Filmklassieker 'Rashomon' wordt tv-serie

Filmklassieker 'Rashomon' wordt tv-serie

De Japanse film brak in 1950 alle gangbare regels van de manier waarop verhalen in filmische vorm werden verteld.

Zilko Tarici, 26 september 2020 om 15:58

Ongeveer twee jaar geleden werd al aangekondigd dat de Japanse filmklassieker Rashomon van de geroemde regisseur Akira Kurosawa tot een serie wordt gekneed. Sindsdien hebben we echter maar weinig over het project vernomen. Vandaag is bekend geworden dat HBO Max samen met Amblin Television werkt aan de serie en dat het script wordt geschreven door Billy Ray (The Comey Rule) en Virgil Williams (Mudbound).
In plaats van een directe remake, zal de serie van HBO Max het centrale concept van Rashomon nemen en toepassen in een nieuw verhaal, waaarin een gruwelijke verkrachting en moord door verschillende betrokkenen wordt toegelicht. In de film uit 1950 zagen we hoe eenzelfde voorval werd verteld vanuit het perspectief van een bandiet, een bruid, een houthakker en de vermoorde samurai die centraal stond in het film.

Een relevant project
In een gezamenlijke verklaring lieten Amblin, Ray en Williams weten dat ze er alles aan zullen doen om het werk van Kurosawa te eren. Ook vinden ze dat het project tegenwoordig des te relevanter is gezien al het 'fake news' waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

De serie Rashomon krijgt overigens de volledige steunvan de familie van wijlen Kurosawa. Wanneer we de serie kunnen verwachten, is nog onbekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Rashomon, Akira Kurosawa, Toshiro Mifune, HBO Max, Billy Ray

Populair nieuws