search
Hoe verschilt 'The Haunting of Bly Manor' van 'Hill House'?
Series / Nieuws

Hoe verschilt 'The Haunting of Bly Manor' van 'Hill House'?

Regisseur Mike Flanagan licht toe hoe de twee hoofdstukken van de anthology-serie verschillen van elkaar.

Een van de beste originele series die Netflix tot dusver heeft geproduceerd is misschien wel The Haunting of Hill House. Het is dan ook niet zo vreemd dat de verwachtingen rondom vervolgseizoen The Haunting of Bly Manor hooggespannen zijn. Regisseur en showrunner Mike Flanagan (Oculus, Doctor Sleep) legt nu uit hoe het nieuwe seizoen verschilt van de eerste reeks afleveringen.

Lees ook: Trailer lekkere Netflix-griezelserie 'The Haunting of Bly Manor'

In een nieuwe featurette, die je hieronder kunt bekijken, zegt Flanagan het volgende over het nieuwe deel in 'The Haunting-anthology'"

"The Haunting of Bly Manor is het tweede hoofdstuk in The Haunting-anthology. We begonnen met Shirley Jacksons Haunting of Hill House, en vervolgen dat seizoen met een verfilming van de spookverhalen van Henry James. James' The Turn of the Screw is een van de invloedrijkste spookverhalen ooit geschreven. Dit was een perfecte gelegenheid om de verhalen van James bij elkaar te brengen voor een nieuw publiek, en dat was een uitdaging waar ik geen nee tegen kon zeggen."

Volgens Flanagan is Bly Manor meer een gotische romance, waar Hill House juist een dramaserie over een rouwend gezin was:

"Waarin Bly Manor het meeste verschilt van Hill House is dat een liefdesverhaal centraal staat. Als je denkt aan het woord romantiek, komen er gelijk allerlei beelden in je op. Maar een gotische romance is heel anders, en omvat ook mysterie, verdoemenis en emoties die sterk verbonden zijn met de duistere kant van het menselijke gedrag."

Lees ook: Netflix onthult beelden 'Hill House'-opvolger 'The Haunting of Bly Manor'!

Geesten als metaforen
Regisseur Flanagan, die momenteel werkt aan Midnight Mass (een andere horrorserie voor Netflix), worden de geesten in de serie vooral gebruikt als metaforen voor menselijke emoties:

"Net als in Hill House wilde ik geesten gebruiken om het emotionele leed dat we als mensen te verduren krijgen te visualiseren. Waar het eerste seizoen over een hechte familie ging, gaat Bly Manor over vreemdelingen; een familie die wordt gecreëerd door uitzonderlijke omstandigheden."

The Haunting of Bly Manor is vanaf 9 oktober a.s. in zijn volledigheid te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen