search

Ons nieuws van vrijdag 25 september 2020

'The Boys' krijgt opvallende spin-off van Amazon!
Series / Nieuws

'The Boys' krijgt opvallende spin-off van Amazon!

Na twee seizoenen werkt Amazon Prime Video aan een spin-off van de succesvolle superheldenserie.

Recent startte het tweede seizoen van de stevige superheldenserie The Boys op Amazon en deze wordt erg sterk ontvangen. Nu is bekend geworden dat we nog veel meer The Boys te zien krijgen, aangezien er een opvallende spin-off in de maak is.

De streamingdienst Amazon Prime Video werkt volgens The Hollywood Reporter aan een serie rond jonge superhelden die nog op college zitten. We zullen een school te zien die geleid wordt door Vought International.

"Vought International College"
Er waren al wat geruchten rond een spin-off en deze wordt nu geschreven door uitvoerend producent Craig Rosenberg. De serie wordt omschreven als "deels een college-serie en en deels Hunger Games, en deze volgt het leven van hormonale, competitieve Supes terwijl ze hun fysieke, seksuele en morele grenzen op de proef stellen en strijden om de beste contracten in de grootste steden."

We moeten het waarschijnlijk doen zonder het team van Butcher en The Seven, maar wat cameo's worden uiteraard niet uitgesloten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie voor Disney+ bekend!
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie voor Disney+ bekend!

Samuel L. Jackson (Spider-Man: Far From Home) keert terug in een vermoedelijk grote serie op Disney+.

Met WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier, Loki, Hawkeye, Ms. Marvel, She-Hulk en Moon Knight heeft Disney+ heel wat series over bekende en nieuwe Marvel-figuren in ontwikkeling. Nu is een achtste live action-serie bekend!

Via Variety wordt duidelijk dat Samuel L. Jackson (Avengers: Endgame; Spider-Man: Far From Home) terugkeert in het Marvel Cinematic Universe en hij speelt uiteraard opnieuw Nick Fury. Volgens Variety bevindt de show zich nog in de kinderschoenen.

Secret Invasion?
De serie die geschreven wordt door Kyle Bradstreet (Mr. Robot, Copper) lijkt maar één insteek te kunnen hebben en dat is een vervolg op de after credits-scène die we zagen aan het einde van Far From Home.

Het zou kunnen dat we een serie krijgen over S.W.O.R.D., maar een Secret Invasion-verhaallijn is ook zeker niet uitgesloten. Het zou voor Jackson de twaalfde productie in het Marvel Cinematic Universe zijn! Overigens is hij ook te horen in de animatieserie What If...? die in de zomer van 2021 moet verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw slecht nieuws voor fans van 'The Kominsky Method'
Series / Nieuws

Opnieuw slecht nieuws voor fans van 'The Kominsky Method'

Een vaak gehoorde wens van fans van de serie wordt helaas geen waarheid...

Fans van de serie The Kominsky Method hadden er hun verwachtingen opgezet, maar het lijkt nu vast te staan dat Alan Arkin niet terug zal keren voor het laatste seizoen.

Het was ongetwijfeld de vaakst gehoorde smeekbede van fans van de serie The Kominsky Method. Dan hebben we het uiteraard over de terugkeer van acteur Alan Arkin voor het laatste seizoen. Alles leek er op te wijzen dat er aan die wens tegemoet zou worden gekomen, maar de acteur zou net voor het einde van het tweede seizoen hebben gesloten om toch niet terug te keren naar de Netflix-komedie. Welke reden de acteur daarvoor heeft werd niet bekend gemaakt.

Geen vervanger
Ondertussen heeft Netflix laten weten dat er geen vervanger zal worden gezocht voor Arkin. In plaats daarvan zal de streamingdienst het personage van de acteur uit de serie gaan schrijven. The Kominsky Method viel vorig jaar nog in de prijzen op de Golden Globes. Ze kreeg daar de award voor beste komische productie.

Michael Douglas, die in de serie een acteercoach speelt, werd bekroond voor de hoofdrol die hij in de serie vertolkt. Ook Arkin werd genomineerd voor een award omwille van zijn bijrol in de reeks.

Het finale seizoen van de serie The Kominsky Method werd in juli van dit jaar aangekondigd. Wanneer ze precies te zien zal zijn is echter nog niet bekend.

Lees ook: Netflix eindigt 'The Kominsky Method' met seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education' verwelkomt opvallend, "magisch" nieuw castlid
Series / Nieuws

'Sex Education' verwelkomt opvallend, "magisch" nieuw castlid

De naam van deze acteur zagen we eerlijk gezegd niet meteen aankomen...

De cast van Sex Education heeft er voor komend seizoen een opvallende naam bijgekregen. Aan ervaring ontbreekt het deze acteur alvast helemaal niet, in tegendeel.

Jason Isaacs, niet in het minst bekend omwille van zijn rol als Lucius Malfoy in de Harry Potter-films is de nieuwste toevoeging aan de cast van Sex Education. Isaacs is niet de enige naam die is toegevoegd aan de cast voor het aankomende seizoen. Ook de Soedanees-Amerikaanse artiest Dua Saleh, een iets minder bekende naam, zal zijn opwachting maken.

Isaacs kruipt in de huid van het personage Peter Groff. Hij is de oudere en bovendien ook meer succesvolle broer van Michael Groff, de voormalige directeur van de school. Voor Saleh geldt dat het zijn acteerdebuut is. Hij kruipt in de huid van een non-binaire leerling die duidelijk geen schrik heeft om in de clinch te gaan met de nieuwe directeur.

Opnames deze maand hervat
Het is ondertussen niet duidelijk wanneer we het vervolgseizoen van Sex Education kunnen verwachten. Net als tal van andere series heeft ook deze namelijk behoorlijk geleden onder de Coronacrisis. De opnames voor het nieuwe seizoen werden dan ook pas eerder deze maand hervat. Vanuit Netflix zelf is er ook nog geen mededeling gekomen met betrekking tot het verschijnen van het nieuwe seizoen.

Het tweede seizoen van Sex Education verscheen op 17 januari 2020. In principe werd verwacht dat het vervolg in januari van volgend jaar zou verschijnen, maar dat gaat nu dus waarschijnlijk niet door.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moonlight'-regisseur werkt aan derde seizoen HBO-serie 'The Knick'
Series / Nieuws

'Moonlight'-regisseur werkt aan derde seizoen HBO-serie 'The Knick'

Regisseur Steven Soderbergh was verantwoordelijk voor de eerste twee seizoenen van de serie met Clive Owen en Andre Holland.

De eerste twee seizoenen van The Knick waren weliswaar producties van Cinemax, maar werden door HBO beschikbaar gesteld om te streamen. In totaal werden er 20 afleveringen gemaakt, die alle werden geregisseerd door Oscarwinnaar Steven Soderbergh. En hoewel het er eerst op leek dat het bij twee seizoenen zou blijven, lijkt het er sterk op dat er toch een nieuw seizoen komt!

Lees ook: Waarom 'The Knick' sneuvelde

Soderbergh heeft The Playlist namelijk laten weten dat André Holland, een van de hoofdrolspelers van de serie, en Barry Jenkins, regisseur van Moonlight, werken aan een derde seizoen. Holland speelde in de eerdere reeksen de rol van Dr. Algernon Edwards, de assistent van de hoofdchirurg (Clive Owen) van het Knickerbocker ziekenhuis. Soderbergh liet tevens weten dat hij bij de serie betrokken zal blijven als uitvoerend producent en dat bedenker/scenaristen/showrunners Jack Amiel en Michel Begler hetzelfde zulen doen. Soderbergh zij er het volgende over:

"André en Barry hebben een geweldig idee bedacht samen met Jack en Michael. De ontwikkeling ervan lijkt snel te verlopen. Ik heb het script voor de eerste aflevering al gelezen, en dat is fantastisch."

Lees ook: Einde voor 'The Knick' na twee seizoenen

Spinoff of vervolg?
Het is nog onduidelijk of het nieuwe seizoen een direct vervolg op de eerdere seizoenen zal zijn of een op zichzelf staande spinoff over Dr. Edwards. Ook weten we nog niet of Jenkins alle afleveringen zal regisseren zoals Soderbergh dat deed, of slechts delen voor zijn rekening zal nemen. Hier horen we ongetwijfeld binnenkort meer over.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De verrassende serie 'Sneakerheads'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De verrassende serie 'Sneakerheads'

Het is misschien wel één van de meest opvallende series van deze maand...

Het aantal nieuwe series op Netflix valt deze maand iets minder uit in vergelijking met andere maanden. Toch heeft ze met Sneakerheads terug een serie waar veel mensen naar uitkijken.

Sneakerheads is een serie afkomstig van de hand van Jay Longino. De regisseur voor de reeks is Dave Meyers. Sneakerheads vertelt het verhaal van een huisvader genaamd Devin. Devin is een serieuze liefhebber van sneakers, maar werd door een oude vriend in de val gelokt. In een poging om snel rijk te worden heeft Devin al zijn geld verloren en nu gaat hij op zoek naar een oplossing voor dat probleem. De oplossing die hij in gedachten heeft? Het vinden van de bijzonder zeldzame 'Zeroes'.

Mooie cast
Sneakerheads presenteert niet alleen een leuke verhaallijn, maar bovendien ook nog eens een zeer kwalitatieve cast. Het gaat hierbij onder meer om Allen Maldonado (bekend van onder meer The Last O.G.) en Andrew Bachelor (Black Jesus).

Wil je alvast een voorsmaakje van wat deze gloednieuwe serie allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer. Kan je echter al niet meer wachten om ze te bekijken? Dat hoeft ook niet, want ze staat vanaf vandaag, vrijdag 25 september 2020 op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze topseries toe in oktober
Series / Featured

Netflix voegt deze topseries toe in oktober

Oktober is wat series betreft net iets minder dan andere maanden, maar er zitten wel wat pareltjes tussen.

Netflix voegt tal van films toe in oktober. Op seriegebied is het helaas net iets minder goed, al zijn het wel een paar gave titels waar we al wat langer naar uitkijken. We zetten ze voor je op een rij.

EMILY IN PARIS (2 oktober)
Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur waarbij ze werk, vrienden en liefde probeert te combineren.



THE HAUNTING OF BLY MANOR (9 oktober)
Dood betekent niet weg. Een au pair komt terecht in een afgrond vol angstaanjagende geheimen in deze gothic romance van de maker van The Haunting of Hill House.



STAR TREK: DISCOVERY (seizoen 3; vanaf 16 oktober)
In het derde seizoen is de Discovery 900 jaar in de toekomst terecht gekomen. Daar komt de crew erachter dat de Federation niet meer in haar vroegere glorie bestaat en gaan ze op een missie om daar verandering in te brengen.



THE ALIENIST: ANGEL OF DARKNESS (23 oktober)
Rond 1900 worden er in New York dakloze jongeren vermoord. Het is aan psychiatoer Laszlo Kreizler om uit te zoeken wie deze moorden pleegt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'Euphoria' met Zendaya krijgt speciale COVID-aflevering
Series / Nieuws

HBO-serie 'Euphoria' met Zendaya krijgt speciale COVID-aflevering

Fans van de succesvolle serie met Zendaya moeten nog even wachten op nieuwe afleveringen.

De succesvolle tiener-dramaserie Euphoria, waarvoor hoofdrolspeler Zendaya afgelopen week een welverdiende Emmy ontving, krijgt door de coronacrisis pas in 2021 een tweede seizoen. Er komt in de tussentijd echter wel een speciale aflevering die volledig in het teken van COVID staat.

Lees ook: Is 'Euphoria' de meest verontrustende jongerenserie ooit gemaakt?

Om de lange wachttijd tussen het eerste en tweede seizoen van Euphoria te overbruggen, kunnen we rekenen op een aflevering die laat zien hoe de personages van de serie omgaan met de pandemie. Wanneer we deze aflevering kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Veel onduidelijkheid
HBO en de makers van Euphoria doen ondertussen nog erg mysterieus over wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen. Dat de speciale aflevering er komt is trouwens niet volledig nieuw; Zendaya hintte hier al naar tijdens een interview met Jimmy Kimmel. Naar alle verwachting zal de speciale COVID-aflevering de verbinding vormen tussen het eerste en tweede seizoen.

Lees ook: Confronterende HBO tiener-hitserie 'Euphoria' krijgt tweede seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Disney+-serie 'WandaVision' gestoord goed bekeken
Series / Nieuws

Eerste trailer Disney+-serie 'WandaVision' gestoord goed bekeken

De eerste beelden trokken uiterst veel kijkers naar YouTube, mogelijk zelfs recordbrekende aantallen.

De eerste trailer van Marvel-serie WandaVision werd extreem goed bekeken. Binnen 24 uur trok de trailer maar liefst 53 miljoen kijkers. Dat is naar het schijnt een record voor een streamingserie.

Eigenlijk zou WandaVision pas volgend jaar te zien moeten zijn, maar door een reeks veranderingen achter de schermen, is het nu de eerste Marvel-serie die op Disney+ te zien zal zijn. Fans kregen al een glimp op de serie tijdens de Emmy Awards-uitreiking en dat bleek een zeer succesvol debuut.

Lees ook: Grote verrassing op komst in Marvel-serie 'WandaVision'

53 miljoen views
De eerste trailer scoort gestoord goed. Volgens Deadline werd deze 53 miljoen keer bekeken binnen de eerste 24 uur. Dat is veel meer dan een filmtrailer die tijdens de Super Bowl vrijgegeven werd. Zo trok die van Black Widow eerder dit jaar 18,7 miljoen kijkers. Het lijkt er dus op dat de serie een groot succes gaat zijn voor Marvel Studios en Disney+.

Lees ook: Eerste trailer Marvel-serie 'WandaVision'!

Toch komt dit aantal kijkers niet in de buurt van bijvoorbeeld het grote succes dat Avengers: Endgame was. Daarvan werden de eerste beelden binnen 24 uur maar liefst 289 miljoen keer bekeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'The Walking Dead'-finale: De moeite waard?
Series / Nieuws

Recensies 'The Walking Dead'-finale: De moeite waard?

Hoe wordt A Certain Doom ontvangen, de nieuwe 'finale' van dit tiende seizoen?

The Walking Dead brengt straks het tiende seizoen tot een einde. Althans, soort van. Op 4 oktober zendt AMC in de Verenigde Staten de aflevering A Certain Doom uit, die als een tweede midseason-finale dient.

De televisiezender kondigde een tijd geleden namelijk aan dat de serie er na het elfde seizoen helemaal mee stopt. Maar voordat het zover is, wordt het tiende seizoen nog wat uitgebreid met een paar extra afleveringen.

Lees ook: Dit zijn de meest geliefde 'The Walking Dead'-afleveringen

A Certain Doom
De aflevering A Certain Doom, die oorspronkelijk dus bedoeld was als seizoensfinale, doet nu dus dienst als een tweede midseason-finale. Of beter gezegd: een tweederde-finale, want het seizoen is nu twee derde onderweg.

Lees ook: 'The Walking Dead' teaset verdoemenis

Binnenkort volgt er meer, maar voor die tijd hebben we alvast de eerste recensies binnen van A Certain Doom:
Forbes: "Er is veel om van te houden in A Certain Doom." Maar: "Het was het wachten waard. Maar ik had wel meer verwacht, vooral wat meer 'doom', al denk ik dat we daar al veel van hebben gehad."
ComicBook: "Het is een bloederige, bekende, bevredigende en definitieve finale, nu het definitieve einde voor de serie er eindelijk aan zit te komen."
Den of Geek: "The Walking Dead seizoen 10 'eindigt' met een leuke aflevering die wat losse eindjes aan elkaar knoopt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenslag voor 'Star Wars'-serie van Disney+
Series / Nieuws

Tegenslag voor 'Star Wars'-serie van Disney+

De serie rond Rogue One, de spin-off van de Star Wars-saga, krijgt een tegenslag te verwerken.

Een tegenslag voor de serie die Disney+ ontwikkelt rond Star Wars-personage Cassian Andor. Tony Gilroy stopt als regisseur. Nu neemt Toby Haynes het van hem over en zal in elk geval de eerste drie afleveringen maken.

Deadline meldt dat Tony Gilroy, die de redder was van de film Rogee One: A Star Wars Story (hij nam het over van Gareth Edwards nadat die overweldigd was door de druk van de film), vanwege coronarestricties niet kan helpen met het regisseren van afleveringen. Daarom stopt hij als regisseur. Hij gaat wel verder als showrunner en uitvoerend producent.

Lees ook: Eindelijk gaat het de nieuwe 'Star Wars'-serie voor de wind

Nieuwe regisseur
Gilroy woont op dit moment in New York City, waar hij blijft. Dat is ook niet heel vreemd, want de opnames zouden in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden, waar het aantal coronabesmettingen hard oploopt. Nu neemt dus Haynes het van hem over.

Lees ook: 'Star Wars: Cassian Andor' brengt nog iemand terug

In de serie volgen we Cassian Andor voor de gebeurtenissen in de spin-off film. We zien hem in de vroege dagen van de Rebellen en zien hoe hij zijn robot K-2SO ontmoet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' wordt nog veel gestoorder dan de trailer laat zien
Series / Nieuws

'WandaVision' wordt nog veel gestoorder dan de trailer laat zien

WandaVision, de eerste echte Marvel Studios-serie, onthulde kortgeleden zijn eerste trailer. Maar wordt nog veel gekker.

Als je van mening bent dat de eerste trailer die voor WandaVision werd vrijgegeven, helemaal gestoord is, maak dan je borst maar vast nat. Volgens acteur Paul Bettany, die de herrezen Vision gaat spelen, wordt de serie nog veel gekker dan het lijkt.

Paul Bettany reageerde op Twitter op Kevin Smith en belooft daar dat de serie echt helemaal doorgedraaid zal zijn als je hem dan eindelijk kan zien. Laatstgenoemde liet weten dat hij enorm uitkijkt naar de serie, waar Bettany dus op reageerde.

Lees ook: Grote verrassing op komst in Marvel-serie 'WandaVision'

WandaVision
WandaVision begint met Scarlet Witch en Vision in een vreemde sitcom-achtige realiteit. Daarin lijkt alles koek en ei, maar al snel komt het duo erachter dat er iets niet in de haak is. Er is iets mis en er is iets aan de hand. Wat precies, daar kunnen ze niet snel de vinger op leggen.

Lees ook: Eerste trailer Marvel-serie 'WandaVision'!

Maar naarmate de serie vordert, komen ze daar natuurlijk wel achter en dan wordt het een bizarre show die speelt met de werkelijkheid. Dat blijkt ook wel uit de link die de serie heeft met Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waarin Scarlet Witch voor zal komen en het multiversum helemaal los gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom moest deze baby dood in 'Vikings'?
Series / Featured

Waarom moest deze baby dood in 'Vikings'?

Vikings-schurk Ivar the Boneless doodde het kleine kindje Baldur. Waarom eigenlijk?

Waarom moest Baldur, de zoon van Ivar the Boneless, dood in Vikings? Ivar kreeg in het vijfde seizoen van de serie een kind, Baldur. Maar hij liet hem voor dood achter in het bos, toen hij erachter kwam dat het kind een misvormd gezicht had.

Het is een lot dat Ivar zelf bijna ook meemaakte. Toen Ragnar Lothbrok erachter kwam dat zijn zoon misvormde benen had, nam hij hem namelijk mee het bos in om hem te doden. Maar dat deed hij niet. De jongste zoon van Ragnar moest daarom dood, maar hij kon hem niet doden. Aslaug kwam erachter dat Ivar vermist was en haalde hem uit het bos, zodat hij kon overleven.

Lees ook: 'Vikings': Hoe ging de echte Ragnar Lothbrok dood?

Arme Baldur
Ivar was ook impotent. Zijn vrouw Freydis had dan ook in het geheim seks met een andere man en overtuigde Ivar ervan dat hij haar bezwangerd had nadat ze wat van zijn bloed gedronken had. Ivar geloofde dat hij een god was, en noemde zijn kind dan ook naar de mooie zoon Baldur van Odin.

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten

Waar Freydis die schoonheid zag in haar kindje, zag Ivar alleen een misvormd wezen. Wat er precies mis was met het kind is niet helemaal duidelijk, dat kregen we namelijk nooit te zien. Maar de kans is groot dat hij Schisis had, een afwijking in het gezicht die zich kenmerkt door een spleet in de bovenlip en soms het gehemelte.

Dat zou de overlevingskansen van Baldur kleiner gemaakt hebben en dus besloot Ivar om hem voor dood in het bos achter te laten. Vossen namen hem mee en doodden het kind daarop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.