marvel-serie WandaVision gaat het Marvel Cinematic Universe na de Infinity Saga aftrappen. En dat is misschien wel een veel leukere aangezien we gelijk in het diepe worden gegooid.

De serie focust namelijk vooral op de kracht van Scarlet Witch die de realiteit op grote schaal kan manipuleren. En waarschijnlijk laat de trailer van eerder deze week slechts een klein beetje zien van wat in december op Disney+ te zien is.

Lees ook: Cool: Nieuwe Marvel-personages en origineel Vision-pak in 'WandaVision'

Grote verrassing op komst!
Via Twitter liet Bisha K. Ali, showrunner van Ms. Marvel weten "hyped" te zijn over WandaVision waarin magie de overhand zal hebben.

"Alles wat ik stiekem over deze show in de gangen hoorde, deed me denken: "Oh mijn god, dat is zo cool. Wacht, maar -?!?!?" Het wordt ongelooflijk; proficiat aan iedereen die hier onvermoeibaar aan heeft gewerkt! Ik ben zo hyped om deze serie te zien!" schreef Ali die door laat schemeren dat er nog grote onthullingen zullen zijn.


Lees ook: Eerste trailer Marvel-serie 'WandaVision'!

Alternatieve, kortere trailer
Hieronder zie je ook nog een alternatieve kortere versie van de trailer die we afgelopen maandag online zagen verschijnen. WandaVision is te zien vanaf december op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'RuPaul's Drag Race' meest bekroonde wedstrijdshow in Emmy-geschiedenis
Series / Nieuws

'RuPaul's Drag Race' meest bekroonde wedstrijdshow in Emmy-geschiedenis

"Shante you stay" voor bekroonde reality-wedstrijdshow 'RuPaul's Drag Race'

***Dit artikel bevat spoilers over de winnaar van 'Drag Race 2020' en 'All Stars 5' ***

Zondag sleepte RuPaul's Drag Race weer een serie Emmy's binnen. Dat brengt het totaal op maar liefst 19 overwinningen in de afgelopen 11 jaar, en is daarmee officieel de meest bekroonde reality-wedstrijdshow in de geschiedenis is geworden.

Met alleen al in 2020 zes overwinningen, staat Drag Race's Emmy's overwinning hoog boven Dancing With the Stars, dat eerder het record hield met 17 beeldjes in de afgelopen 15 jaar.

Lees ook: Met schaamrood op de kaken: Jimmy Fallon blundert in interview met RuPaul

RuPaul won zijn vijfde individuele Emmy voor het hosten van de serie, en de serie zelf behaalde zijn derde opeenvolgende overwinning in de 'Outstanding Competition'-reeks.

"Ik heb altijd gezegd: elke keer dat ik met mijn valse wimpers knipper, leg ik een politieke verklaring af. Nou, vanavond is de enige politieke verklaring die ik wil afleggen dit: liefde" zei RuPaul zaterdag toen hij zijn Emmy aannam.

Hij droeg de overwinning op aan Chi Chi DeVayne, de geliefde queen van seizoen 8 die vorige maand overleed.

"Liefde voor onze LGBT-broers en -zussen, liefde voor zwarte queens en bruine queens, en liefde voor de Verenigde Staten van Amerika, waar een kleine homojongen met niets meer dan een pruik en een droom een "‹"‹internationaal platform kan bouwen dat ter ere staat van gevoelige zielen overal."

Naast de gastheer en algemene onderscheidingen won Drag Race 2020 Emmy's voor zijn casting, montage en haarstyling. Queen Raven van seizoen 2 heeft dit jaar ook haar eerste Emmy opgehaald voor haar werk op de make-upafdeling van de show.

Dit jaar werd Jaida Essence Hall gekroond tot de 12e seizoenswinnaar en Shea Couleé als All-Stars 5-kampioen, is RuPaul's Drag Race verlengd voor seizoen 13 en All-Stars 6.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische serie 'Who Is America?' vanaf nu te bekijken op NPO3
Series / Nieuws

Hilarische serie 'Who Is America?' vanaf nu te bekijken op NPO3

In de serie kruipt Sacha Baron Cohen in de huid van enkele iconische personages...

In de serie Who Is America? kruipt Sacha Baron Cohen in de huid van enkele iconische personages om daarna tal van belangrijke figuren te interviewen. De serie is vanaf vandaag, maandag 21 september 2020 te bekijken op NPO3.

Het spreekt voor zich dat Sacha Baron Cohen ondertussen al lang geen onbekende meer is voor ons. Door de jaren heen heeft hij zich dan ook reeds laten opmerken als personages zoals Ali G, Borat en natuurlijk ook Brüno. Nu is hij dus te zien in de serie Who Is America? en ook deze reeks zal op je lachspieren werken!

Zes verschillende personages
Voor deze nieuwe serie Who Is America? kruipt Sacha Baron Cohen in de huid van zomaar even zes verschillende personages. Op deze manier maakt hij kennis met de verschillende politieke individuen in de Verenigde Staten. Gaande van de meest beruchte figuren tot tal van onbekenden uit de politiek, allemaal komen ze aan bod.

Wil jij deze serie ook graag volgen? Dan is dat vanaf vandaag, maandag 21 september 2020 mogelijk op NPO3. De serie wordt uitgezonden om 22h45.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-hit 'Succession' heeft goed nieuws voor je
Series / Nieuws

HBO-hit 'Succession' heeft goed nieuws voor je

Succession lijkt sneller verder te gaan met de opnames dan we ondertussen gevreesd hadden.

Het lijkt erop dat de opnames van HBO's Succession snel verder gaan. Het tweede seizoen van de serie ging naar huis met zeven Emmy Awards afgelopen zondag, waaronder een Emmy voor de beste dramaserie en voor acteur Jeremy Strong ook de prijs voor de beste mannelijke hoofdrolspeler.

Strong verscheen op het virtuele backstage nadat hij de prijs had mogen ophalen en vertelde dat "we hopen om zodra de boel veilig is, dit najaar of deze winter van start te kunnen. Ik weet dat er plannen gemaakt worden en sta echt te springen om weer verder te kunnen gaan."

Lees ook: Slecht nieuws voor fans 'Succession'-serie

Derde seizoen Succession
De hitserie van HBO draait om een familie die onderling strijdt om de macht over het familiebedrijf. Dat is een beetje zoals dat van de Murdoch-familie in het echt: de familie Roy heeft een immens wereldwijd medianetwerk in handen.

Lees ook: HBO hitserie 'Succession' seizoen 3 wordt episch en buitengewoon

Niemand ontziet elkaar in deze strijd. En het nieuwe seizoen gaat direct verder na het einde van de tweede reeks. We zien dus hoe Kendall zijn vader verraadt en hoe de strijd pas echt losbarst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' had een knotsgekke seksscène
Series / Nieuws

'The Boys' had een knotsgekke seksscène

Die ook behoorlijk gewelddadig bleek te zijn, in dit tweede seizoen!

De serie The Boys van Amazon Prime Video weet weer eens te verwachten. Stormfront en Homelander hadden seks in het nieuwe seizoen. Het was een heel gewelddadig moment vol grove, harde liefde. Acteur Antony Starr die de rol van Homelander speelde, vertelde daarover.

"Het is waarschijnlijk een van de meest interessante romantische dingen die ik ooit gedaan heb. Laat ik het zo zeggen: als ik in het verleden een seksscène mocht opnemen, hoefde ik niet te praten met het stuntteam en dus ook geen harnas aan te trekken met ellenboog- en kniebescherming. Ik kan je zeggen dat dit voor het eerst was!" aldus Starr.

Lees ook: 'The Boys'-maker legt deze gruwelijke twist uit

Helemaal gestoord
Starr vindt het gestoord. "Het was echt gestoord. Ik weet niet eens wat ik moet zeggen over die scène. Het was zo gek. Maar binnen de grenzen van deze serie en de omvang van waar we mee weg kunnen komen, is wat we binnen deze serie doen gewoon… nou ja ik weet niet eens waar de grenzen liggen als ik eerlijk ben."

Lees ook: Kan Homelander dood in 'The Boys'?!

"Ik denk dat als we het op de juiste manier doen, we met alles weg kunnen komen, en dit is gewoon een van die dingen. Superhelden die midden in de lucht seks hebben is behoorlijk gek."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Abbey Hoes plaatst zeer aantrekkelijke bikini-foto op Instagram
Series / Hunks

Abbey Hoes plaatst zeer aantrekkelijke bikini-foto op Instagram

Abbey Hoes poseert heerlijk in de zon, en draagt maar weinig kleding op het nieuwe beeld.

Abbey Hoes staat weer op een filmset. Dat laat ze op Instagram weten, waar ze een bijzonder sexy foto van zichzelf plaatste. Daarop staat ze in de heerlijke zon, met maar weinig kleren aan, te genieten van haar werk. Want ze is "eindelijk weer op de set."

Actrice Abbey Hoes draait al jaren mee in de Nederlandse filmindustrie. Ze werd op 20 mei 1994 geboren in Rotterdam en is sinds haar tiende bezig met zang, dans en acteerwerk. In 2014 kreeg ze voor haar rol in de film Nena een Goudan Kalf en de Shooting Stars Award op het Berlin International Film Festival.

Abbey Hoes
Hoes was bijvoorbeeld in de film Verliefd op Cuba te zien, maar speelde ook in series als Dokter Deen en Nieuwe Buren. Ze doet het dus goed en weet haar fans zo nu en dan wild te maken met dit soort plaatjes.

Bekijk op Instagram de sexy foto van Abbey Hoes!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer de 'Game of Thrones' spin-off moet verschijnen
Series / Nieuws

Dit is wanneer de 'Game of Thrones' spin-off moet verschijnen

De Game of Thrones spin-off House of the Dragon moet in 2022 op HBO verschijnen.

Ondanks alle corona-issues kunnen we de Game of Thrones spin-off Game of Thrones: House of the Dragon gewoon in het jaar 2022 op HBO verwachten. Dit is nu bevestigd door de big chief van de bekende betaalzender.

Verleden jaar werd door HBO de moederserie Game of Thrones en het vinden van een juiste opvolger was voor HBO geen makkelijke klus. Er werden vele scripts geschreven en de beoogde opvolger Bloodmoon met onder meer Naomi Watts werd vroegtijdig naar het ronde archief verwezen.

Game of Thrones: House of the Dragon
Nu moet de serie rond House Targaryen er wel komen. In gesprek met Deadline heeft HBO president Casey Bloy nu bevestigd dat de serie gewoon in 2022 gaat verschijnen en binnenkort zouden we te horen krijgen welke acteurs de hoofdrollen gaan spelen.

Lees ook: Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling

House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de moederserie af en het eerste seizoen krijgt tien afleveringen. De meeste seizoenen van Game of Thrones startten in de maand april, op het eerste (maart) en laatste seizoen (juli) na.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onder vuur na cancelen 'The Dark Crystal'
Series / Nieuws

Netflix onder vuur na cancelen 'The Dark Crystal'

De fans van The Dark Crystal: Age of Resistance zijn verrast, balen en begrijpen Netflix niet.

De poppen-/animatieserie The Dark Crystal: Age of Resistance werd gisteren door Netflix gecanceld, vlak nadat deze de Emmy Award won voor Outstanding Children's Program. Het einde van het eerste seizoen, dat meer voorspelde, krijgt dus geen vervolg. De fans zijn teleurgesteld.

Netflix heeft voorlopig geen duidelijke verklaring afgegeven waarom er geen tweede seizoen komt en dat lijkt de fans vooral te verbazen. De serie werd in 2019 nog met luid gejubel onthaald door de critici en de kijkers.

Lees ook: Netflix trekt stekker uit 'The Dark Crystal: Age of Resistance'

Boos na cancelen The Dark Crystal: Age of Resistance
Via Twitter lieten vele fans van de show weten echt te balen van het cancelen van de show. Fans begrijpen Netflix niet, aangezien de show vlak daarvoor dus een Emmy won.

Het is overigens niet de enige show die Netflix heeft gecanceld de afgelopen periode. Mogelijk houdt de streamingreus even de hand op de knip vanwege de vele productieproblemen veroorzaakt door de coronacrisis. Voor de fans is het hopen dat The Jim Henson Company een andere partij vindt.








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'-fans
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'-fans

The Umbrella Academy zou zomaar eens snel van start kunnen met de opnames.

Mogelijk hebben we goed nieuws voor fans van The Umbrella Academy. Hoewel Netflix nog altijd niets formeel heeft laten weten over het derde seizoen, zouden de opnames daarvan mogelijk al snel beginnen.

De Netflix-serie is uiterst populair. Het tweede seizoen bleek een van de meest bekeken series ooit, en daarmee lijkt het erop dat er snel een derde seizoen zal komen. Maar gek genoeg heeft Netflix dat seizoen nog altijd niet besteld. Dat komt wellicht deels door het coronavirus, dat heeft gezorgd voor heel wat gecancelde series, maar ook doordat de nieuwe reeks gewoon erg duur zal zijn om te maken.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' gooide de boel op het laatste moment om

Snelle productiestart
Toch horen we nu al dat er in oktober al begonnen zal worden met de opnames van het derde seizoen. Dat gerucht horen we via Whats On Netflix, dat stelt dat de boel in Toronto gaat beginnen.

Lees ook: Is dit de schurk van 'The Umbrella Academy' seizoen 3?

The Umbrella Academy rondde in november 2019 de opnames van het tweede seizoen af, dat pas op 31 juli 2020 te zien was. De kans is dus groot dat zelfs als de nieuwe reeks nu al snel van start gaat, de boel wel een tijdje op zich laat wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit doet het derde seizoen van 'Cobra Kai'
Series / Nieuws

Dit doet het derde seizoen van 'Cobra Kai'

Cobra Kai gaat in de loop van 2021 verder op streamingdienst Netflix!

De eerste twee seizoenen van Cobra Kai zijn nu op Netflix te zien. En volgend jaar verwachten we de derde reeks. Acteur Ralph Macchio laat nu al iets weten van wat ons te wachten staat.

Zoals al gehint werd in een sneak peek die Netflix in augustus vrijgaf, zal Danny LaRusso naar Japan reizen. Daar wil hij geheimen over zijn mentor, Mr. Miyagi, achterhalen. "Ik ben naar Okinawa geweest voor een deel van de opnames van het derde seizoen van Cobra Kai, maar ik mag er niet te veel over vertellen."

Lees ook: Trailer 'Cobra Kai': spin-off van 'The Karate Kid' op Netflix

Geheimen achterhalen
"Ik kan je wel zeggen dat we echt kijken naar de oorsprong van Miyagi Do Karate. We leren wat, een aantal geheimen uit het verleden die het publiek nog niet kent. En dat geldt ook voor mijn personage, LaRusso. En we zijn trouwens echt naar Okinawa gereisd om daar iets op te nemen," aldus de acteur.

Lees ook: 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 verhuist naar Netflix

De derde reeks van de serie is in 2021 te zien op Netflix. Dat nam de serie over van Google.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De oorlog komt naar Obi-Wan Kenobi op concept art
Series / Foto's

De oorlog komt naar Obi-Wan Kenobi op concept art

Het ziet er heel gaaf uit, deze concept art die gemaakt was voor een kaartspel.

Live-action Star Wars: The Clone Wars art zou zomaar eens kunnen hinten wat fans kunnen verwachten van de flashbacks die de serie rond Obi-Wan Kenobi naar het schijnt zal laten zien.

Na jaren van geruchten kondigde Lucasfilm vorig jaar dan eindelijk aan dat het Ewan McGregor terug zou brengen voor het project rond Obi-Wan Kenobi. De boel zou eigenlijk als een film uitgebracht worden, maar komt er nu als een miniserie voor Disney+.

Lees ook: Star Wars 'Obi-Wan Kenobi'-serie krijgt 'slechts' 1 seizoen

Concept art
Naar het schijnt zal straks ook Hayden Christensen in de serie te zien zijn. We horen dat hij niet alleen als Darth Vader te zien is, maar dat hij ook te zien is als Anakin Skywalker. Hij zou dan samen met Obi-Wan Kenobi vechten in de Clone Wars.

Lees ook: Gerucht: Darth Vader in meer 'Star Wars'-series te zien

Onderstaande beeld hoort bij een uitbreidingsset voor het Fantasy Flight Games-kaartspel, Star Wars: Legion, dat in augustus uitgebracht werd. Daarop zien we de twee Jedi die zij aan zij met hun bondgenoten, klonen, aan het vechten zijn. Misschien wordt dat wel wat we straks kunnen verwachten!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit!
Series / Nieuws

Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit!

Fans mochten kiezen bij een poll van de Radio Times en er kwam een favoriet uit.

Meer dan 50.000 mensen stemden op een poll van de Radio Times, die probeerde te achterhalen wie de favoriete Doctor Who van fans is. De serie is al sinds 1963 te zien op televisie (met een onderbreking van een paar jaar).

Uniek aan de serie Doctor Who is dat de hoofdrol door heel wat verschillende acteurs gespeeld is. Fans konden dan ook kiezen tussen 13 acteurs die de Doctor gespeeld hebben en mochten hun favoriet kiezen.

Lees ook: Goed nieuws voor 'Doctor Who'-fans

David Tennant
Acteur David Tennant won de wedstrijd duidelijk, met 10.518 stemmen. Opvallend is dat Peter Davison, de vijfde Doctor, nummer 13 werd met slechts 315 stemmen. Dat is opvallend, omdat Davison de vader van de echtgenote van Tennant, Georgia, is. Ook erg populair is Jodie Whittaker, die de eerste vrouw is die de rol mocht spelen.

Lees ook: Terugkeer in 'Doctor Who' maakt Five Doctors-special mogelijk

Hier het toplijstje:
1. David Tennant 10.518 stemmen / 21%
2. Jodie Whittaker 10.423 stemmen / 21%
3. Peter Capaldi 8.897 stemmen / 18%
4. Matt Smith 7.637 stemmen / 16%
5. Tom Baker 3.977 stemmen / 8%
6. William Hartnell 1.983 stemmen / 4%
7. Paul McGann 1.427 stemmen / 3%
8. Christopher Eccleston 1.144 stemmen / 2%
9. Jon Pertwee 1.038 stemmen / 2%
10. Patrick Troughton 915 stemmen / 2%
11. Sylvester McCoy 462 stemmen / 1%
12. Colin Baker 359 stemmen / 1%
13. Peter Davison 351 stemmen / 1%
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom stopt Netflix zo vaak na 2 seizoenen met een serie?
Series / Featured

Waarom stopt Netflix zo vaak na 2 seizoenen met een serie?

Netflix zet vaak snel een punt achter een serie. Waarom al na 2 seizoenen?

Netflix zet opvallend vaak al na twee seizoenen een punt achter een serie. Altered Carbon voegde zich vorige maand bij onder meer Sense8 en The OA en was daarmee de volgende in een lange rij die na twee reeksen stopte.

Hoewel fans dan altijd luidruchtig zijn en hun best doen om de serie alsnog terug te laten keren, heeft Netflix daar zelden oor naar. Het draait voor de streamingdienst namelijk om data. Wired keek eens naar de reden waarom Netflix snel stopt met een serie.

Kijkers versus kosten
Cindy Holland, de vicepresident van Original Programming van Netflix, vertelde in het verleden al eens waarom er een punt achter series gezet wordt. "Het belangrijkste voor ons is of we genoeg kijkers krijgen om de kosten van een serie te rechtvaardigen," aldus Holland. Het kan best zijn dat er heel toegewijde fans zijn, maar dat hoeft niet genoeg te zijn voor een brede fanbase. Dat laatste is wel nodig.

Netflix bekijkt naar eigen zeggen verder drie datapunten om te beslissen of een serie al dan niet vernieuwd wordt. Daarvoor kijkt Netflix naar de eerste zeven dagen nadat een serie beschikbaar wordt gemaakt en naar de eerste 28 dagen.

Het eerste is Starters: huishoudens die slechts 1 aflevering van een serie bekijken. Dan wordt er gekeken naar Completers: huishoudens die een volledig seizoen bekijken. Het laatste meetpunt is Watchers, wat simpelweg het totale aantal abonnees is dat naar een serie kijkt.

Het belangrijkste voor Netflix is de Watchers-categorie. Deze data helpt Netflix beslissen of een serie door moet gaan. Maar belangrijk is ook de factor geld. Een serie is duur bij Netflix, wat komt omdat men 30% extra betaalt bovenop de productiekosten. Zo kan het meeconcurreren, wat wel moet omdat Netflix-series zelden buiten Netflix te zien zijn en dus kunnen makers niet zo gemakkelijk profiteren van het rondshoppen wat wel normaal is.

Het derde seizoen is voor Netflix traditioneel een stuk duurder dan de eerste twee seizoenen. Dan willen cast en crew nieuwe contracten, en moet daarover onderhandeld worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.