search
Viserys Targaryen gevonden voor 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Viserys Targaryen gevonden voor 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Viserys Targaryen is gevonden voor de prequelserie op Game of Thrones.

Bram de Groot
Ergens in 2022 moet er een prequelserie op Game of Thrones verschijnen. Deze neemt ons terug in de tijd en laat ons meer zien van het huis Targaryen. Nu is een van de hoofdrolspelers gevonden.

Volgens Entertainment Weekly speelt Paddy Considine (Dead Man's Shoes, Journeyman) de rol van koning Viserys Targaryen. Hij is uiteraard een verre voorouder van Daenerys Stormborn, de rol van Emilia Clarke.

In tegenstelling tot andere Targaryens zou Viserys een gerespecteerde man en een wijze, geliefde heerser zijn. "Viserys werd door de heren van Westeros gekozen om de oude koning Jaehaerys Targaryen op te volgen tijdens de Grote Raad in Harrenhal," luidt de officiële personagebeschrijving.

"Een warme, vriendelijke en fatsoenlijke man. Viserys wil alleen de nalatenschap van zijn grootvader voortzetten, maar zoals we hebben geleerd van Game of Thrones zijn goede mannen niet noodzakelijk grote koningen."

Meer rollen worden opgevuld!
HBO is ook op zoek naar acteurs die de rollen gaan spelen van:

- Prinses Rhaenyra Targaryen: de uitverkoren erfgenaam van koning Viserys, een drakenrijder die opgroeide in de verwachting de eerste regerende koningin van Westeros te worden.
- Koningin Alicent Hightower: Viserys' ambitieuze tweede vrouw en Rhaenyra's stiefmoeder, die zelf drie kinderen had met de koning.
- Aegon II Targaryen: de jongere halfbroer van prinses Rhaenyra die Rhaenyra's aanspraak op de troon uitdaagt en een burgeroorlog ontketent.
- Prince Daemon Targaryen: Rhaenyra's oom, een ervaren krijger.

Het eerste seizoen van Game of Thrones: House of the Dragon zal 10 afleveringen tellen en vermoedelijk ergens in 2022 op HBO (Max) verschijnen.

Aanbevolen artikelen