search
Nieuwe Netflix Original 'Barbarians': Dit moet je weten over deze 'Vikings'-achtige serie
Series / Featured

Nieuwe Netflix Original 'Barbarians': Dit moet je weten over deze 'Vikings'-achtige serie

Barbarians van Netflix vertelt een verhaal uit de Oudheid vanuit het Germaanse perspectief.

Netflix komt deze maand met een bijzondere historische serie: Barbarians. Die speelt zich af in het jaar 9 na Christus en draait om een legendarische veldslag tussen de Germanen en legers van Rome.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de serie. In dit artikel lees je dus over het verhaal, de castleden en de release.

Het verhaal
De serie draait om de slag in het Teutoburg-woud, waar ook in het echt een grote veldslag plaatsvond. Daar vocht een alliantie van Germaanse stammen tegen drie Romeinse legioenen. Die legioenen werden aangevoerd door Publius Quinctilius Varus en de Germaanse alliantie werd geleid door Arminius, een Germaanse officier.

Lees ook: Spectaculaire trailer Netflix Original 'Barbarians'

Arminius was ooit een Romeinse burger en met zijn militaire achtergrond, kon hij de acties van het Romeinse leger accuraat voorspellen. Dat leidde tot zo'n verpletterende overwinning dat de Romeinen nooit meer probeerden grote Germaanse gebieden te veroveren.

De cast
De serie telt straks in totaal zes afleveringen. Er zijn maar een paar personages die in elke aflevering te zien zijn:
Laurence Rupp is Arminius
Gaetano Aronica is Varus
Bence Ferenczi is Berulf Buddy Y
Jeanna Gourand is Thusnelda
En zo zijn er meer castleden. De meeste van hen komen uit Duitsland, want het is een echte Netflix Original van Duitse bodem.

Lees ook: Brute trailer Netflix-serie 'Barbarians' van 'Vikings'-regisseur!

Wanneer te zien
De serie van Netflix zal zes afleveringen krijgen. De serie is vanaf 23 oktober in zijn geheel te streamen. Dat betekent dat je straks dus zes zowel in het Duits als in het Latijn gesproken afleveringen kan zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen