Eindelijk onthuld waar Rachel's "it IS a big deal"-tekst echt over ging

"It's NOT that common, it DOESN'T happen to every guy, and it IS a big deal!" - Rachel Green

Door redactie, 29 september 2020 15:33

"We were on a break!" is misschien wel de beroemdste regel in de Ross/Rachel-saga, maar Rachel Green had een vlijmscherpe come-back. "It's NOT that common, it DOESN'T happen to every guy, and it IS a big deal!". Producent Greg Malins verklaard eindelijk wat nou die 'big deal' was!
Rachel vuurde deze beroemde zin op Ross af tijdens hun ruzie in de première van seizoen 4, The One With the Jellyfish. Nieuwsgierig hoe de scene ook al weer ging? Bekijk hier de beroemde ruzie!

"Het was de enige keer dat ik ooit mijn grap had opgeschreven voordat ik hem in de groep gooide", vertelt Malins. "Ik weet nog dat ik dacht: Als ik dit niet precies goed breng, komt het er niet in."

Lees ook: 'Friends'-reünie krijgt weer een fikse tegenslag te verwerken

Malins leverde vooral de opzet van de grap, producent Adam Chase wist hem af te maken met de big deal-regel.

Rachels tekst is onder Friends-fans nog steeds reden tot speculatie en theorieën. Ook Chandler’s reactie "I knew it!" brengt verwarring. Veel denken dat het over het onvermogen van Ross gaat om te presteren in bed. Malins vertelt nu dat die gok in de buurt zit, maar niet helemaal klopt!

"Ze beledigden elkaar over en weer", zegt Malins, en Rachel's tekst is een terugblik op een scène uit seizoen 2, The One Where Ross and Rachel ... You Know, met name 'het juice box-moment'. Deze scene gaat over het ongelukkige moment dat Ross te vroeg piekte en Rachel zei dat het okay was!

Chase herinnert zich dat toen Malins de grap voor het eerst in de schrijverskamer opperde, "we allemaal precies wisten wat hij bedoelde, en we vonden het geweldig dat het terugging naar een iconisch moment zonder ooit expliciet te zijn."

Hoewel het hem niet verbaast dat sommige mensen de referentie vandaag de dag nog steeds niet herkennen, zegt Chase dat "het studiopubliek het duidelijk herkende en er om lachte op de avond dat we het opnamen."

Lees ook: De 'Friends'-acteurs verdienen gestoord veel geld

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Friends, Rachel Green

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws