'Moonlight'-regisseur werkt aan derde seizoen HBO-serie 'The Knick'

HBO-serie 'The Knick' krijgt derde seizoen

Regisseur Steven Soderbergh was verantwoordelijk voor de eerste twee seizoenen van de serie met Clive Owen en Andre Holland.

Zilko Tarici, 25 september 2020 om 13:52

De eerste twee seizoenen van The Knick waren weliswaar producties van Cinemax, maar werden door HBO beschikbaar gesteld om te streamen. In totaal werden er 20 afleveringen gemaakt, die alle werden geregisseerd door Oscarwinnaar Steven Soderbergh. En hoewel het er eerst op leek dat het bij twee seizoenen zou blijven, lijkt het er sterk op dat er toch een nieuw seizoen komt!
Lees ook: Waarom 'The Knick' sneuvelde

Soderbergh heeft The Playlist namelijk laten weten dat André Holland, een van de hoofdrolspelers van de serie, en Barry Jenkins, regisseur van Moonlight, werken aan een derde seizoen. Holland speelde in de eerdere reeksen de rol van Dr. Algernon Edwards, de assistent van de hoofdchirurg (Clive Owen) van het Knickerbocker ziekenhuis. Soderbergh liet tevens weten dat hij bij de serie betrokken zal blijven als uitvoerend producent en dat bedenker/scenaristen/showrunners Jack Amiel en Michel Begler hetzelfde zulen doen. Soderbergh zij er het volgende over:

"André en Barry hebben een geweldig idee bedacht samen met Jack en Michael. De ontwikkeling ervan lijkt snel te verlopen. Ik heb het script voor de eerste aflevering al gelezen, en dat is fantastisch."

Lees ook: Einde voor 'The Knick' na twee seizoenen

Spinoff of vervolg?
Het is nog onduidelijk of het nieuwe seizoen een direct vervolg op de eerdere seizoenen zal zijn of een op zichzelf staande spinoff over Dr. Edwards. Ook weten we nog niet of Jenkins alle afleveringen zal regisseren zoals Soderbergh dat deed, of slechts delen voor zijn rekening zal nemen. Hier horen we ongetwijfeld binnenkort meer over.

Bron: The Playlist

Lees meer over: The Knick, Barry Jenkins, Andre Holland, Steven Soderbergh, Clive Owen

Informatie over de serie: The Knick

Populair nieuws