Wordt mobiele streamingdienst 'Quibi' alweer opgedoekt?

Wordt mobiele streamingdienst 'Quibi' opgedoekt?

De cijfers die de mobiele streamingdienst weet voor te leggen zijn erg slecht...

Geoffrey Ketels, 23 september 2020 om 17:09

Bij de lancering van de mobiele streamingdienst Quibi werd er heel wat verwacht van deze nieuwe speler. Die verwachtingen blijken nu stevig overschat te zijn, want het achterliggende bedrijf staat het water aan de lippen.
In april van dit jaar werd de mobiele streamingdienst Quibi met veel tamtam op de wereld losgelaten. Verschillende partijen investeerden aanzienlijke bedragen in de mobiele streamingdienst en ook de samenwerkingsverbanden die Quibi kon voorleggen wisten vriend en vijand te verrassen. Met namen zoals Disney, BBC, ITV, Sony, Time Warner en Alibaba aan boord moest deze dienst uitgroeien tot een belangrijke speler op de markt. Dat heeft echter net even anders uitgepakt...

Mogelijkheden bekijken
De situatie voor Quibi is zo ernstig dat het bedrijf op dit ogenblik met verschillende adviesbureaus bekijkt over welke mogelijkheden ze precies beschikt. Volgens verschillende bronnen is de kans bijzonder groot dat het bedrijf zal worden verkocht voor een absolute spotprijs. Er zouden echter momenteel nog geen noemenswaardige kopers zijn.

Daardoor bestaat de kans ook dat de hele onderneming gewoon zal worden opgedoekt. Mocht dat het geval zijn laat ze een behoorlijke financiële put na.

Eén ding staat in ieder geval vast, het concept van een louter en alleen mobiele streamingdienst is iets waar veel mensen in tijden van Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ duidelijk niet op zitten te wachten. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Lees meer over: Quibi, streamingdienst, mobiele streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws