Netflix wordt mogelijk weer iets duurder

Netflix wordt mogelijk weer iets duurder

Volgens een analist die op Wall Street werkt, wordt de streamingdienst mogelijk iets duurder.

Jim Pedd, 29 september 2020 om 21:23

Het zou zomaar kunnen dat Netflix ineens duurder wordt. Dat stelt althans een analist die op Wall Street werkt. De streamingdienst zou zijn abonnementsprijzen mogelijk een beetje, maar niet veel, omhoog gaan doen.
Dat stelt analist Alex Giaimo die op Wall Street werkt. Volgens hem was Netflix in zijn kwartaalbericht aan investeerders over het eerste kwartaal nog heel stellig en was de boodschap dat de prijzen niet omhoog zouden gaan. Sterker nog: er stond ”we denken niet over prijsverhogingen”. Dat is nu een stuk vager geformuleerd, mogelijk met gevolgen.

Netflix-prijzen
Volgens Giaimo zullen de prijzen vermoedelijk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika omhoog gaan. De kans is aanwezig dat er de boel 1 of 2 euro per maand duurder wordt, denkt hij. “Dat zou dan in 2021 zorgen voor een inkomstengroei van 700 miljoen dollar.”

Voor Netflix zijn dit soort dingen natuurlijk belangrijk; het bedrijf heeft flink geld nodig om nieuwe content te kunnen blijven produceren. Daar gaat elk jaar meer dan 10 miljard dollar in zitten, om ervoor te zorgen dat men competitief blijft met andere streamingdiensten.

Bron: Comicbook

Lees meer over: Netflix, Kosten, Abonnement

Populair nieuws