'Luther'-ster Idris Elba dankt prins Charles voor acteercarrière

Prins Charles speelde een verrassende rol bij het lanceren van de carrières van bekende acteurs

Door redactie, 29-09-2020 16:35

Prins Charles speelde een verrassende rol bij het lanceren van de carrières van Idris Elba, David Oyelowo en verschillende muziekanten. Idris vertelt over de positieve invloed die Prins Charles had op zijn leven en carrière.
"Toen ik ongeveer 18 jaar oud was, mocht ik auditie doen voor The Prince's Trust", zei de 48-jarige acteur in een Instagram-bericht waarin hij het succes vierde van de belangrijkste liefdadigheidsinstelling van de koninklijke familie.

Lees ook: Yes! Er komt een 'Luther'-film met Idris Elba

"Ik kreeg £1.500 van The Prince's Trust, dat gaf me mijn start en mijn carrière", vervolgde Elba, die de financiering van de Trust gebruikte om zich te bevrijden van de bendecriminaliteit die zijn buurt in Hackney, Noord-Londen teisterde.

De acteur is sindsdien Goodwill Ambassador voor de Trust geworden en nam een "‹"‹korte film op over zijn ervaringen in 2010 met de Londense drugsdealer die jeugdwerker Dante Lauder-Hawkins werd.De video die maandag is geplaatst, bevat Britse muzikanten Naughty Boy en Guy Garvey, evenals acteur David Oyelowo, die een opmerkelijk vergelijkbaar pad als Elba voor zijn carrière volgde.

"Ik was ongeveer 17 en wilde heel graag deel uitmaken van het National Youth Music Theatre, maar ikzelf en mijn ouders konden het niet betalen", aldus de Golden Globe-genomineerde.
"Ik kreeg de beurs en ging er deel van uitmaken het National Youth Music Theatre. En het is ook waar ik mijn toekomstige vrouw, Jessica, ontmoette, dus ik heb de Prince's Trust veel te danken."

Prins Charles werd geïnspireerd om het goede doel te starten met zijn Royal Navy-pensioen vanwege de "vernietigende hopeloosheid" veroorzaakt door massale werkloosheid in het midden van de jaren zeventig.

"Het leek me dat we iets moesten doen om een "‹"‹verschil te maken, hoe klein ook", vertelde prins Charles, over zijn wens om een helpende hand te bieden.

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat het de jonge mensen zijn die de moeilijkste ervaringen hebben meegemaakt die het meeste te bieden hebben aan de samenleving", voegde hij eraan toe.

"Mijn organisatie doet zijn best om degenen die hun eigen succes hebben behaald, te steunen om anderen te helpen."

Bron: People

Lees meer over: Idris Elba, Prins Charles, Instagram

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos