search

Ons nieuws van zaterdag 26 september 2020

'Justice League Dark' krijgt nu al spin-offs van HBO
Series / Nieuws

'Justice League Dark' krijgt nu al spin-offs van HBO

Met personages als Constantine en Zatanna komen er op HBO Max ook al een spin-offs van het nog te verschijnen Justice League Dark.

De verschillende streamingdiensten zetten vol in op superheldenseries. Disney+ heeft bijvoorbeeld de Marvel-series verbonden aan het Marvel Cinematic Universe en HBO Max richt zich voor allerlei uiteenlopende projecten.

Een van de eerst aangekondigde superheldenproducties is Justice League Dark van J.J. Abrams en nu wordt via The Hollywood Reporter duidelijk dat de streamingdienst "werkt aan bovennatuurlijke shows met onder meer Constantine en Zatanna."

Lees ook: Nieuwe Constantine lijkt al gecast!

Justice League Dark en spin-offs
Over de Justice League Dark-serie van J.J. Abrams is eigenlijk nog maar weinig bekend. Over de spin-off kan dus ook nog zeer weinig gemeld worden. Aangezien Justice League Dark in 2021 moet verschijnen is het niet ondenkbaar dat we binnenkort krijgen te horen welke acteurs te zien zullen zijn.

Andere DC-serie die nieuw op HBO Max gaan verschijnen gaan over onder meer het personage Peacemaker uit de nog te verschijnen film The Suicide Squad en de Gotham City Police Department, een prequel op de film The Batman. Ook zou er een Green Lantern-serie moeten verschijnen - vermoedelijk binnen het Arrowverse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf! Zo werd het schip Razor Crest uit 'The Mandalorian' gemaakt!
Series / Video/clip/featurette

Gaaf! Zo werd het schip Razor Crest uit 'The Mandalorian' gemaakt!

Het schip van Mando uit de Star Wars-serie The Mandalorian krijgt gave video van ILM. Zien!

De Star Wars-franchise staat bekend om de iconische personages. Maar er zijn ook een aantal zeer gave ruimteschepen. Denk maar aan de Millennium Falcon, de X-Wing en de TIE Fighter! Recent voegde de Razor Crest uit The Mandalorian zich bij de vloot.

Het schip is veelvuldig is de serie van Disney+ te zien. Het hoofdpersonage van Pedro Pascal reist namelijk naar heel wat locaties en planeten. De Razor Crest is niet alleen zijn huis, maar ook de plaats waar hij heel wat spullen in opbergt.

Lees ook: Eerste trailer 'The Mandalorian' seizoen 2!!

Inside ILM: Creating the Razor Crest
De visuele effecten in de serie van showrunner Jon Favreau werden al meerdere keren bekroond en nu heeft de effectenstudio Industrial Light & Magic een gave video online gezet waarin te zien is hoe de Razor Crest tot leven komt in de serie die eind volgende maand weer verdergaat met het tweede seizoen!

Lees ook: Gave foto's 'The Mandalorian' met vrouwelijke Mandalorian

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe deze week

Er zijn drie nieuwe toevoegingen aan streamingdienst Disney+ deze week!

Er verschenen drie nieuwe series op streamingdienst Disney+. Twee daarvan kregen een nieuwe aflevering en van een serie werden maar liefst drie nieuwe seizoenen online gezet.

Dit artikel valt deze week uiteen in twee groepen. Eerst vertellen we je over nieuwe afleveringen van series en daarna hebben we het over nieuwe seizoenen.

Nieuwe afleveringen
ONE DAY AT DISNEY (S01E42): Aflevering 42 in de reeks One Day at Disney, waarin we verschillende medewerkers van Disney tijdens een dag van hun werk volgen, draait om dierenarts Dr. Natalie Mylniczenko. Zij heeft elke dag weer te maken met verschillende dieren.
BECOMING (S01E01): In deze eerste aflevering van Becoming bezoekt Anthony Davis zijn thuisstadje. Hij deelt zijn levensverhaal en leert ons hoe hij ooit een NBA-ster kon worden.

Nieuwe seizoenen
SOY LUNA (3 seizoenen): Luna verhuist met haar adoptieouders naar Buenos Aires en ontdekt hoe de liefde een verschil kan maken, ondanks afstand en tijd. Ze is een jong en scherpzinnig meisje dat als baby in de steek werd gelaten en gaandeweg komt ze erachter dat dit gebeurd is om redenen die anders blijken te zijn dan voorheen gedacht. Op haar pad ontmoet ze mensen die sterk van haar verschillen, maar die haar wel dichterbij haar afkomst kunnen brengen. Onderwijl zal ze leren dat passie, vriendschap en liefde haar zullen helpen op het pad dat ze kiest
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmklassieker 'Rashomon' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Filmklassieker 'Rashomon' wordt tv-serie

De Japanse film brak in 1950 alle gangbare regels van de manier waarop verhalen in filmische vorm werden verteld.

Ongeveer twee jaar geleden werd al aangekondigd dat de Japanse filmklassieker Rashomon van de geroemde regisseur Akira Kurosawa tot een serie wordt gekneed. Sindsdien hebben we echter maar weinig over het project vernomen. Vandaag is bekend geworden dat HBO Max samen met Amblin Television werkt aan de serie en dat het script wordt geschreven door Billy Ray (The Comey Rule) en Virgil Williams (Mudbound).

In plaats van een directe remake, zal de serie van HBO Max het centrale concept van Rashomon nemen en toepassen in een nieuw verhaal, waaarin een gruwelijke verkrachting en moord door verschillende betrokkenen wordt toegelicht. In de film uit 1950 zagen we hoe eenzelfde voorval werd verteld vanuit het perspectief van een bandiet, een bruid, een houthakker en de vermoorde samurai die centraal stond in het film.

Een relevant project
In een gezamenlijke verklaring lieten Amblin, Ray en Williams weten dat ze er alles aan zullen doen om het werk van Kurosawa te eren. Ook vinden ze dat het project tegenwoordig des te relevanter is gezien al het 'fake news' waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

De serie Rashomon krijgt overigens de volledige steunvan de familie van wijlen Kurosawa. Wanneer we de serie kunnen verwachten, is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl'-fans zijn niet blij met naderend einde
Series / Nieuws

'Supergirl'-fans zijn niet blij met naderend einde

Supergirl-fans laten van zich horen op sociale media. We zetten wat reacties op een rij!

Eerder deze week bleek dat The CW de stekker uit Supergirl trekt. Het aankomende zesde seizoen krijgt twintig afleveringen en is de laatste van de reeks.

Daarmee komt de serie voor een tweede keer tot een einde. Ditmaal echter definitief. De serie was in 2015 te zien op CBS, waar de show niet genoeg kijkers trok om de dure uitzendtijd te rechtvaardigen. De serie werd daarop overgezet naar The CW, waar deze in eerste instantie relatief los van het Arrowverse bestond. Al snel werd de boel echter samengevoegd en speelde de serie rond Supergirl zich ook in het Arrowverse af.

Lees ook: Na zes seizoenen stopt 'Supergirl' ermee

Het doek valt
Maar na zes seizoenen en meer dan honderd afleveringen valt dus het doek voor de serie. Fans van Supergirl zijn daar bepaald niet blij mee, en dat laten ze op sociale media wel weten.

Lees ook: Nieuwe seizoensfinale voor 'Supergirl' wegens coronavirus

Helaas zijn de kijkcijfers echter flink teruggelopen sinds de serie begon. Op CBS - traditioneel een zender met een groot bereik - trok de show gemiddeld 9,81 miljoen kijkers. Het tweede seizoen waren er nog 3,12 miljoen over en het vijfde seizoen trok er gemiddeld nog maar 1,58 miljoen in de VS.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-verkrachting liep eerst heel anders
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-verkrachting liep eerst heel anders

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat Daenerys zo'n verschrikkelijk moment zou moeten doorstaan.

Het huwelijk van Khal Drogo en Daenerys Targaryen was oorspronkelijk veel anders, tot HBO de pilot van Game of Thrones opnieuw op liet nemen. Dat blijkt uit een nieuw boek over de serie.

Schrijver George R.R. Martin sprak met James Hibberd voor zijn boek Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Untold Story of the Epic Series. Daarin leren we ook wat er anders is in de serie.

Lees ook: 'Game of Thrones'-makers wilden hoofdpersoon weglaten

De huwelijksavond
"Toen begonnen we met de opnames van de huwelijksavond. In de versie van Emilia Clarke is het verkrachting. Maar in mijn boek is het dat niet, en het is niet zoals de verkrachting die we met Tamzin Merchant filmden. Het was verleiding. Dany en Drogo hebben niet dezelfde taal. Dany is een beetje bang, maar ook een beetje opgewonden en Drogo houdt meer rekening met haar. De enige woorden die hij kent zijn 'ja' of 'nee', en oorspronkelijk was het een veel trouwere versie," aldus Martin.

Lees ook: 'Game of Thrones'-actrice en ex-Bondgirl Diana Rigg overleden

In de serie zien we hoe Daenerys juist verkracht wordt door Drogo. Later groeien de twee meer naar elkaar toe en zien we hoe Dany uiteindelijk een machtige vrouw wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier heeft de 'LOST'-maker echt spijt van
Series / Nieuws

Hier heeft de 'LOST'-maker echt spijt van

Damon Lindelof heeft hier het meeste spijt van als het op LOST aankomt.

Damon Lindelof is een van de makers van de populaire serie LOST. Die immens populaire serie was tussen 2004 en 2010 te zien, maar heeft nog altijd een van de meest besproken finales.

Lindelof vertelt in een nieuw interview met Variety dat hij spijt heeft van de manier waarop omgegaan is met de negatieve stemmen rond de finale van de serie. "Ik heb het narratief dat de finale echt slecht was niet bedacht, maar wel versterkt," legde Lindelof uit.

Lees ook: Origineel plan rond einde 'Lost' onthuld

Wel prima
"Het feit dat mensen de behoefte voelen om tegen mij te zeggen: 'Hey, ik vond de manier waarop het eindigt eigenlijk wel goed'," laat wel wat zien, volgens Lindelof. Weer anderen geven bij hem aan te willen weten of het einde van een serie tegen gaat vallen. "Dat ik mensen heb verteld hoe ze zich over Lost moeten voelen, blijft een van de dingen waar ik behoorlijk spijt van heb," aldus Lindelof.

Lees ook: 'LOST'-serie kan zomaar een reboot krijgen

De serie eindigde in 2010 en deed dat met zo'n beetje de enige mogelijke conclusie die te bedenken viel. Maar dat viel voor fans dus flink tegen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt Keanu Reeves dan toch Moon Knight?!
Series / Nieuws

Wordt Keanu Reeves dan toch Moon Knight?!

Het zou een van de opvallende invulling zijn sinds tijden: Keanu Reeves als de duistere Marvel-held.

Het lijkt er steeds meer op dat acteur Keanu Reeves dan toch naar het Marvel Cinematic Universe komt. Hij is al met vele rollen in verband gebracht, maar volgens een nieuw gerucht zou de gewilde acteur uit The Matrix en John Wick debuteren op Disney+.

Volgens The Illuminerdi zou Reeves de rol moeten gaan spelen van het personage Moon Knight, de titelheld in de Marvel-serie die naar verluidt snel in productie genomen zouden moeten worden en wie weet wel eerder debuteert dan series als Hawkeye, Ms. Marvel en SHe-Hulk.

Lees ook: Wie is de nieuwe Marvel-held Moon Knight van Disney+?

Keanu Reeves als Moon Knight
Ook het casting-profiel sluit prima aan op Reeves. Marvel zou zoeken naar een acteur van circa 40 tot 50 jaar om de rol van van alter ego Marc Spector te spelen.

De afgelopen weken komen er heel wat nieuwe details vrij over de Marvel-producties. Zo werd actrice Tatiana Maslany aangetrokken als She-Hulk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto van de nieuwe Batwoman!
Series / Nieuws

Eerste foto van de nieuwe Batwoman!

Actrice Javicia Leslie uit de serie The Family Business speelt nu Batwoman.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat actrice Ruby Rose niet langer de rol van het personage Kate Kane / Batwoman zou spelen en daarna werd actrice Javicia Leslie naar voren geschoven als haar vervanger. Hieronder zie je een eerste foto van de actrice als de nieuwe Batwoman!

Leslie ken je misschien uit de serie The Family Business en ze gaat in de superheldenserie Batwoman van de zender The CW de rol spelen van alter ego Ryan Wilder. De foto werd door Leslie zelf gedeeld op Instagram.

Lees ook: Eerste blik op nieuwe Batwoman!

"Pas op, Gotham, ik heb mijn pak aan en ben klaar om te gaan... En wacht maar tot Ryan Wilder haar eigen draai aan het Batpak geeft. @cwbatwoman," schreef de actrice bij onderstaande foto.

Bekijk op instagram

De opnames voor het tweede seizoen vinden op dit moment plaats. Terugkerende rollen in de DC-serie zijn voor Rachel Skarsten (Alice), Meagan Tandy (Sophie Moore), Nicole Kang (Mary Hamilton), Camrus Johnson (Luke Fox) en Dougray Scott (Jacob Kane). Gabriel Mann zal de schurk Hush spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit bizarre personage in 'Game of Thrones' ontbreekt
Series / Nieuws

Waarom dit bizarre personage in 'Game of Thrones' ontbreekt

Game of Thrones liet een van de meest bizarre personages uit de boeken weg.

Game of Thrones zit vol schokkende momenten. Een van de meest gruwelijke momenten is The Red Wedding, waarbij het complete leger van de familie Stark in de val gelokt wordt en afgeslacht wordt. Ook Catelyn Stark wordt gedood.

Maar waar Catelyn in de boeken verandert in Lady Stoneheart, gebeurt dat in de serie niet. Een van de redenen was volgens showrunner David Benioff dat zij de plannen van schrijver George R.R. Martin in de boeken niet wilden verpesten. "Het had voor een deel te maken met bepaalde plannen van George in de boeken die wij niet wilden verklappen."

Lees ook: 'Game of Thrones'-makers wilden hoofdpersoon weglaten

Maar Jon Snow dan?
"Daar komt bij dat we wisten dat de wederopstanding van Jon Snow eraan zat te komen. En te veel herrijzenissen zou de impact van personages die dood gaan wat verkleinen. En daarvoor wilden we dus ons kruit drooghouden."

Lees ook: 'Game of Thrones'-actrice en ex-Bondgirl Diana Rigg overleden

En dus werd besloten om Catelyn Stark dood te laten. "Haar laatste moment was ook zo goed, dat we voor ons gevoel haar niet terug konden brengen als een zombie die niet kan praten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt in 2022 meer 'Star Wars'-series
Series / Nieuws

Disney+ brengt in 2022 meer 'Star Wars'-series

Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi komen vermoedelijk in 2022 online uit!

Er zijn een aantal factoren die het werk aan de Star Wars-series vertraagd hebben. Maar het begint erop te lijken dat de boel langzaamaan toch samenkomt en de ontwikkelingen langzaamaan wat sneller gaan. Corona of geen corona: the show must go on.

Bespin Bulletin, een fansite, laat weten dat de geplande series rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor vermoedelijk in 2022 op Disney+ te zien zijn. Eigenlijk was het de bedoeling dat beiede series eerder te zien zouden zijn.

Lees ook: Eindelijk gaat het de nieuwe 'Star Wars'-serie voor de wind

In 2022 te zien
"Ze wilden Cassian in de zomer of herfst van 2021 vertonen, maar toen zorgde corona voor vertraging", deelde Bespin Bulletin. "Ik geloof dat Cassian tot juli 2021 opgenomen wordt. Kenobi wordt rond diezelfde tijd, maar misschien een maand later, afgerond. Dus ja, de lente, zomer en herfst lijken goede tijden voor Star Wars-dingen op Disney+ in 2022."

Lees ook: 'Star Wars: Cassian Andor' brengt nog iemand terug

Eerder bleek nog dat Tony Gilroy vanwege het coronavirus moest opstappen als maker van de serie rond Cassian Andor. Hij is al vervangen, en blijft nu in New York City, om te voorkomen dat hij het virus krijgt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen