'The Witcher'-maker noemt fantheorie een enorme fout

The Witcher-maker noemt fantheorie een enorme fout

Nee hoor, Jaskier is eigenlijk geen magisch wezen. Het was gewoon een fout van de makers.

Jim Pedd, 30 september 2020 om 06:00

Lauren Schmidt Hissrich bevestigt tijdens een interview dat een fantheorie wat haar betreft duidelijk voortkomt uit een fout tijdens de productie van The Witcher.
Kijkers waren blij met de serie. Daarin zagen we hoe Geralt of Rivia als Witcher zijn werk doet, kregen we het oorsprongsverhaal van Yennefer te zien en zagen we hoe Ciri haar familie verloor tijdens de val van Cintra. En we kregen een paar keer de heerlijk humoristische Jaskier te zien, een goede vriend van Geralt.

Lees ook: Geralt vs monsters tijdens opnames 'The Witcher'

Niet ouder
Opvallend is dat de serie zich over meerdere decennia afspeelt. Maar we krijgen geen oudere Jaskier te zien. Waar Geralt en Yennefer niet snel ouder worden doordat ze niet helemaal menselijk zijn, zou Jaskier wel gewoon ouder moeten worden. Dat gebeurde echter niet.

Lees ook: Onverwachte terugkeer in 'The Witcher' seizoen 2

Dat leidde tot speculatie bij fans dat Jaskier stiekem een magisch wezen is. Maar nee hoor: "Nee, dat was gewoon een fout. We hebben in onze schrijverskamer een gigantische tijdlijn hangen die twee whiteboards groot is, en aan de hand daarvan hebben we onze verhalen in het eerste seizoen opgebouwd. We probeerden op die manier bij te houden wanneer iedereen waar zou moeten zijn. Jaskier was altijd een buitenbeentje, want hij zou een boel ouder geworden moeten zijn in dat seizoen. Maar nee, ik denk dat hij stiekem gewoon hele goede genen heeft."

Bron: TV Guide

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich

Populair nieuws