Dramatische kijkcijfers 'The Walking Dead' eigenlijk nog best goed!

Kijkcijfers 'The Walking Dead' gaan door diep dal

De afgelopen jaren was het zeuren met The Walking Dead: de kijkcijfers kakken compleet in elkaar

Bram de Groot, 13 oktober 2020 om 12:22

Met maar liefst 17,29 miljoen kijkers in de States is de eerste aflevering "No Sanctuary" van seizoen vijf van The Walking Dead de best bekijken aflevering ooit. Vanaf seizoen acht gingen de kijkcijfers keihard naar beneden tot onder het totaal van het debuutseizoen uit 2010.
De afgelopen jaren werd de zombieserie zeer matig bekeken en de meest recente aflevering "A Certain Doom" bereikte het dieptepunt met slechts 2,73 miljoen kijkers. Het was de tweede keer dat de serie onder de 3 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers tijdens de debuutuitzending dook.

Meer slecht bekeken afleveringen
Opvallend is dat seizoen negen nog minimaal 4 miljoen kijkers per aflevering trok en zelfs een keer boven de 6 miljoen kijkers uitkwam, met de debuutaflevering "A New Beginning" van dat seizoen. Deze score was overigens al onder de slechts bekeken aflevering van seizoen 8, "Still Gotta Mean Something".

Seizoen tien laat dus zeer zwakke kijkcijfers zien, passend op de continue terugloop in die cijfers. En de terugval in kijkcijfers is ook te zien bij de spin-off Fear the Walking Dead. De best bekeken spin-off van seizoen vijf van FTWD komt niet hoger dan 1,97 miljoen. The Walking Dead: World Beyond trapte af met slechts 1,6 miljoen kijkers.

Lees ook: Laagste kijkcijfers ooit voor 'The Walking Dead'

The Walking Dead-moeheid & bingen
De terugval in kijkcijfers heeft twee redenen. Enerzijds is er een duidelijke The Walking Dead-moeheid. Anderzijds ziet AMC de kijkers weglopen naar streamingdiensten waar de show ongetwijfeld wordt gebingd door mensen die vroeger nog inschakelden op het net AMC.

De zender lijkt daar zijn hoop op te vestigen en 1 miljoen kijkers per aflevering is en blijft voor AMC een prima score. De nieuwere serie The Terror startte seizoen één met 3.34 miljoen kijkers. Aan het einde van seizoen twee zijn er daar nog 0,36 miljoen van over, en seizoen drie lijkt nog niet uitgesloten.

Lees meer over: The Walking Dead, Fear the Walking Dead, World Beyond

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws