Waarom moest deze baby dood in 'Vikings'?

Waarom moest deze baby dood in 'Vikings'?

Vikings-schurk Ivar the Boneless doodde het kleine kindje Baldur. Waarom eigenlijk?

Jim Pedd, 25 september 2020 om 06:00

Waarom moest Baldur, de zoon van Ivar the Boneless, dood in Vikings? Ivar kreeg in het vijfde seizoen van de serie een kind, Baldur. Maar hij liet hem voor dood achter in het bos, toen hij erachter kwam dat het kind een misvormd gezicht had.
Het is een lot dat Ivar zelf bijna ook meemaakte. Toen Ragnar Lothbrok erachter kwam dat zijn zoon misvormde benen had, nam hij hem namelijk mee het bos in om hem te doden. Maar dat deed hij niet. De jongste zoon van Ragnar moest daarom dood, maar hij kon hem niet doden. Aslaug kwam erachter dat Ivar vermist was en haalde hem uit het bos, zodat hij kon overleven.

Lees ook: 'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?

Arme Baldur
Ivar was ook impotent. Zijn vrouw Freydis had dan ook in het geheim seks met een andere man en overtuigde Ivar ervan dat hij haar bezwangerd had nadat ze wat van zijn bloed gedronken had. Ivar geloofde dat hij een god was, en noemde zijn kind dan ook naar de mooie zoon Baldur van Odin.

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten

Waar Freydis die schoonheid zag in haar kindje, zag Ivar alleen een misvormd wezen. Wat er precies mis was met het kind is niet helemaal duidelijk, dat kregen we namelijk nooit te zien. Maar de kans is groot dat hij Schisis had, een afwijking in het gezicht die zich kenmerkt door een spleet in de bovenlip en soms het gehemelte.

Dat zou de overlevingskansen van Baldur kleiner gemaakt hebben en dus besloot Ivar om hem voor dood in het bos achter te laten. Vossen namen hem mee en doodden het kind daarop.

Bron: screenrant

Lees meer over: Vikings, Baldur

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws