search

Ons nieuws van dinsdag 29 september 2020

Netflix wordt mogelijk weer iets duurder
Series / Streaming-diensten

Netflix wordt mogelijk weer iets duurder

Volgens een analist die op Wall Street werkt, wordt de streamingdienst mogelijk iets duurder.

Het zou zomaar kunnen dat Netflix ineens duurder wordt. Dat stelt althans een analist die op Wall Street werkt. De streamingdienst zou zijn abonnementsprijzen mogelijk een beetje, maar niet veel, omhoog gaan doen.

Dat stelt analist Alex Giaimo die op Wall Street werkt. Volgens hem was Netflix in zijn kwartaalbericht aan investeerders over het eerste kwartaal nog heel stellig en was de boodschap dat de prijzen niet omhoog zouden gaan. Sterker nog: er stond "we denken niet over prijsverhogingen". Dat is nu een stuk vager geformuleerd, mogelijk met gevolgen.

Netflix-prijzen
Volgens Giaimo zullen de prijzen vermoedelijk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika omhoog gaan. De kans is aanwezig dat er de boel 1 of 2 euro per maand duurder wordt, denkt hij. "Dat zou dan in 2021 zorgen voor een inkomstengroei van 700 miljoen dollar."

Voor Netflix zijn dit soort dingen natuurlijk belangrijk; het bedrijf heeft flink geld nodig om nieuwe content te kunnen blijven produceren. Daar gaat elk jaar meer dan 10 miljard dollar in zitten, om ervoor te zorgen dat men competitief blijft met andere streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met een gloednieuwe functie
Series / Streaming-diensten

Disney+ komt met een gloednieuwe functie

Disney+ maakt nu al GroupWatch beschikbaar in de Verenigde Staten. Nu Nederland nog.

Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse abonnees op Disney+ gebruik maken van GroupWatch. Van die functie wisten we al een tijdje dat er proeven mee gedaan worden, maar helaas brengt dat de release niet snel dichterbij hier in Nederland.

Na een reeks proeven in onder andere Nieuw-Zeeland en Canada, is Disney er nu klaar voor de functie uit te rollen naar de Verenigde Staten. Daar kunnen mensen vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe functie. Hier in Nederland moeten we dus nog even wachten op de release, maar zal die in de loop van de herfst plaatsvinden.

Hoe werkt GroupWatch
"Als je samen met anderen op deze manier je favoriete momenten kan delen, maar tegelijk niet bij elkaar hoeft te zijn," brengt dat volgens Disney+-productmanager Jerrell B Jimerson films en series tot leven. Het helpt bovendien om in deze tijden van corona veilig samen te kijken.

GroupWatch brengt tot zeven mensen tegelijk samen en laat je emoties delen met elkaar via de app van Disney+. Je kan er onder meer voor kiezen een verraste emoji te sturen, maar ook een boze of een lachende. Op die manier kan je samen genieten van de nieuwste series!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Luther'-ster Idris Elba dankt prins Charles voor acteercarrière
Series / Celebrity

'Luther'-ster Idris Elba dankt prins Charles voor acteercarrière

Prins Charles speelde een verrassende rol bij het lanceren van de carrières van bekende acteurs

Prins Charles speelde een verrassende rol bij het lanceren van de carrières van Idris Elba, David Oyelowo en verschillende muziekanten. Idris vertelt over de positieve invloed die Prins Charles had op zijn leven en carrière.

"Toen ik ongeveer 18 jaar oud was, mocht ik auditie doen voor The Prince's Trust", zei de 48-jarige acteur in een Instagram-bericht waarin hij het succes vierde van de belangrijkste liefdadigheidsinstelling van de koninklijke familie.

Lees ook: Yes! Er komt een 'Luther'-film met Idris Elba

"Ik kreeg £1.500 van The Prince's Trust, dat gaf me mijn start en mijn carrière", vervolgde Elba, die de financiering van de Trust gebruikte om zich te bevrijden van de bendecriminaliteit die zijn buurt in Hackney, Noord-Londen teisterde.

De acteur is sindsdien Goodwill Ambassador voor de Trust geworden en nam een "‹"‹korte film op over zijn ervaringen in 2010 met de Londense drugsdealer die jeugdwerker Dante Lauder-Hawkins werd.

Bekijk op instagram


De video die maandag is geplaatst, bevat Britse muzikanten Naughty Boy en Guy Garvey, evenals acteur David Oyelowo, die een opmerkelijk vergelijkbaar pad als Elba voor zijn carrière volgde.

"Ik was ongeveer 17 en wilde heel graag deel uitmaken van het National Youth Music Theatre, maar ikzelf en mijn ouders konden het niet betalen", aldus de Golden Globe-genomineerde.
"Ik kreeg de beurs en ging er deel van uitmaken het National Youth Music Theatre. En het is ook waar ik mijn toekomstige vrouw, Jessica, ontmoette, dus ik heb de Prince's Trust veel te danken."

Prins Charles werd geïnspireerd om het goede doel te starten met zijn Royal Navy-pensioen vanwege de "vernietigende hopeloosheid" veroorzaakt door massale werkloosheid in het midden van de jaren zeventig.

"Het leek me dat we iets moesten doen om een "‹"‹verschil te maken, hoe klein ook", vertelde prins Charles, over zijn wens om een helpende hand te bieden.

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat het de jonge mensen zijn die de moeilijkste ervaringen hebben meegemaakt die het meeste te bieden hebben aan de samenleving", voegde hij eraan toe.

"Mijn organisatie doet zijn best om degenen die hun eigen succes hebben behaald, te steunen om anderen te helpen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk onthuld waar Rachel's "it IS a big deal"-tekst echt over ging
Series / Celebrity

Eindelijk onthuld waar Rachel's "it IS a big deal"-tekst echt over ging

"It's NOT that common, it DOESN'T happen to every guy, and it IS a big deal!" - Rachel Green

"We were on a break!" is misschien wel de beroemdste regel in de Ross/Rachel-saga, maar Rachel Green had een vlijmscherpe come-back. "It's NOT that common, it DOESN'T happen to every guy, and it IS a big deal!". Producent Greg Malins verklaard eindelijk wat nou die 'big deal' was!

Rachel vuurde deze beroemde zin op Ross af tijdens hun ruzie in de première van seizoen 4, The One With the Jellyfish. Nieuwsgierig hoe de scene ook al weer ging? Bekijk hier de beroemde ruzie!

"Het was de enige keer dat ik ooit mijn grap had opgeschreven voordat ik hem in de groep gooide", vertelt Malins. "Ik weet nog dat ik dacht: Als ik dit niet precies goed breng, komt het er niet in."

Lees ook: 'Friends'-reünie krijgt weer een fikse tegenslag te verwerken

Malins leverde vooral de opzet van de grap, producent Adam Chase wist hem af te maken met de big deal-regel.

Rachels tekst is onder Friends-fans nog steeds reden tot speculatie en theorieën. Ook Chandler's reactie "I knew it!" brengt verwarring. Veel denken dat het over het onvermogen van Ross gaat om te presteren in bed. Malins vertelt nu dat die gok in de buurt zit, maar niet helemaal klopt!

"Ze beledigden elkaar over en weer", zegt Malins, en Rachel's tekst is een terugblik op een scène uit seizoen 2, The One Where Ross and Rachel ... You Know, met name 'het juice box-moment'. Deze scene gaat over het ongelukkige moment dat Ross te vroeg piekte en Rachel zei dat het okay was!

Chase herinnert zich dat toen Malins de grap voor het eerst in de schrijverskamer opperde, "we allemaal precies wisten wat hij bedoelde, en we vonden het geweldig dat het terugging naar een iconisch moment zonder ooit expliciet te zijn."

Hoewel het hem niet verbaast dat sommige mensen de referentie vandaag de dag nog steeds niet herkennen, zegt Chase dat "het studiopubliek het duidelijk herkende en er om lachte op de avond dat we het opnamen."

Lees ook: De 'Friends'-acteurs verdienen gestoord veel geld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een 'New Frontier' in 'The Walking Dead' vervolg
Series / Nieuws

Er komt een 'New Frontier' in 'The Walking Dead' vervolg

In 2023 krijgen Carol en Daryl een eigen The Walking Dead-serie en daarin zijn nieuwe ontdekkingen.

Na seizoen elf van The Walking Dead stopt deze moederserie in de franchise die komende jaren meer spin-offs en zelfs drie films krijgt. De serie rond Carol en Daryl die in 2023 moet verschijnen gaat over het ontdekken van nieuwe kansen.

Tijdens de Walking Dead Universe Preview Special eerder deze week sprak co-ontwikkelaar Scott Gimple over de spin-off met de personages Daryl (Norman Reedus) en Carol (Melissa McBride). "Het volgende hoofdstuk met Daryl en Carol zal vooral gaan over ontdekking," aldus Gimple.

Een 'New Frontier'
"Een nieuwe wereld, een nieuwe toon, een 'New Frontier' voor het verhaal en hun doel - allemaal met de lessen die zijn geleerd van de mensen uit hun apocalyps-familie achter hun zwaarbevochten overwinningen en pijnlijke verliezen," voegde Gimple eraan toe.

Lees ook: 'The Walking Dead' gaat stiekem door na seizoen 11

Voor die spin-off er is, krijgen we eerst nog zeven afleveringen in seizoen tien én maar liefst 24 afleveringen in het "afrondende" elfde seizoen die in 2021 en 2022 wordt uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: 'The Lord of the Rings'-serie start weer op!
Series / Nieuws

Eindelijk: 'The Lord of the Rings'-serie start weer op!

De grote Amazon-serie The Lord of the Rings gaat weer verder met de opnames.

Maanden lagen de opnames voor de serie The Lord of the Rings van Amazon Studios stil, maar nu zijn deze weer opgestart. Deze opnames vinden plaats in Nieuw-Zeeland, waar het wat betreft de coronabesmettingen meevalt.

Deze grote titel is dé productie die de streamingdienst Amazon Prime Video definitief op de kaart moet zetten, al is er op dit moment ook veel succes met The Boys. Volgens Deadline hebben de makers van de serie groen licht gekregen van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten om door te gaan met de opnames.

De opnames voor de eerste twee afleveringen zijn al afgerond en er was al een flinke break ingepland na die opnames om onder meer te werken aan de scripts voor seizoen 2, dus wie weet wordt het 2e seizoen wel gelijk na seizoen 1 opgenomen.

Seizoen 2 al akkoord
Er zijn rollen voor onder meer Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Bonladi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawie, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman en Maxim Baldry.

Lees ook: Tv-serie 'Lord of the Rings' wordt mindblowing!

Het is al bekend dat The Lord of the Rings een tweede seizoen krijgt nadat het eerste in 2021 (of 2022) op Amazon Prime Video is verschenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe verschilt 'The Haunting of Bly Manor' van 'Hill House'?
Series / Nieuws

Hoe verschilt 'The Haunting of Bly Manor' van 'Hill House'?

Regisseur Mike Flanagan licht toe hoe de twee hoofdstukken van de anthology-serie verschillen van elkaar.

Een van de beste originele series die Netflix tot dusver heeft geproduceerd is misschien wel The Haunting of Hill House. Het is dan ook niet zo vreemd dat de verwachtingen rondom vervolgseizoen The Haunting of Bly Manor hooggespannen zijn. Regisseur en showrunner Mike Flanagan (Oculus, Doctor Sleep) legt nu uit hoe het nieuwe seizoen verschilt van de eerste reeks afleveringen.

Lees ook: Trailer lekkere Netflix-griezelserie 'The Haunting of Bly Manor'

In een nieuwe featurette, die je hieronder kunt bekijken, zegt Flanagan het volgende over het nieuwe deel in 'The Haunting-anthology'"

"The Haunting of Bly Manor is het tweede hoofdstuk in The Haunting-anthology. We begonnen met Shirley Jacksons Haunting of Hill House, en vervolgen dat seizoen met een verfilming van de spookverhalen van Henry James. James' The Turn of the Screw is een van de invloedrijkste spookverhalen ooit geschreven. Dit was een perfecte gelegenheid om de verhalen van James bij elkaar te brengen voor een nieuw publiek, en dat was een uitdaging waar ik geen nee tegen kon zeggen."

Volgens Flanagan is Bly Manor meer een gotische romance, waar Hill House juist een dramaserie over een rouwend gezin was:

"Waarin Bly Manor het meeste verschilt van Hill House is dat een liefdesverhaal centraal staat. Als je denkt aan het woord romantiek, komen er gelijk allerlei beelden in je op. Maar een gotische romance is heel anders, en omvat ook mysterie, verdoemenis en emoties die sterk verbonden zijn met de duistere kant van het menselijke gedrag."

Lees ook: Netflix onthult beelden 'Hill House'-opvolger 'The Haunting of Bly Manor'!

Geesten als metaforen
Regisseur Flanagan, die momenteel werkt aan Midnight Mass (een andere horrorserie voor Netflix), worden de geesten in de serie vooral gebruikt als metaforen voor menselijke emoties:

"Net als in Hill House wilde ik geesten gebruiken om het emotionele leed dat we als mensen te verduren krijgen te visualiseren. Waar het eerste seizoen over een hechte familie ging, gaat Bly Manor over vreemdelingen; een familie die wordt gecreëerd door uitzonderlijke omstandigheden."

The Haunting of Bly Manor is vanaf 9 oktober a.s. in zijn volledigheid te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geplaagde productie 'Cowboy Bebop' wordt eindelijk weer hervat!
Series / Nieuws

Geplaagde productie 'Cowboy Bebop' wordt eindelijk weer hervat!

Na herhaald uitstel lijken de makers van Cowboy Bebop eindelijk het eerste seizoen te kunnen afronden.

De live-action verfilming van Cowboy Bebop waar Netflix al jaren aan werkt, is wat je noemt een geplaagde productie. De opnames van de serie kreeg niet alleen te maken met de coronacrisis, maar werden ook ruim negen maanden stilgelegd door een ernstige knieblessure van hoofdrolspeler John Cho.

Lees ook: Netflix pakt groot uit met nieuwe serie 'Cowboy Bebop'!

Gelukkig lijkt het tij te keren voor de productie. De opnames gaan namelijk, met de nodige coronamaatregelen, zeer snel weer beginnen in Nieuw-Zeeland. Het project wordt gemaakt door Tomorrow Studios, Marty Adelstein, ITV Studios en Midnight Radio. De productie en het scenario zijn in handen van Chris Yost (Thor: Ragnarok).

Een unieke stijl
In Cowboy Bebop zien we Cho als Spike Siegel, de leider van een groep intergalactische premiejagers. De oorspronkelijke anime is vooral bekend door zijn stijlvolle, coole en vreemde vormgeving. De hamvraag is voor de fans vooral of ze die vormgeving eer zullen aandoen in de live-action versie.

Het is nog onbekend wanneer we Cowboy Bebop precies kunnen verwachten op Netflix.

Lees ook: Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft trailer 'Resident Evil'-serie vrij!
Series / Trailer

Netflix geeft trailer 'Resident Evil'-serie vrij!

Resident Evil: Infinite Darkness ziet er nog behoorlijk duister uit, en wordt behoorlijk gaaf als we dit zo zien!

Netflix heeft de eerste trailer voor de nieuwe serie Resident Evil: Infinite Darkness. Die moet in de loop van 2021 te zien zijn.

Streamingdienst Netflix werkt al aan een live-action Resident Evil-serie die zal draaien om de Wesker-kinderen. Het is nog onduidelijk of de twee projecten aan elkaar verbonden zijn. Maar de serie komt er in elk geval en nu al zien we een trailer daarvoor.

Infinite Darkness
Eerst werd gedacht dat de serie een film zou worden. Dat is dus niet het geval. We krijgen een serie die draait om Leon S. Kennedy en Claire Redfield. De show wordt geproduceerd door Hiroyuki Kobayashi en geanimeerd door studio Quebico. Er is verder weinig bekend over de serie.

Zo weten we dus niet waar het verhaal precies over zal gaan. De trailer laat in elk geval een duistere setting zien en wijst erop dat de serie behoorlijk duister wordt. We krijgen spanning te zien, die past bij de games en dus geen grootschalige actie die we uit de films kennen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-maker over deze bizarre onthulling
Series / Nieuws

'The Boys'-maker over deze bizarre onthulling

The Boys omvatte weer een vrij bizarre nieuwe onthulling in het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De meest recente aflevering van The Boys eindigde met een grote onthulling. Daar zullen we je meer over vertellen in dit artikel. LEES DUS ALLEEN VERDER ALS JE DE AFLEVERING AL GEZIEN HEBT.

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

The Boys-onthullingen
Stormfront begon het tweede seizoen als een progressieve feminist. Maar twee afleveringen later, bleek al dat ze een racist was. En nu weten we dat ze opgroeide in de Hitler Jugend en dat ze een lid was van de Nazi-partij. Dat is dus ook iets waar ze van vertelde dat ze zelf een Nazi was tijdens de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: 'The Boys' had een knotsgekke seksscène

Maker Eric Kripke vertelde dat het team nooit gedacht heeft over een andere oorsprong voor het personage: "Ik was daar nooit mee bezig. Ik vind het gestoord om te zeggen dat het controversieel is als je zegt dat de Nazi's slecht zijn."

Lees ook: 'The Boys' maakt 'Justice League'-film belachelijk

"Stormfront was in de comics een Nazi en dat was ze voor ons dus ook altijd. Maar we wilden het onthullen en laten zien in de manier waarop tegenwoordig wit nationalisme een rol speelt en laten zien dat het niets meer is dan hetzelfde fascisme en nazisme van al die jaren geleden."[
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston was bijna geen Walter White in 'Breaking Bad'?
Series / Nieuws

Bryan Cranston was bijna geen Walter White in 'Breaking Bad'?

John Cusack gaat na jaren aan geruchten eindelijk in op dit verhaal.

Breaking Bad had in Bryan Cranston een geweldige hoofdrolspeler die volledig overtuigend de rol van Walter White kon spelen. Maar het gerucht gaat al enige tijd dat John Cusack de topfavoriet van de AMC-studiobazen was voor de rol.

We hoorden in 2012 via The Hollywood Reporter dat Cusack en ook Matthew Broderick ooit de favorieten waren voor de rol van Walter White. Omdat Cranston toen de serie begon zo bekend stond om zijn werk als Hal in de sitcom Malcolm in the Middle konden de studiobazen zich niet voorstellen dat hij dit kon. Maar nu blijken de verhalen rond Cusack niet te kloppen.

Lees ook: Het 'Breaking Bad'-universum is bijna voorbij

Geen rol aangeboden
"Nee, ze hebben mij de rol nooit aangeboden," aldus Cusack. "Het is een van de dingen die ik zo vaak gehoord heb, dat ik het bijna zelf ben gaan geloven. Ik zag een van de makers van Breaking Bad, en zei: 'Ben ik nou gek of heb je mij Walter White aangeboden?" En hij zei: 'Nee'. En ik zei toen: 'Oh, gelukkig, ik ben dus niet gek. Ik dacht wel dat ik dit geweten zou hebben als het echt zo zou zijn.'"

Lees ook: Stop maar met hopen er komt geen nieuwe 'Breaking Bad'-serie

Zou hij de rol dan wel accepteren? "Nee, ik wil daar niet eens over nadenken. De acteur die hem gespeeld heeft was perfect. Wat zou je beter kunnen doen dan Bryan Cranston?"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' eindigt met een knaller
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' eindigt met een knaller

The Walking Dead: World Beyond krijgt maar twee seizoenen en 20 afleveringen.

The Walking Dead: World Beyond krijgt maar twee seizoenen. Na twintig afleveringen is het verhaal van de spin-off dus echt voorbij. Showrunner Matt Negrete belooft dat dit met een grootschalig, knallend einde zal zijn.

De twee seizoenen tellende serie is de eerste show in de TWD-franchise die echt een duidelijk begin en een einde heeft. Hij is dus uniek, maar krijgt waarschijnlijk geen echt open einde.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' laat einde van de wereld zien

Duidelijk einde
"Het is een beetje dubbel voor mij," legde Negrete uit tegenover Entertainment Weekly. "We werken op dit moment aan aflevering 7 van seizoen 2 met de schrijvers en we zijn echt allemaal verliefd geworden op deze personages. Dus voor ons allemaal voelt het alsof we altijd voor deze personages zouden kunnen schrijven. Maar tegelijk is het fijn om een serie te kunnen benaderen, wetende wat ons einde gaat zijn en dat we daar naartoe kunnen werken."

Lees ook: Eerste recensies 'The Walking Dead: World Beyond'

"Het is dus niet alsof we een beetje denken van: 'dit is iets waar we in seizoen 6 of zo iets mee kunnen'. Nee, we hebben twee seizoenen en twintig afleveringen. Dat is een uitdaging, want alles moet daar in passen. Maar tegelijk is het fijn om te weten waar je naartoe werkt."

En dat gaat met een knaller eindigen. "We krijgen een groot einde. Ik kan niet zeggen hoe, maar het wordt oprecht groots".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Moon Knight'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Moon Knight'!

Marvel Studios gaat in november beginnen met de opnames van deze serie!

Het lijkt erop dat we heel snel gaan leren wie de rol van Marvels Moon Knight speelt. We horen namelijk via The Illuminerdi dat de opnames van de serie in november van start moeten gaan.

Helaas weten we op dit moment nog niet welke acteur de rol van Marc Spector, a.k.a. Moon Knight, mag spelen in het Marvel Cinematic Universe. Wel is bekend dat Marvel Studios actief aan het zoeken is naar een acteur voor die rol. Het gerucht gaat dat Keanu Reeves en Shia LaBeouf overwogen worden voor de rol.

Lees ook: 'Moon Knight' zoekt twee nieuwe hoofdpersonen

Wie is Moon Knight?
Moon Knight is bedacht door Doug Moench, en verscheen voor het eerst in augustus 1975 in de Marvel-comics. Hij was een steenrijke huurling en CIA-agent die bijna dood ging nadat zijn opdrachtgever hem gespot had. Terwijl hij daar stervende lag, werd hij benaderd door de Egyptische maangod Khonshu die hem een tweede kans in het leven gaf.

Lees ook: Wie is de nieuwe Marvel-held Moon Knight van Disney+?

Spector kwam dus weer tot leven, maar met superkrachten. En gaf het fortuin dat hij als huurling verdiend had uit aan zijn activiteiten als misdaadbestrijder, Moon Knight.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.